Skocz do zawartości
IGNORED

Nauszniki beyerdynamic dtx660 ?

pawelo

Rekomendowane odpowiedzi

Przymierzam się do nabycia czegoś dobrego za rozsądną cenę i na uwadze mam ten model.

Czy ktoś z Was miał okazję je słuchać ?

Czy faktycznie w swojej cenie są produktem niemalże doskonałym ?

Chcę je używać podłaczone pod wzmak ca640. Może kiedyś w przysżłości jakś słuchawkowy... ale póki co wolę wydawać na płyty i mieć mozliwość ich słuchać po 22giej... bez zagłebiania się w dszukiwanie błędów realizorskich ii innych przeszkadzajek studyjnych w rodzaju wiatraka czy innego klimatyzatora...

Wystarczy mi, że będą przyjemnie odtwarzały muzykę klasyczną.

Dzięki za wszelkie info w temacie.

Pozdrawiam

Paweł

https://www.audiostereo.pl/topic/13862-nauszniki-beyerdynamic-dtx660/

No i mam piękny prezent od żonki :-)

Po kilkunastu minutach z DTX700 na głowie nie było odwrotu....

AudioForte umożliwiło mi test słuchawek na takim samym systemie jak mój oraz na headboxie projecta.

Słuchawki grają pięknie, bardzo muzykalnie i niezwykle równo w całym paśmie. Analityka wyższa niż moje oczekiwania.

Nie dane mi było wczoraj wcześnie zasnąć :-)

Szerszą opinię o nich zamieszczę w odpowiednim dziale za kilka tygodni jak się dokładnie osłucham. Ale już w tej chwili mogę powiedzieć, że za niewielkie pieniądze przyniosą ogromną radość wszystkim rozpoczynającym swoją przygodę ze słuchawkami.

Polecam.

BTW w AudiForte nabyłem grudniowy HFiM i jak się potem okazało DTX700 zdobyly w nim wyróżnienie 2005 :-)

Pozdrawiam

Paweł

• 2 tygodnie później...

Mam problem. Nigdzie nie mogę znaleźć jakiejś polskiej recenzji słuchawek z nowej serii DTX (zwłaszcza modelu 900). Czy ktoś wie jakie są zalety i wady tych słuchawek? Jak myślicie... które słuchawki są lepsze koss porta-pro czy DTX 900 (a może grado sr-60)? Na razie nie wiem co wybrać z tej trójki... // Słuchawki będą podłączone bezpośrednio do karty muzycznej Audigy 2 ZF, słucham bardzo różnej muzyki //

Spilner >

A tu Cię zaskoczę! Otóż udało mi się w Albatrosie odsłuchać HD-555 - jakość dzwięku mnie zadowala (choć trochę mocny bas - ale jak mówiłeś, do "surowych" słuchawek nie można się o to czepiać). Ewidentnie nie ma zjawiska "dzwięku w środku głowy".... Gorzej z komfortem słuchania - po 40 minutach odsłuchu mnie grzały uszy....:( Stwierdziłem że na 100% w kupie sobie słuchawki NAUSZNE, nie wiem tylko jeszcze jaki model (mam 3 typy... na razie Beyerdynamic dtx 900 prowadzi). ponadto jednak 260 gram to za dużo jak dla mnie, max 230 gram (i ani grama więcej:)). Zatem Spilner jeśli chodzi o ODSŁUCH - to trochę działam, ale w Gdańsku naprawdę mało jest sklepów gdzie można sobie odsłuchać poszczególne modele słuchawek które mnie interesują. Słuchawek Beyerdynamic serii DTX - nie moge znaleźć w żadnym sklepiej - prawdopodobnie będę musiał udać się do innego miasta, albo spytać sprzedawcę czy jest możliwość zwrotu w ciągu tygodnia (czasami się na to zgadzają).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.