Skocz do zawartości
IGNORED

Jak oddać przestrzeń sakralna za 2000zł?

Meloman z Gdyni

Rekomendowane odpowiedzi

Tutaj z Klemensem zgadzam się, a co do zróznicowania źródeł dźwięku to nie należy się martwić. Jeśli płyta jest dobrze nagrana w stereo to poradzi sobie z nią dekoder w amplitunerze. Cociaż w przeróbki komputerowe warto się pobawić. Moim zdaniem najlepiej będzie poeksperymentować ze sprzętem. W dobrych sklepach audio można wypożyczyć sprzęt na odsłuch, a jest sporo takich w polsce.

pzdr

Meloman z Gdyni

moja ostatnia rada (bo ide spać) zrób eksperyment:

pożycz ze sklepu zestaw 5.1. drozszy niz aktualnie mozesz sobie pozwolić (będziesz tylko musiał pożyczyc kase na kaucję), tak żeby miał dobre głosniki forntowe. Nie będe Ci radził jaki, najlepiej wstepne odsłuchy zrób w sklepie i wybierz charakter brzmienia który Ci najbardziej odpowiada. Zainstaluj to wszystkow domu. Włącz stereo bez zadnych ulepszaczy, słuchaj. Później włącz wszystkie głosniki i pobaw sie ustawieniami, sam wybierzesz jaki charakter dźwieku Ci pasuje. Jak nie będziesz miał kasy na resztę weź same fronty a za miesiąc lub dwa dokup surroundy a później może subnwoofer jak uznasz że jest potrzebny. Jak uznasz że lepiej jest w stereo weź same fronty i zbieraj kasę na wzmacniacz (stereo).

pozdro

Klemens, dzięki za radę!!! Sleep well

Mr. Gawron77 oto mój mail [email protected] co do ewentualnej ceny za kolumny, jeśli nie to WHARFEDALE 9.5 czy Qba Elements 1.1 ?

Albo nie. Pomyślę o tym później. Mam jeszcze 20 min piechotą to owego pokoju. Pozdrawiam wszystkich, dziękuję za rady – są dla mnie bezcenne. Podziwiam fachowość. Oby każdy z naszych rodaków z równym zapałem zajmował się swoimi obowiązkami. Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie. Do usłyszenia, z Bowiem.

>Nijaki

Miałem na myśli tzw. flutter echo, czyli "efekt klaśnięcia", zniekształcający wszelkiego typu transjenty, uderzenia w blachy, itp. Na szczęście jest to o wiele łatwiejsze do zlikwidowania niż fale stojące w zakresie niskich tonów.

Efekt fali stojącej objawiający się buczeniem dźwięku przy częstotliwościach rezonansowych przestaje być problemem w zakresie tonów średnich, gdyż kolejne wielokrotności modów podstawowych pomieszczenia występują tak gęsto, że przestają zniekształcać charakterystykę.

Słyszane podbarwienia mogą z kolei być spowodowane efektem pierwszych odbić, bardzo dobrze opisanym na stronie internetowej audio physic.

Może spróbujesz kolumn Cabasse Tobago. Charakteryzują się bardzo dobrą przejrzystością i przestrzennością. Myślę, że biorąc pod uwagę twoje preferencje muzyczne będą one dobrym wyborem. Nowe Tobago MT 360 kosztują ok.2400 zł. ale powinny być jeszcze dostępne w niektórych sklepach w wersji Mt 222. Mozesz też poszukać na rynku wtórnym Cabasse Molene. Spróbuj ich gdzieś posłuchać. Powodzenia

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.