Skocz do zawartości
IGNORED

Piecyk do Avalon'ów

Pavlicho

Rekomendowane odpowiedzi

Ypsilon Phaethon (integra) jest świetny - jak masz możliwość to pożycz. Avalony są dość kapryśne jeżeli chodzi o elektronikę, więc musisz spróbować metodą prób i błędów.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Elb ma rację . Avalony są bardzo kapryśne i wymagające. Z nieodpowiednim systemem kaleczą uszy. Stąd wzięły się tak skrajne opinie o nich. Obcowanie z nimi to czasami droga przez mękę, ale jak się trafi w dobre zestawienie - mowa o całym systemie : źródło, amplifikacja, okablowanie - to trudno przestawić się na coś innego. Ja kompletowałem swoje klocki dobre 5 lat.

Co do Ascendentów wielokrotnie słuchałem ich u znajomego w towarzystwie wyższego Lavardena. Bardzo ładnie to brzmiało. Znajomy przeszedł na diamentowe Eidolony i zamiast Lavardena ma końcówkę Burmestera 956 MK2. Jeszcze nie słuchałem u niego tego zestawienia. Lavarden jest do wzięcia - myślę, że autor wątku wie o kogo chodzi:)

Ypsilon kosztuje 60-70 kzł myślę, ze to nie ta półka cenowa, o którą chodzi Pavlicho.

Art Audio Argento (paralel SET na lampach 300B XLS ) szuka nowego właściciela.

Ypsilon był pierwszym wzmacniaczem jaki wymieniłem i na którego choruje po Audio Show, a więc jest w kręgu faworytów :)

W styczniu jadę posłuchać go i MBLa w jednym miejscu, to będę już miał trochę większe rozeznanie w temacie.

W ten weekend słuchałem Parasounda A21 z moimi kolumnami, Cyrus lepiej zagrał, odpada ;)

Jeżeli mogę coś zasugerować to proszę spróbować YBA. Porównywałem ze swoimi staruszkami nowe serie tej marki. Pięknie wykonane urządzenia o unikalnym i wciągającym brzmieniu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.