Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner do kina i stereo 25m2

BayerD

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów, mam dylemat co wybrać do kina i stereo.Mam Denona AVC-A1SE up SR, kolumny Canton RCL, sub Klipsh RW12D, Yamaha RX-V3067, RX-V2067, Onkyo tx-nr609 (AVC-A11SR pomijam Onkyo TX-DS939 sprzedałem), w stereo Denon mocą pozostałe bije ale w kinie wydaje mi się Yamaha lepsza. Więcej słucham radia internetowego niż filmów. Denon już swoje latka ma i jak się skończy to będzie problem z częściami zamiennymi, tak było z poprzednim A1SE blok cyfrowy.

Proszę znawców o poradę, zostawiać AVC czy 3067+wzmak ?

https://www.audiostereo.pl/topic/138393-amplituner-do-kina-i-stereo-25m2/

Witam wszystkich forumowiczów, mam dylemat co wybrać do kina i stereo.Mam Denona AVC-A1SE up SR, kolumny Canton RCL, sub Klipsh RW12D, Yamaha RX-V3067, RX-V2067, Onkyo tx-nr609 (AVC-A11SR pomijam Onkyo TX-DS939 sprzedałem), w stereo Denon mocą pozostałe bije ale w kinie wydaje mi się Yamaha lepsza. Więcej słucham radia internetowego niż filmów. Denon już swoje latka ma i jak się skończy to będzie problem z częściami zamiennymi, tak było z poprzednim A1SE blok cyfrowy.

Proszę znawców o poradę, zostawiać AVC czy 3067+wzmak ?

Witam

Mam podobne zabawki do twoich.

Denon AVC A1XVA

Yamaha RX-A 3030

Magnat RV3 Stereo

Jak na razie to nie mam kolumn surround bo sprzedalem i mam tylko stereo.

Mysle czy nie pogonic Denona AVC...i zostawic reszte,albo dokupic cos do kina ?

Witam

Mam podobne zabawki do twoich.

Denon AVC A1XVA

Yamaha RX-A 3030

Magnat RV3 Stereo

Jak na razie to nie mam kolumn surround bo sprzedalem i mam tylko stereo.

Mysle czy nie pogonic Denona AVC...i zostawic reszte,albo dokupic cos do kina ?

Sam jestem w kropce, ale pozbędę się AVC problem z częściami zamiennymi, pomyślę jeszcze nad DSP-Z7 lub Z9 albo coś z Pioneer SC-LX, filmy i koncerty z OPPO BDP-93, myślę że czas na zmiany, tylko że beż doświadczonych opinii pozostaje testowanie.

Miałem kolumny INFINITY Reference 81 mkII ten model nie potrzebował tak dużej mocy wzmacniacza jak Cantony.

Sam jestem w kropce, ale pozbędę się AVC problem z częściami zamiennymi, pomyślę jeszcze nad DSP-Z7 lub Z9 albo coś z Pioneer SC-LX, filmy i koncerty z OPPO BDP-93, myślę że czas na zmiany, tylko że beż doświadczonych opinii pozostaje testowanie.

Miałem kolumny INFINITY Reference 81 mkII ten model nie potrzebował tak dużej mocy wzmacniacza jak Cantony.

Pod względem dżwięku Ax1 jest najbardziej ciekawa z modeli Yamaha po mimo iż z7 czy z9 to nowsze konstrukcje w stereo nie dorównują starszemu modelowi.

Pod względem dżwięku Ax1 jest najbardziej ciekawa z modeli Yamaha po mimo iż z7 czy z9 to nowsze konstrukcje w stereo nie dorównują starszemu modelowi.

Skoro pod względem dźwięku AX1 jest lepszy od Z7 i Z9 to jak się ma AX1 do AVC ?

W AVR4308A miałem dekodery i radio internetowe, z kolumnami Wharfedalle grał w miarę ładnie, na Cantonach trochę zasłabł, pomyślałem żeby sprzedać AVC i DNP720 i w to miejsce kupić dobre KD z bayerami i dołożyć wzmacniacz stereo.

Stary wzmacniacz jeszcze się naprawi, ale KD takie jak AVC to już problem.

Miałem A1 SR w bezpośrednio w stereo przegrał z AX1 , z tym że Yamaha nie ma fajerwerków w stereo, KD to pokazanie pazurów lecz stereo bardzie fajne szczególnie dobrze brzmi z Kef Reference 2 lub 3 ze starszej serii. jednak obecnie używam Arcama 600 i jestem najbardziej zadowolony

A myslales o serii Rz Onkyo w kinie i stereo dość dobrze grają.

Przyznam się że nie myślałem, jakiś czas temu przez głowę przemknął tx nr3007, ale to wszystko, więcej wierzyłem w Denona.

onkyo tx nr5007 ten chyba byl niczego sobie?

Mam go na sklepie - służy mi do zasilania dodatkowych sufitowych głośników do ATMOS'a. Trzy razy był w naprawie z padniętą płytą HDMI więc jeśli Onkyo to nie modele sprzed mariażu z Pioneerem późniejsze jak najbardziej, ale jakość dźwięku nowych modeli w porównaniu z A1SR jest niestety mierna. Onkyo 5007 za to gra lepiej niż A1SR choć awaryjność go dyskwalifikuje. Modele 3007/1007 później seria xxx8 czy xx9 wszystkie miały ten sam problem. Dopiero RZ'ty które właściwie są klonami Pioneerowskich LX'ów nie są awaryjne. ARCAMY !!!! zwłaszcza te z DIRAC'em to jest bajka zarówno w kinie jak i w stereo --- tylko ta cena. Możesz jeszcze pomyśleć o Athemie MRX510 lub 710 też dobry dźwięk i cena rozsądna. Za chwilkę Cambridge może zrobić obniżkę ceny na CXR'y gdyż ta firma wycofuje się z produkcji kin domowych.

