Skocz do zawartości
IGNORED

Pomoc przy wyborze monitorów studyjnych

Kaczooorek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :)

Od pewnego czasu zastanawiam się nad kupnem monitorów studyjnych do pokoju.

Ogólnie to jestem zielony w tym temacie ale polatałem po forach i znalazłem pare modeli które mnie zainteresowały i mogłyby sprostać moim oczekiwaniom. Ale jak piasałem wcześniej jestem zielony wiec prosze o pomoc.

Pokój prostokątny 2,5x5,5

Monitory mają głównie służyć do słuchania muzyki. Zależy mi na jak najczystszym brzmieniu. Jeżeli chodzi o bass. Hmm... Chciałbym aby nie było go za dużo ani za mało. Poprostu żeby był tam gdzie powinien być Dodam że monitory będą podpięte pod kompa przez jakis interfejs audio

A to moje typy:

KRK RP5

Pioneer S-Dj50x

Pioneer S-Dj60x

Focal Alpha 50

KEF X300A (chociaż nie wiem czy to do końca monitory ale czytałem że dobrze dają rade podpiete pod kompa lub laptopa)

Który z tych monitorków bedzie dla mnie najlepszy ? Lub może macie jakieś inne propozycje.

I takie pytanko poboczne. Jaki najlepiej użyć interfejs ?

Witam :)

Od pewnego czasu zastanawiam się nad kupnem monitorów studyjnych do pokoju.

Ogólnie to jestem zielony w tym temacie ale polatałem po forach i znalazłem pare modeli które mnie zainteresowały i mogłyby sprostać moim oczekiwaniom. Ale jak piasałem wcześniej jestem zielony wiec prosze o pomoc.

Pokój prostokątny 2,5x5,5

Monitory mają głównie służyć do słuchania muzyki. Zależy mi na jak najczystszym brzmieniu. Jeżeli chodzi o bass. Hmm... Chciałbym aby nie było go za dużo ani za mało. Poprostu żeby był tam gdzie powinien być Dodam że monitory będą podpięte pod kompa przez jakis interfejs audio

A to moje typy:

KRK RP5

Pioneer S-Dj50x

Pioneer S-Dj60x

Focal Alpha 50

KEF X300A (chociaż nie wiem czy to do końca monitory ale czytałem że dobrze dają rade podpiete pod kompa lub laptopa)

Który z tych monitorków bedzie dla mnie najlepszy ? Lub może macie jakieś inne propozycje.

I takie pytanko poboczne. Jaki najlepiej użyć interfejs ?

Kolego szukaj używek APS AEON..KRK to urok dyskoteki, Pioneer szału nie robią, FOCAL kontrastowałem z Dynaudio BM5 i dynki je zjadły..lub szukaj Dynek BM5 MK3 lub MK2..

AEON miałem w podobnym pomieszczeniu i mimo ich gabarytów, nie walą przesadzonym basem, piękna średnica, idealnie spasowana góra..do słuchania petarda. Ja przerobiłem i DYNKI i ADAMY i KRK i AEON bije je na głowę. Jak nie masz budżetu to dozbieraj, przyciśnij pasa bo warto.

Cayin a88T MK I, Diapason Adamantes III, Questyle CMA 600i

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.