Skocz do zawartości
IGNORED

brak nazw katalogów w dysku sieciowym

Gładziu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

sprzęt - strumieniowiec Marantz 6005 i router TP-Link Archer 1200. Jakiś czas temu zmieniałem router, ponieważ ma wejście usb, postanowiłem sobie w końcu zobaczyć jak działa odtwarzanie z dysku sieciowego. Dysk z flacami wpiąłem do routera, ustawiłem udostępnianie odpowiedniego folderu, odznaczyłem serwer multimediów. I sytuacja wygląda dziwnie - na komputerze z windowsem w eksploratorze widzę udostępniony folder, w nim widać wszystkie foldery ze zripowanymi płytami identycznie jak przy dysku wpiętym do kompa. Natomiast marantz widzi udostępniony folder, mogę wyszukiwać po gatunku lub wykonawcy (czyli tagi działają), ale jak wejdę w folder z albumami, to wszystkie podkatalogi wyświetlają nazwę "null". Po wejściu do dowolnego katalogu null widać już tytuły utworów, można odtwarzać cały album, natomiast jest problem z wyświetlaniem nazw folderów (czyli płyt).

Czy ktoś ma pomysł jak to naprawić?

pozdrawiam

Ja rozumiem że DLNa przesyła dane, to jak zrobić żeby się nazwa albumu wyświetlała, bo utwory są widoczne w taki sam sposób jak na dysku, tylko wszystkie albumy nazywają się "null".

• 4 tygodnie później...

Dysk masz bezpośrednio podpięty do rutera czy poprzez serwer?

Jeśli przez serwer to spróbuj uruchomić na nim serwer DLNA, np. Serviio.

Bez DLNA Marantz teoretycznie nie powinien widzieć plików. Teoretycznie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.