Skocz do zawartości
IGNORED

Dynaudio Emit M20 vs Dynaudio Emit M30

Thrust

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Posiadam Dynaudio Emit M20 ze wzmacniaczem NAIM 5si. Słucham Rocka, Metalu, Jazzu, Bluesa.

Te Emity to jedyne kolumny po przesłuchaniu większości podstawek, które wogóle nie męczą mnie w muzyce metalowej. Mogę słuchać na nich godzinami. Generalnie jestem bardzo zadowolony z tego zestawienia.

Ale nie dają mi spokoju ich większe bracia czyli Emit M30. Czy ktoś może porównywał te kolumny ze sobą i mógłby opisać jakie są różnice w dżwięku?

Jak myślicie czy nie byłby mezalians wstawić je do 18 m2?

Boje się tylko , że mój wzmak ich nie uciągnie, więc bym musiał go sprzedać i kupić coś mocniejszego.

Pozdrawiam ...

Twój wzmacniacz bez problemu uciągnie model M30. Sam charakter brzmienia jest praktycznie identyczny, natomiast w modelu M30 jest wyraźnie lepszy bas z niższym zejściem, lepszym dociążeniem, jest także pewna różnica na korzyść średnicy, która jest dokładniejsza.

Zapraszam jeśli masz taką możliwość do naszego salonu na odsłuchy, jest także możliwość wypożyczenia M30 do Ciebie do odsłuchu oraz ewentualnie rozliczenia M20.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Potwierdzam słowa Q21, jest dokładnie tak jak napisał.

Słuchałem Emit 30 z Naim 5Si i mocy nie brakowało.

Jedynie do czego mogłem się przyczepić, to przy najniższym poziomie głośności, dźwięk był płaski i bez życia.

Rotel RA-980BX+Heco Aurora 700 SONY 550ES + Emit M20@Nostromo Wolf2 - Solid Core audio cable set

• 1 miesiąc później...

Witam serdecznie,

proszę o pomoc w zbliżonym temacie. Zdecydowałem się na kupno kolumn, będzie to Dynaudio Emit M20 albo Dynaudio Emit M30. gdyż te wydają mi się najlepsze, choć jestem totalnym laikiem. Mam wzmacniacz Yamaha A-S301, czy ten wzmacniacz uciągnie Emit 30? Pozdrawiam i dziękuje za wszelką radę w temacie.

Te kolumienki raczej potrzebują czegoś lepszego.

Najlepiej weź do salonu te Yamahe i porównaj na tych kolumnach z jakimś lepszym wzmakiem.

Rotel RA-980BX+Heco Aurora 700 SONY 550ES + Emit M20@Nostromo Wolf2 - Solid Core audio cable set

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.