Skocz do zawartości
IGNORED

Coś o staruszku SU-V90D.

waski

Rekomendowane odpowiedzi

MAM DOŚĆ. NIE WBIJĘ ZIĘ NA TE FORUM. WIDZĘ ŻE SĄ TU LUDZIE KTÓRZY CHAMSKO TRAKTUJĄ NOWYCH.

KTO ZNA PARAMETRY TECHNICZNE TEGO WZMACNIACZA "RĘKA DO GÓRY". I kosztował dokładnie 7390,00 jakby kto pytał. A podoba mi się że nie muszę wajzlem kręcić.

Nie czytałem wszystkich postów. Prawda. Ale jak dla mnie to i tak sprzęt zszedł na psy. Nawet w porównaniu dla mojego maleńkiego wzmacniacza. Może to i żelazko. Jest zima, odpalam i mam dopał w ogrzewaniu

Wąski -> ja mam 900 i nadal uważam,że nie warto kupować SU-V90D bo widziałem jak on wygląda i nie nastraja optymizmem:(

SU-VX820,920 i wszystkie x20 są robione na mosfetach i mają o ponad połowe mniejszy pobór z sieci od tych SU-VX900 itp. Odradzam chociażby z tego powodu.

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

-> Dreamer_1

Pamiętaj że wygląd to nie wszystko, a wykorzystanie mosfetów nie gwarantuje automatycznie lepszego dźwięku. W dalszym ciągu twierdzę że SU-V90D to bardzo dobrze brzmiący kawałek sprzętu. Ale żeby nie być gołosłownym, to wypadałoby może urządzić jakieś porównanie face-to-face V90D i dowolnego innego Technicsa. Chętnie bym posłuchal Twojego zmodyfikowanego V900, szczególnie że nie miałem do tej pory w ogóle styczności z tym modelem. Tak że jeżeli ktoś jest z Wrocławia albo z pobliża, to zapraszam do siebie, ew. mogę podjechać. U mnie chwilowo jest totalnie zakłócona akustyka pomieszczenia, bo przed głośnikiem stoi choinka :), więc chyba dopiero po Świetach.

-> waski

Daję rękę do góry. A grzanie mi też nie przeszkadza. Przynajmniej wiem że sprzęt pracuje. Dopóki nie zacznie przy tym śmierdzieć (odpukać) to może sobie grzać.

->Audiofil

Czy mógłbyś rozwinąć temat problemów z budowaniem sceny dźwiękowej? Na czym u Ciebie polegały?

waski nieprzejmuj sie wpisami na tym forum, jeżeli taki dzwięk ci odpowiada to mozesz olac wpisy ludzi którzy uważają sie za guru.Ja naprzykład wole miec gdzie mieszkać i czym jezdzić niż zmieńiać co 3 mieś kabelki (za zboczone ceny) i wzmacniacze itp.itd...

Witam,

Ogólnie rzecz ujmując zdolności przestrzenne tego wzmacniacza są beznadziejne. Brak trójwymiarowości sceny, trudna lokalizacja pozornych źródeł i słaba równowaga tonalna. Spodziewałem się po tym wzmacniaczu dużo więcej, zważywszy na fakt, że była to chyba najdroższa integra Technicsa. A tu taka lipa.

W teście używałem różnych głosników dynamicznych JBL LX 7i, LX 2, Infinity RS 6b, a także magnetostatów ESS AMT 4D.

Reasumując, SU-V90D jest dobrym wzmacniaczem, ale do radiowęzłu.

Pozdrawiam,

Waski>

Nie daj się zwieść forumowiczom! Pewnie chcą, żebyś sprzedał wzmak za nędzne grosze i potem wymontują z niego całkiem dobry DAC, poddadzą tunningowi i wyciągną za taki podrasowany konwerter C/A z 1500 złociszy.

Wzmak może nie jest najwyższych lotów, ale sekcja cyfrowa jest całkiem, całkiem a po dobrym tunningu połączonym najlepiej z wymonotowaniem i zrobieniem dedykowanego zasilania może dać ciekawe efekty.

Możesz też zajrzeć tutaj (jeśli jeszcze tu nie byłeś):

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jakie modyfikacje tego wzmacniacza byście polecili? Być może faktycznie mogłoby być lepiej, a nie zdaję sobie jeszcze z tego sprawy.

Z góry zaznaczam że modyfikacje części cyfrowej mnie nie interesują - taką samą albo i lepszą (na 4xPCM56P-J) mam w źródle, i porządniej zrobioną (na osobnym zasilaniu + lekki tuning właśnie dzięki Gregowi ze strony powyżej).

DeDragonSlayer--> Odradzałem te na MosFetach chociażby z racji straszliwie obciętego zapasu mocy na trafie! Tak jak pisałem już niejednokrotnie Technics nie prędko dogoniłby chociażby Pioneera A-400X więc odsłuchy porównawcze możemy sobie odpuścić.No chyba,że bezpośrednio SU-V90D z SU-V900. Wygląd 900 możesz sprawdzić wchodząć na Allegro.Ostatnio ciągle jeden gościu je sprzedaje (co mi się wydaje nieco podejrzane bo ile można).

Pozdrawiam

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.