Skocz do zawartości
IGNORED

Dylemat przy wymianie

Grom

Rekomendowane odpowiedzi

Obecnie jestem dość zadowolonym posiadaczem zestawu Tannoy Revolution dc6t, Marantz PM 7004, Marantz SA 7003. Słucham głównie rocka, muzyki klasycznej, jazzu. W brzmieniu brakuje mi barwy w wokalach, które ukarzą piękne głosy męskie i kobiece. Myślałem nad zakupem Tannoy Precision 6.2, jednak nie wiem czy przy tej elektronice będzie to wymiana kosmetyczna? Mam tez możliwość zakupienia Marantz PM 8005 w bardzo okazyjnej cenie, choć tutaj mam ten sam dylemat, czy to tylko pol kroku do przodu. Albo inaczejj, czy wymiana 7004 na 8005 wraz z wymiana obecnych kolumn na Tannoy Precision 6.2 to dobry pomysł, czy lepiej iść w innym kierunku? W jakim kierunku?

https://www.audiostereo.pl/topic/136596-dylemat-przy-wymianie/

Tannoy Precision 6.2 nigdy ich nie słyszałem i się na ich temat nie wypowiadam. Słuchałem Tannoy Revolution XT 6F i tych do Rocka nigdy bym nie kupił. To moja subiektywna opinia bo wiadomo każdy ma inny słuch i gust.

Jeśli chodzi o Marantza hmm niby fajny sprzęt ale jak za podobne pieniądze posłuchasz czegoś innego to się punkt widzenia może momentalnie zmienić. Do rocka NAD (C356Bee ) , Exposure (2010s2) , Naim (5si) będą dużo lepsze opcją od Marantza, ale to tylko moja subiektywna opinia. Później a nawet od razu dobrać sobie kolumny itp.

Moim zdaniem Marantz w połączeniu z Tannoy do rocka sie nadaje, ale pod warunkiem ze ktos lubi posluchac pieknej srednixy, pieknej barwy co daje to polaczenie. Bardzo dobre polaczenie do muzyki klasycznej, jazzu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.