Skocz do zawartości
IGNORED

Sub Logitech Z553 pierdzi.

KubaLa_x

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Kupiłem używany zestaw głośników Logitecha Z553 ale po podłączeniu okazało się, że sub pierdzi, satelity grają ładnie. Sprawdzone na 2 kablach (wejścia jack i chinch), 4 urządzeniach, wszędzie tak samo, czy to muzyka z YT czy z oryginalnej płyty AudioCD. Dźwięk słychać wyraźnie od spodu głośnika, jakby nie mógł wydmuchać powietrza przez tubę. Sprzęt podobno leżał kilka lat nieużywany.

Poprzednio miałem zestaw Quer Gamer i zestaw grał dużo głośniej i przyjemniej jeśli chodzi o bas, mimo niższej mocy RMS.

W załączniku wysyłam dźwięk nagrany mikrofonem pojemnościowym z pop filtrem, także powinien w miarę dobrze oddać dźwięk.

https://www.audiostereo.pl/topic/137483-sub-logitech-z553-pierdzi/

Nie widzę opcji edytuj a chyba załącznik się nie dodał, wrzuciłem ten plik mp3 do neta:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Cisza jak naciskam.

Nagrałem jeszcze raz, tym razem bez podłączonych satelit. Sub ustawiony normalnie na nóżkach więc dźwięk dobity od podłogi:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W serwisie nic się nie dowiedziałem, mimo to rozkręciłem go, brzmi jak zepsuta cewka, po wyjęciu z tuby:

Ukryta Zawartość

Przód/bok/tył.

Teraz pytanie gdzie kupić głośnik 100mm/8ohm/20W RMS

Ukryta Zawartość

Wymieniłem głośnik w subie i jest nieco lepiej ale dalej moim zdaniem źle. Bas jest płytki mam wrażenie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam takie wrażenie, że ty po prostu wymagasz za wiele od tej pierdziawki. Chciałeś wycisnąć za dużo, przesterowałeś i popsułeś głośnik. Z 10cm nie będziesz miał ani niskiego zejścia, ani dużej efektywności. Co najwyżej nieco podbity wyższy bas.

Teraz wymieniłeś oryginalny głośnik na nie wiadomo jaki. Każdy głośnik musi być odpowiednio zestrojony objętością obudowy i długością rury (o ile to obudowa bas refleks) i nie można wymieniać głośnika sugerując się średnicą i maksymalną mocą.

Wymagałem więcej od zestawu za 200$ niż głośników trusta za 60 zł z marketu a grało to dużo gorzej. W sumie to nawet Xiaomi bezprzewodowy miał lepszy bas. Głośnik wymieniłem na identyczny o identycznych parametrach i wciąż pierdział. Sprzęt oddany, uszkodzony musiał być wzmacniacz. Czekam na Logitech z-533.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.