Skocz do zawartości
IGNORED

creek 4330 mk2 vs. A50i

d4b0

Rekomendowane odpowiedzi

Jak na jedną firmę to te wzmacniacze różnią się dość mocno charakterem, niestety nigdy nie miałem możliwości porównac je bezpośrednio. Przynajmniej pomieszczenia odsłuchowe były podobnie niewielkie. 4330 gra dźwiękiem lżejszym, w ogóle wydaje się być znacznie bardziej wymagającym partnerem dla kolumn, które powinny mieć sporą skuteczność (być może są wyjątki). Wysokie tony 4330 są bardzo dobre - szczegół, powietrze jak na tą klasę cenową super może nawet lepsze niż w A50, średnica też potrafi być bardzo przyzwoita choć raczej pastelowa i może minimalnie niedobarwiona zwłaszcza w swoich niższych partiach. Co do basu dużo zalezy od kolumn, ale nie ma co liczyć na ultra szybkość. Niskie tony nie są ani zbyt głębokie ani wystarczająco jędrne tu A50 jest dużo lepszy. (A50 pracował na trudnych pod względem basu Castlach Pembroke i dawał sobie świetnie radę). Dużo zależy od tego z czym to będzie grało.

Nie wiem czy 4330 poradzi sobie z Eposami ale mozna sprobowac. A50 na pewno napedzi wiecej glosnikow, ale chyba jednak nie ma tego czegos, co sprawialo ze 4330 byl wyjatkowym wzmakiem (w swoim przedziale cenowym) - ja to nazywam (bardzo niefachowo) duszą :)

Mi bardziej podobało się brzmienie 4330, z tym, że nigdy nie porównywałem obu wzmaków bezpośrdenio, 50-tka gra podobnie do 5350, a ja nie lubię tego wzmaka. Ale akurat z nowymi Eposami oba klocki(tj. 50 i 5350) grają bardzo dobrze. Nowe modele Eposa nie są już tak kapryśne i wymagające jak kiedyś, zresztą są przecież projektowane pod Creeki. 50i + Epos 12.2 będzie z pewnością co najmniej dobrym rozwiązaniem. Można jeszcze spróbować Exsposure, ale pan decibel ma coraz bardziej chore ceny(już ponad 4kzł). M12.2 gra też ponoć bardzo dobrze z Vincentem SV-129. W mojej opinii Vicek jest lepszy od Creeka 50i. Ale to już kwestai gustu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.