Skocz do zawartości
IGNORED

CD Pioneer PD-8500 . Jestem ciekaw Waszych opini na jego temat ????

stecko

Rekomendowane odpowiedzi

pd-8500 na pewno nie jest mulacy. ja rzekłbym ze gra aksamitnie, ale czy zamula? nie. do mulenia to mu daleko. wspominam go swietnie, toche załuje ze musiałem sprzedac.

WITAM

PD-8500

To już historia, może niebawem będzie do kupienia ?......

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

UWAGA - jeśli ktoś szuka to jest ciekawostka - podobno dostępny na zamówienie PWY 1011 w cenie 400 PLN

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 4 tygodnie później...

PEA 1030 pasuje m.in. do PD-9700, PD-501S, PD-6700, PD-4550, i wiele innych modeli odtwarzaczy CD PIONEER-a.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

JESZCZE DWA ALE NIEBAWEM JUŻ TYLKO JEDEN .... NO I POCZCIWY PD-9700....

Ukryta Zawartość

post-19798-100007940 1218899740_thumb.jpg

post-19798-100007941 1218899740_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

Nowy w kolekcji.......PD-7300 z układami podobnymi do PD-8500 i tym samym laserem w układzie magnetycznym ( bardzo cichy, dokładny i o szczegółowym dźwięku)

Ukryta Zawartość

post-19798-100003727 1223755280_thumb.jpg

post-19798-100003728 1223755280_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 miesiące później...

witam

Odswieze troszke:) Pytanko do znawcow pd8500 czy Marantz cd 63 KIS?? Mam tego Kis'a ale korci mnie ten pioneer... Zagralby z yamaha dsp a2.

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Zobaczcie sami:) facet mi pisal ze stan bdb i dlatego myslalem nad tym cd, ale wyslal mi pare fotek... ludzie to wstydu nie maja chyba zeby takie cos sprzedawac...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

przyznam ze troszke mnie zamurowalo jak zobaczylem foto:)

gdzie on trzymal swoje audio? w piwnicy?:D pewnie dlatego ze bylo sporo ustrojow-- sloiki z powidlami...

Musiał ciągnąć go na holu z Niemiec

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

ja nie wiem jak mozna tak zniszczyc sprzet... skoro to sa audiomaniacy to powinen wygladac jak nowy ... Ja tam swoje klocki pielegnuje pieczolowicie:)

>Musiał ciągnąć go na holu z Niemiec

Co jednak nie przeszkadza wielu "jeleniom" dawać za niego naprawdę sporo.

Osobiście wolałbym posiadać niższy model ale w nienagannym stanie wizualnym i technicznym, ten egzemplarz wygląda tak, że pochodzi godzinę i się rozpadnie. Jednak miedź jest droga, więc przy złomowaniu trochę groszy zwycięzca aukcji za niego dostanie

• 4 miesiące później...

Witam

Kilka dni temu poszedł PD-8500. I co mnie zaskoczyło - wiele z tych modeli nie czyta ludziom CD-R i uważają to za wadę. Sprzedał się za chyba coś koło 200 PLN. Śmieszne i zarazem tragiczne.

Pozdrawiam

• 1 rok później...

Całkiem przypadkowo, za psie pieniądze ( nawet nie dobra wódka :-))) ) stałem się posiadaczem PD8500 z małym ale, po pierwszej ścieżce, około minuty po rozpoczęciu odtwarzania drugiej przeskakuje do tyłu o jakiś wybrany fragment czasowy i tak w kółko - czy to wina lasera, czy może mechanika, czy ktoś konserwował, przeglądał mechanikę - może jakieś porady.

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

Który z modeli Pioneera mógłby być ewentualnie dawcą, w przypadku najgorszym, wiem, że laser PWY1011.

Może też być banał -nie do końca zablokowany transport Od spodu cdeka. Zablokowanie go skutkuje tym że cedek czyta płytę ale przy próbie startu szuka i szuka ścieżki ale mechanicznie nie jest w stanie pokonać blokady. Sprawdz więc blokadę. Druga sprawa to jak powiedział discomaniac 71 prowadnica brudna/nienasmarowana. Weź też pod uwagę nagminne odklejanie się soczewki lasera szczególnie po transporcie przez firmę kurierską . Sam po zakupie 8500 przez dwa wieczory kleiłem soczewkę (latała sobie po wnętrzościach) i testowałem sprzęt - efekt jest taki że wczytuje płyty i szuka ścieżek szybciej niż PD 9700.

pozdro

Arturos

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.