Mam go na sklepie - służy mi do zasilania dodatkowych sufitowych głośników do ATMOS'a. Trzy razy był w naprawie z padniętą płytą HDMI więc jeśli Onkyo to nie modele sprzed mariażu z Pioneerem późniejsze jak najbardziej, ale jakość dźwięku nowych modeli w porównaniu z A1SR jest niestety mierna. Onkyo 5007 za to gra lepiej niż A1SR choć awaryjność go dyskwalifikuje. Modele 3007/1007 później seria xxx8 czy xx9 wszystkie miały ten sam problem. Dopiero RZ'ty które właściwie są klonami Pioneerowskich LX'ów nie są awaryjne. ARCAMY !!!! zwłaszcza te z DIRAC'em to jest bajka zarówno w kinie jak i w stereo --- tylko ta cena. Możesz jeszcze pomyśleć o Athemie MRX510 lub 710 też dobry dźwięk i cena rozsądna. Za chwilkę Cambridge może zrobić obniżkę ceny na CXR'y gdyż ta firma wycofuje się z produkcji kin domowych.

To wychodzi że A1SR nie jest aż takim królem jak go opisują, to prawda że Onkyo ma problemy, zwłaszcza z dźwiękiem, przegrzewanie się układu DSP, niekiedy pomoże przegrzanie powietrzem ale bez radiatora się nie obędzie, może jakby fabrycznie montowali radiator to nie byłoby problemu z dźwiękiem.

Przywiozłem sobie Akai AM-93 i NAD C316BEE i tu mogę powiedzieć że jest stereo, mam oferty ONKYO TX-NR5007 i Yamaha DSP-Z7 co będzie lepsze z tych dwóch do kina i pseudo stereo ?

Witam,

polecam Yamaha DSP-Z7.

Mam pytanko, skad wyrwales Akai AM-93 i w jakim stanie bo kiedys dawno dawno temu mialem Akai AM-95 i bylem bardzo zadowolony.

Witam,

polecam Yamaha DSP-Z7.

Mam pytanko, skad wyrwales Akai AM-93 i w jakim stanie bo kiedys dawno dawno temu mialem Akai AM-95 i bylem bardzo zadowolony.

Więc Yamaha będzie na celowniku,5007 mam za 280 Euro to dobra cena ?. Akai z Niemiec.

Więc Yamaha będzie na celowniku,5007 mam za 280 Euro to dobra cena ?. Akai z Niemiec.

Mozna wiedziec za ile skosiles Akai AM-93, a co do Yamaha DSP-Z7 to chyba bedziesz musial troche szmalcu wylozyc, zaleznie w jakim stanie

Mozna wiedziec za ile skosiles Akai AM-93, a co do Yamaha DSP-Z7 to chyba bedziesz musial troche szmalcu wylozyc, zaleznie w jakim stanie

Za Akai zapłaciłem 120Euro, za Z7 mam zapłacić 220 Euro ale brak dźwięku, będę musiał sobie naprawić.

Za Akai zapłaciłem 120Euro, za Z7 mam zapłacić 220 Euro ale brak dźwięku, będę musiał sobie naprawić.

Rozumiem,ebay sie klania.Ja sie juz raz sparzylem na niezlym zlomie z wystawki.Opis i fotki byly profesionalne a reszta szkoda gadac.

Rozumiem,ebay sie klania.Ja sie juz raz sparzylem na niezlym zlomie z wystawki.Opis i fotki byly profesionalne a reszta szkoda gadac.

Nie eBay,prywatne oferty i osobiście jadę odebrać do Niemiec, wszystko jest do naprawienia, tylko kwestia kosztów, a Niemcy nie naprawiają na własną rękę.

Witam,

tak sobie popatrzylem na ebaya i musze stwierdzic ze ponizej 500€ to tej Yamahy DSP-Z7 w dobrym stanie nie wyrwiesz.

Akai AM 93 nie ma wcale tylko pare Akai AM 95 ale za drogie jak na takie starocie.

Witam,

tak sobie popatrzylem na ebaya i musze stwierdzic ze ponizej 500€ to tej Yamahy DSP-Z7 w dobrym stanie nie wyrwiesz.

Akai AM 93 nie ma wcale tylko pare Akai AM 95 ale za drogie jak na takie starocie.

Na eBay sprzedają ci co chcą zarobić, dobre ceny możesz wyhaczyć tylko za uszkodzone i to najlepiej w co.uk, ja co jakiś czas Essen zaliczam.

To ze w Essen sprzedaja uszkodzone to wiem ale mnie takie nie interesuja.

Jesli chodzi o uzywke to staram sie o stan idealny bez jakis skaz. Takich zabawek jest bardzo duzo na rynku tylko troszke kosztuja.

To ze w Essen sprzedaja uszkodzone to wiem ale mnie takie nie interesuja.

Jesli chodzi o uzywke to staram sie o stan idealny bez jakis skaz. Takich zabawek jest bardzo duzo na rynku tylko troszke kosztuja.

Naprawiam takie zabawki, a w Essen jest dużo dawców organów, a stany idealne lub prawie idealnym kupuję z ogłoszeń.

• 1 miesiąc później...

A więc po przetestowaniu Onkyo TX-NR646, Yamaha RX-V2067, V3067, Pioneer SC-Lx86, zostawiłem docelowo DSP-Z7.

Z7 zagrała najlepiej w stereo, pozostałe znalazły inny dom. Może ktoś naisać z jakimi kolumnami najlepiej zagra Z7, pomyślałem o B&W, Kef, Mission.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.