Skocz do zawartości
IGNORED

Przedwzmacniacz gramofonowy

treborzg

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam prośbę o opinię w sprawie przedwzmacniacza.

Czy ktoś z forumowiczów miał lub ma do czynienia z przedwzmacniaczem CS Blue V w wersji podstawowej (przedwzmacniacz w srebrnej aluminiowej obudowie + zasilacz) z manufaktury Pana Bogdana jak na zdjęciu poniżej:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Cena jest konkurencyjna do oferowanych wersji sklepowych a ponoć parametrami bije je na głowę ? I sama gwarancja - dożywotnia może o czymś świadczyć a na dodatek ma możliwości dalszego ugrade przez samego konstruktora (w sensie lepszych materiałów elektronicznych).

Jeśli ktoś posiadał lub posiada taki przedwzmacniacz to chętnie poznałbym opinie ...

Z pozdrowieniami,

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/138696-przedwzmacniacz-gramofonowy/

Cześć, zapraszamy do działu "Analog", tam poznasz i przeczytasz więcej o tego rodzaju sprzęcie.

I napisz przy okazji, z czym to ma grać, jakiej muzyki słuchasz, jaki masz budżet, itp.?

Witam,

Nie chcę zakładać nowego tematu w dziale Analog więc pociągnę go dalej lub admin niech go tak przeniesie.

Trochę już o takim sprzęcie zaczytałem i opinie na temat różnych modeli przedwzmacniaczy są różne.

Po prostu jest możliwość zakupu CS Blue w dość przystępnej i niewygórowanej cenie. Modele sklepowe, te bardziej budżetowe również wahają się w cenach 600-1000 tys.

Chciałbym po prostu dowiedzieć się czegoś więcej o CS Blue, czy jest wart +- 800zł w porównaniu do opcji sklepowych.

Co do sprzętu to miałoby to zagrać z Dual 505-4 (OM10) + Denon PMA-720 (ale wersja z 1989r. - taki jak na zdjęciu poniżej), bo te nowe PMA-720 maja dodane litery AE czy jakoś tak. I do tego komplet Canton Quinto-540.

Ukryta Zawartość

Co do muzyki to "wciągam" wszystko oprócz disco polo :-) Najwięcej muzyki z lat: druga połowa 70', całe 80' i do połowy 90'. Współczesna komercyjna chałtura "nie wpada mi w ucho".

Budżet na przedwzmacniacz do +- 1000 z małym ogonkiem lub bez :-), ale interesuje mnie tylko nowy egzemplarz.

Pozdrawiam,

Ukryta Zawartość

CS Blue nie znam, więc niestety, dużo Ci nie pomogę...

Będę sprzedawał swój preamp, właśnie zamieszczam ogłoszenie. Uwaga ogólna, do tego typu urządzeń warto zadbać o dobre zasilanie. Standardowe zasilacze impulsowe we wtyczkach to chiński szit, który mocno ogranicza możliwości całkiem dobrego sprzętu. Do mojego preampa sam producent proponuje taki upgrade, ja z niego skorzystałem - i śmiało mogę powiedzieć, że w zestawie z porządnym, stabilizowanym zasilaczem, to jest granie w innej lidze.

Dobrze, że szukasz zewnętrznego phono stage, Twój gramofon już na to zasługuje i odwdzięczy się dobrym graniem :)

Witam,

CS Blue to jest komplet ... preamp + zasilacz. I jedno i drugie jest konstrukcją Pana Bogdana i są one ponoć idealnie do siebie dopasowane/zestrojone ... jakby tego nie nazwać.

Oczywiście są możliwe upgrade i jednego i drugiego do wersji Advance i najnowszej, ale i najdroższej wersji Pro.

Mi chodzi o tę wersję podstawową, bo raz, że w okolicach budżetu a dwa wersja podstawowa jest ponoć bardzo dobrą konstrukcją i dla zwykłego śmiertelnika dźwięku wystarczającą.

Pozdrawiam,

Potwierdzam...grałem około roku na podstawowej wersji CS Blue i wymieniłem u P. Bogdana na CS BLUE ADVANCED.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Powiem krótko - warto było. Nie będę rozpisywał się w kwiecisty sposób o brzmieniu...mam budżetowy zestaw: music hall a35.2, dynaudio DM 2/7, pro-ject debut carbon z wkładką Audio Technica AT 440 mlb, kabelki średniej klasy - nienajgorsze. Dla mnie brzmi zadowalająco. Tyle.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.