Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo tx 8270 + Heco Aleva Gt 602 na 50m2

Markus3

Rekomendowane odpowiedzi

Nie jestem adwokatem diabła, tylko uczulonym na głupoty, na pisanie kategorycznie, bez 100% pewności. Bo skąd niby wiesz jaka jest marża na Yamahę, jaka na Onkyo. Czy sprzedawca pisze z przekonania czy dla zysku?

Vienna Acoustics Bach Grand <- Yamaha A-S1100 <- Myryad Z20 Dac <- Chromecast Audio + kable wg audioburak i gra muzyka.

Powinien sprzedać Onkyo i kupić Yamahę. Wiadomo, że to najlepszy z możliwych wybór. Kolumny obojętne, byle białe były bo Yamaha każde uciągnie.

Vienna Acoustics Bach Grand <- Yamaha A-S1100 <- Myryad Z20 Dac <- Chromecast Audio + kable wg audioburak i gra muzyka.

Też bym wiecznie zły chodził, gdym kupił Onkyo, mogąc wybrać lepszą Yamahę. Mogłeś się doradzić na forum przed kupnem.

Tak widzę,ale ośmiesza się teraz,a wcześniej chciał wyjść na znawcę :-) zwykly dzieciak i tyle :-)szkoda tylko że psuje temat :-) poczekamy aż coś napisze autor tematu bo temat jego żyje,a autor przysnął :-)

No ty Daniel też się nie sil na znawcę. Co ty tam słyszysz na tych HECO 1000 wciśniętych w kilkanaście m2 oprócz dudnienia. I to jeszcze pod Onkyo. Byle wzmacniacz za 500 zł goni ten amplituner do kąta. Także daj se siana i poznaj najpierw prawdziwe granie a później się wypowiadaj.

Poziom intelektualny, który prezentujesz nie zezwala na dyskusję, więc po prostu będę cię ignorować, bo nie zasługujesz na odpowiedź. Pokazałeś kim jesteś, żegnam ozięble.

Oj Daniel, oszukujesz siebie, nie nas.

Pieniądze, to nie wszystko, trochę dołożysz do Yamahy i u Ciebie też zagra jak należy.

Kapusta hahahaha ,no ja do nikogo nic nie mam,niech każdy robi co chce i kupuje to co mu się podoba,wkurza mnie tylko wciskanie czegoś na siłę i lamerzy którzy łykają kity i potem przenoszą to na forum lub do życia audio i wprowadzają innych w błąd,wiele firm bierze flaki od tych samych producentów,wiele sprzętów gra podobnie,twierdzenie że ampli każdy gra gorzej niż każdy wzmak jest kłamstwem,potem czytamy że dany wzmak za 6tysi to kicha itd,gdzies jest granica slyszalnosci różnic,jedni słyszą granie prądu w ścianie,a inni nie :-) można sobie porównywać różne sprzęty z ciekawości i ja tak robię i w miarę możliwości wypożyczania sprzętu ze sklepów,a to nie jest łatwe, będę robił :-) wszelaki ten zamęt na forach tworzą lamusy łykające pijarowe kity

Tak popieram! Najgorszi lamusi to są ci, którzy kupili słaby amplituner i ogromne kolumny i kiszą to wszystko w małym pokoju bez akustyki, a później wymądrzają się na forum jakby w ogóle mieli pojęcie o słuchaniu muzyki

Ja z mojego doświadczenia muszę się nie zgodzić ze stwierdzeniem, iż Yamaha R-N803D jest wszędzie wciskana. Sam byłem nią mocno zainteresowany po przeczytaniu pochlebnych opinii w prasie. W zeszłym miesiącu poszukiwałem wzmacniacza do MA Bronze 6 i nikt z branży nawet nie zaproponował Yamahy. Na odsłuchach testowałem Roksan K3, Marantz 8006, CXA80/60, Hegel H90. Gdy byłem już skłonny zakupić Roksan K3, który jako jedyny z wymienionych zagrał na tyle dobrze by przesiadka byłą opłacalna, to Piotrek z S4home zaproponował Magnat MR-780. Jako, że często słyszałem o wyższości wzmacniaczy nad amplitunerem podszedłem do testu sceptycznie, natomiast dźwięk jaki wydobył magnat z MA Bronze 6 był strzałem w 10 i trafił idealnie w mój gust. Zupełnie inne granie niż wszystkie kombinacje wcześniej wymienione. Także żona oraz dwóch kumpli, którzy zostali zaproszeni na testy jednogłośnie stwierdzili że gra to wyśmienicie mimo. Do tego jak podłączyłem do magnata słuchawki Beyerdynamic DT990 Edition to kopara opadła.

////////////////////////////////////////////////////////////////////////usunieto atak personalny//////////////////////////////////////////

Ja z mojego doświadczenia muszę się nie zgodzić ze stwierdzeniem, iż Yamaha R-N803D jest wszędzie wciskana. Sam byłem nią mocno zainteresowany po przeczytaniu pochlebnych opinii w prasie. W zeszłym miesiącu poszukiwałem wzmacniacza do MA Bronze 6 i nikt z branży nawet nie zaproponował Yamahy. Na odsłuchach testowałem Roksan K3, Marantz 8006, CXA80/60, Hegel H90. Gdy byłem już skłonny zakupić Roksan K3, który jako jedyny z wymienionych zagrał na tyle dobrze by przesiadka byłą opłacalna, to Piotrek z S4home zaproponował Magnat MR-780. Jako, że często słyszałem o wyższości wzmacniaczy nad amplitunerem podszedłem do testu sceptycznie, natomiast dźwięk jaki wydobył magnat z MA Bronze 6 był strzałem w 10 i trafił idealnie w mój gust. Zupełnie inne granie niż wszystkie kombinacje wcześniej wymienione. Także żona oraz dwóch kumpli, którzy zostali zaproszeni na testy jednogłośnie stwierdzili że gra to wyśmienicie mimo. Do tego jak podłączyłem do magnata słuchawki Beyerdynamic DT990 Edition to kopara opadła.

Mnie też się podobało granie MA Bronze 6,przejrzyste,sprężyste,dosc chłodne,ale no właśnie magnat Ci to ocieplił i pasuje Ci to :-) lampowce też by ładnie z nimi zagrały :-) autor tematu wsiakł kompletnie :-) może się obudzi po paru miesiącach i wróci do tematu :-D

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.