Skocz do zawartości
IGNORED

ceny po Nowym Roku....warto poczekać?

zefir

Rekomendowane odpowiedzi

Słyszalem opinie że po nowym roku spadną ceny telewizorow....sam wlasnie jestem w trakcie kupowania ...i zastanawiam sie czy warto poczekac,a jesli tak to jak dlugo i jakie sa ewentualnie prognozy...przeglądałem ceny w zachodnich sklepach internetowych i sa mniej wiecej na tym samym poziomie co u nas ....sprzedawcy mowia ze co mialo potaniec po wejsciu do UE to potanialo...wiec czy naprawde warto czekac wszak euro ma znow isc w gore...

https://www.audiostereo.pl/topic/13780-ceny-po-nowym-rokuwarto-poczeka%C4%87/

Moim zdaniem - ogólnie to ceny całego RTV moga spaść. Teraz - przed Świętami jest największy szał zakupów - "wszyscy" chcą kupić jeszcze przed Świętami nowy telewizor czy kino domowe - więc nie ma po co obniżac- i tak się wszystko sprzeda. Po nowym roku przyjdzie opamiętanie i aby przyciągnąć klientów trzeba będzie obniżyć ceny.

I druga sprawa - powoli będą wychodzic nowe modele sprzętu, różniące się jakąś jedną funckją i jedną cyferką w nazwie:) i wtedy poprzedni model może być tańszy.

Co do cen - w MM był zestaw Wharfidale'a Moviestar 70+. to znaczy cztery satelity, central i sub za około 1600 zł.

Wczoraj byłem w Saturnie i sam sub kosztował prawie dwa tysiące!

Ładnie to wykoncypowali na Święta.

drodzy koledzy

co do cen dolara to bym sie tak niepodniecal, jest to tylko sztuczny zabieg Buscha zeby wiecej exportowac do Europy, a mniej importowac do US (tak przynajmniej mowia media). Co do cen TV to pewnie spadna w przyszlym roku. Podobno Chincy i Koreanczycy buduja wielkie "planty", ktore maja produkowac plazmy ponizej $1000, wiec te napewno spadna, a co za tym idzie i zwykle "tuby", jako ze spadnie na nie popyt.

Jak bedzie, zobaczymy za rok.

pozdr.

Camaro, juz wszystko zrozumialem! Jestes niemozliwy...cholera jasna. Na podstawie twoich "glebokich i precyzyjnie analizujacych watki" wpisow nie mialem o tobie najlepszego zdania. Chce cie teraz serdecznie i przeprosic i jednoczesnie ci przekazac, tobie-myslicielowi, ze w koncu zorientowalem sie, ze piszesz to wszystko humorystycznie, dla tzw jaj. Na przyklad twoj powyzszy dowcip, wiem ze jest zartem, w przeciwnym wypadku jakim prawdopodobienstwiem na forum bylby wpis prawdziwego genedupka?

Co do telewizorow to nie sadze zeby jakos mocno mogly jeszcze spasc.Kazdy kto sie chociaz troche orientuje chyba zauwazyl,ze ceny telewizorow od maja dosc znacznie spadly,przewaznie duze obnizki nadeszly kolo jesieni.Z moich obserwacji to srednia cena Panasonica 32PX10 spadla z 4.500-5000 pln do grubo ponizej 4.000 a w niektorych sieciach w promocji mozna go kupic nawet za 3.4999.Podobne obserwacje mam z Philipsem PW 9509 ktorego osobiscie zakupilem.Ceny na poczatku wachaly sie w przedziale 6.000-7000 pln,obecnie bez problemu mozna go kupic za 4.999.Ceny tyh 2 telewizorow sa wlasciwie takie same jak w Niemczech a tam jednak sprzet jest najtanszy,wiec nie wierze jakos w dalsze obnizki.

Raver,

Wszytko poleci ponownie na pysk. Balcerowicz trzyma mocna zlotowke zebyscie nie pozdychali z glodu przy wejsciu w Euro, USD jest gowno warty, poniewaz zamiast sprzedawac chinczykom Boeingi i zmieniac polityke cla w USA, glupek Bush stawia coraz wiecej namiotow w Iraku. To co z tego wynika, to ze USA bedac najwiekszym rynkiem debilowato ogladajacej glupawa telewizje spoleczenstwem, bedzie musialo miec dostep masowo do nowych technologii we walsnej tragedii nie posiadania innych rozrywek poza shoppingiem, wiec i te ceny beda rownie niskie w strefie nie tylko drogiego euro, ale jeszcze drozszej zlotowki. Jesli nie zrobi tego MM, zrobi to za chwile jakis Bolek z Moniek. Dzisiaj (USA) 26 calowy LCD 1280x720 = $875.-

zefir

Jeśli planujesz zakup tv tradycyjnego to warto czekać.Ceny spadają ,np 32 JVC z DP kosztuje 2990.

Jeszcze nie tak dawno cena przekraczała 4500 pn.Coraz więcej firm decyduje się na Lcd i plazmy ,i zmniejsza ilość modeli tradycyjnych.Myślę ,że warto poczekać.

Zefir - nie wiem co potrzebujesz ale..

kupilem ostatnio tele Sony 29 XL 70 K dla moich rodzicow w sklepie ponizej (chlopaki sa z wawy, dostawa gratis, sprawnie i szybko)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

cena 600 nizej niz w Euro itp. Nowy, z polskiej sieci dystrybucyjnej Sony, bez zarzutu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

cześć

Cóż dzisiaj odbieram thomsona 32 wb 642 s w cenie 4450,zobaczymy co rzeczywiście będzie po Nowym Roku i ilę przeplaciłem;)....ceny pewnie spadną ale nie tak od razu z dniem 1.01. tylko to będzie powolny proces trzeba by czekac......tymczasem teraz Swięta .....w marcu znowu....:)myślę że spadek konkretnie telewizorów będzie miał bardziej zwiazek z coraz tańczymi plazmami i lcd i będzie zauważalny w całej UE bo ceny rzeczywiście się praktycznie wyrównały i jak będą spadać to wszędzie...

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.