Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw stereo do 5 tys - tylko jak to spiąć w całość

Robert_57695

Rekomendowane odpowiedzi

Od razu przepraszam za mieszanie na forum (założyłem wątek w dziale kino domowe), jednak waham się coraz bardziej.

Naszło mnie właśnie, że może zamiast żyłowania każdej złotówki na zestaw kina domowego, kupić "porządniejszy" zestaw stereo i cieszyć się.

Źródła dźwięku to:

- radio internetowe

- youtube (z telelefonu)

- dekoder cyfrowego polsatu (albo nc+)

- xbox one dla BR jak i dla CD

- NAS

Za odbiornik audio i video robią plazma albo projektor FHD.

Teraz chcę wyprowadzić tor audio na coś lepszego niż głośniki wbudowane w telewizor.

Problem jest taki.

Co kupić, co zastąpi mi tzw. mieszacz sygnału który posiadam (MATRIX - z jednej strony wejścia po HDMI, z drugiej 2 wyjścia po HDMI).

Dlaczego zastąpi...

Ponieważ chciałbym uniknąć kolejnego urządzenia w domu i kolejnego pilota. W kinie domowym amplituner spełniałby idealnie taką rolę, ale skoro idziemy w stereo, to chyba "nie należy mieszać myślowo różnych systemów..."

Amplitunery stereo na które patrzyłem, nie mają 2 wyjść HDMI.

Kolejna trudność, to taka, że za głośniki muszę mieć głośniki podstawkowe (nie mam miejsca na podłogowe). Tutaj żona jest nieugięta...

Na całość mam ok. 5 tys. złotych (z +500 do góry).

tak tylko zwrócę uwagę, że póki głośników podstawkowych nie ustawisz na szafce, regale a na standach to zajmują tyle samo miejsca co podłogowe. często ludzie złudnie myślą, że podstawkowce mniej zajmują.

stand często na dole, aby był stabilny musi być większej powierzni niż kolumna, więc de facto na podłodze więcej miejsca.

Mało się znam na takich rozwiążaniach, ale Twój post jest dla mnie bardzo niezrozumiały

Mało się znam na takich rozwiążaniach, ale Twój post jest dla mnie bardzo niezrozumiały

Przepraszam za zamieszanie.

Post pisane na szybko, późno, jeszcze w złym dziale.

Na spokojnie zakładam wątek w dziale start.

Arcam AVR 600 lub 500 rozwiąże każde twoje wątpliwości . oczywiście mowa o używanym . W stereo ciężki do pokonania nawet z wzmacniaczami za kilka tyś zł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.