Skocz do zawartości
IGNORED

Castle Severn II vs Acoustic Energy Aegis Evo 3

dzidek860

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś ma może zdanie, wiedzę lub opinie na temat porównania tych "anglików" ?

Castle Severn II vs Acoustic Energy Aegis Evo 3

Pokój 20m2, klasyczny rok/ballady/soul, Luxman l-410

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a jest podobno tu klub miłośników Castle.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Mam evo 3 fajne ciepłe granie, dobry bas. O castlach zawsze się mowi że są swietne do muzyki kameralnej, jazz itp. bo mają problemy z niedostatkiem basu. Ja chyba wolałem nawet monitory AE evo 1 niz podlogowki z tej samej serii. Do Twojej muzy to chba jednak AE. U mnie stoją w kącie bo gram na epos es11, tylko dwa razy droższe wiec warto przemyslec, oczywiscie cały czas mówimy o głośnikach z drugiej ręki. Ostatnio podłączyłem na chwilę AE evo1 i moja pierwsza myśl" i ja się nimi tak zachwycałem?" A naprawdę to były moje pierwsze prawdziwe głosniki i pierwsze odpalenie z Pioneer 7500 i WOW! Serio to była prawdziwa muzyka, ciepłe granie z fajnym basem i aksamitna góra nigdy nie kłująca. Ale zawsze można lepiej. Nie wiem jak grają castle ale AE na początek to rewelacja. Nie mam zamiaru ich sprzedawac bo może użyje ich w kinie albo drugi system w sypialni.

Fajnie się czyta podobne spostrzeżenia :) Mam zarówno AE Evo 1 i 3 . Podobne odczucia, że EVO1 gra chyba lepiej jak podłogówki.

Tylko w głowie ciężko przestawić, że "mały" może więcej i lepiej. Evo 1 używam do kina- wiszą na uchwytach. Evo 3 chcę sprzedać z powodu niedosatku niskiego basu, bo basu analitycznego, krótkiego i mocnego im nie brakuje.

Do zmiany zainspirował mnie kolega, który niezmiennie jest fanem Tonsil Bolero, które kupił 20 lat temu z salonu, i ich bas. Fakt góry tam mało, ale ballady i soft rock robiło z kaseciaka miłe wrażenie :)

Dodałbym do tej listy reggae, bo wszystkie pozostałe gatunki na Bolerach to... nie chce mi się pisać.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.