Skocz do zawartości
IGNORED

Nagrywarka DVD - którą wybrać?

terminator

Rekomendowane odpowiedzi

Jest wiele obiegowych opini o jakości i różnych problemach nagrywarek DVD do PC. Każdy ma inne doświadczenia, ale wiele jest też zgodnych opini na temat urządzeń Lite-Ona, Plextora, Pioneera, Toshiby... . Pytanie jest więc proste: tania, niezawodna nagrywarka DVD do kopiowania filmów oraz archiwizacji danych - jaka?

A ja polecam neca - ma rewelacyjną cenę oraz jakość zapisu.

Jakość nagrywarki widać dopiero po 0,5 roku od nagrania płyty kiedy to mane płyty (np esperanzy) nagrywane na średnich nagrywarkach (np liteon) przestają być czytane na innych odtwarzaczach komputerowych poza tymi gdzie były nagrane.

Tu kupisz neca w dobrej cenie (bezpośredni importer)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No właśnie, o LiteOnie słyszałem wiele sprzecznych opinii. Jednym zaczyna gromadzić się piana w ustach na słowo Liteon, a drudzy pieją z zachwytu i dali by się pociąć :))).

Takie napędy jak Nec czy Pioneer polecam z własnego doświadczenia a Toshiba podobno jest też dobra ale nie używałem. Lite-On i Plextor to zupełnie inna bajka pierwszy to najbardziej zawodny i beznadziejnie nagrywający napęd jaki w życiu używałem a drugi na pewno nie jest warty swojej koszmarnej ceny – to też wiem z własnego doświadczenia. Zobacz na forum www.cdrlab.pl

Pioneer albo Toshiba to beda chyba dobre wybory. Jesli chodzi o Plextor to nie zgadzam sie do tych opini jakie slysze dookola. Swoja uzytkuje okolo roku. Z tym, ze tu gdzie ja kupowalem w takiej samej cenie chodzily nagrywarki Pioneera i LG, wiec... Jesli kogos stac to czemu nie?

Wazna jest tez gwarancja. Mam na 5 lat.

Pozdrawiam.

Hmm, Plextor ma jedna niezaprzeczalną zaletę: bardzo dobra jakość kopiowania płyt audio z funkcją regulacji mocy lasera. Akurat mam nagrywarkę CDRW Plextora i nie wymieniłbym jej na nic innego w świecie. Wiem jednak że w DVD nie musi być to konieczne. Ceny widzę zaczynają być bardzo porównywalne. Można kupić Plexa x12 za ok 370pln i szybszego Pionka za taką samą ceną. Z LiteOna chyba się już więc wyleczyłem :))), coś tak czuję.

niewiem jak nagrywarki DVD firmy BTC się sprawują, ale jakiś czas temu wymieniłem Lite-on CD-RW na BTC i mniej płyt psuje, pozatym jest bardzo cicha (ma system ochrony zapisu Super-Link). Widziałem nagrywarkę DVD - BTC za ok 300zł

123... test

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.