Skocz do zawartości
IGNORED

Poszukuje wzmacniacza do ELAC FS 67

Paweł Dura

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jestem w trakcie składania mojego pierwszego zestawu stereofonicznego. Od kilku miesięcy czas wolny poświęcam na czytanie, szperaniu w sieci na temat kolumn głośnikowych, wzmacniacza czy też jeżdżenia, przesłuchiwania przeróżnych zestawów itd. Początkowo budżet jaki chciałem przeznaczyć na kolumny podłogowe + wzmacniacz stereo + DAC + okablowanie miał wynosić jakieś 1500 zł z biegiem czasu doszedłem do wniosku iż jeżeli chce mieć jako taki sprzęt Hi-Fi będę musiał przeznaczyć nieco więcej pieniążków i tak oto zatrzymałem się już definitywnie na poziomie 2600 zł - 2700 zł. Wracając do samego sprzętu, zdecydowałem się na kolumny: ELAC FS 67, koszt: 1200 zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Niestety cały opis tych kolumn jest w j.niemieckim.

Dlaczego wybrałem akurat te "ślicznotki" ? Przede wszystkim dźwięk, bardzo ładna góra, całkiem dobry dół, a tak na prawdę zostały Mi polecone, przesłuchałem je z ROTEL RA 06 SE i stwierdziłem że właśnie te będą dla Mnie Idealne. Niestety wzmaka tego nie kupiłem, rzecz jasna za drogi, ponad budżet. Co dalej? Pozostało 1250 zł bo kupiłem jeszcze:

FX-AUDIO DAC-X3

Co do kabli, zastanawiam się na tymi, na dobry początek.

Ukryta Zawartość

Tak więc już jest jedynie ~1000 zł

No i wzmacniacz, poluje na jakiegoś ROTEL'a bądź NAD'a lecz każda ofertę chętnie przejrzę, z tych aktualnych to na takie zwróciłem uwagę:

Ukryta Zawartość

http://allegro.pl/yamaha-ax-750-wysoki-model-wzmacniacza-stereo-kup-i7115831834.html

http://allegro.pl/wzmacniacz-nad-350-i7109590704.html#thumb/1

http://allegro.pl/nad-c-340-i7107036044.html

Ukryta Zawartość

Podobno najlepiej spiszą się jeżeli chodzi o mój gust muzyczny, jak i nagłośnienie pomieszczenia w którym będzie znajdować się ten zestaw 24m². Dlatego pytanie do Was, którzy znają się w tym temacie, kochają muzykę czy też sam sprzęt muzyczny, który wybrać czy może ktoś miałby inna propozycje? Jeżeli będziecie mieć chwile wolnego i ochotę by Mi pomóc będę dozgonnie wdzięczny.

Czego słucham: Uplifting/Vocal/Prog Trance, Future/Deep/Prog House, Minimal, Techno ale nie zabraknie jakiegoś Hard/Indie rocku, ogólnie to słucham wszystkiego, dosłownie ale najwięcej TRANCE'u.

Pomieszczenie: 24m²

Dodam jeszcze że cały zestaw będzie podłączony do komputera ale to już zapewne sami domyśliliście się.

Jeżeli o czymś zapomniałem napisać co mogłoby w jakikolwiek sposób pomóc mi i Wam, proszę wspomnijcie o tym w komentarzach

Dziękuję raz jeszcze i pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/136797-poszukuje-wzmacniacza-do-elac-fs-67/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.