Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki amplituner stereo do 1000zł z Klipsch RF52 II

nera1981

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mój obecny sprzęt NAD C316Bee uległ uszkodzeniu wiec postanowiłem kupić coś innego tym razem AMPLITUNER stereo (czasem chce radyjka posłuchać a go nie posiadam a chciałbym ograniczyć sie do dwóch elementów w zestawie - koniecznie - ampli, cd).

Pomieszczenie około 25m2

Kolumny Klipsch RF 52 II

Muzyka - pop, chillout, rap, hip-hop ale głównie alternatywny rock.

Na oku mam Harmana/kardona HK3490 ale chciałbym dowiedzieć sie jaka jest opinia bardziej doświadczonych osób na temat takiego zestawu i ewentualnie prosić o jakieś inne propozycje.

Kolumn wolałbym nie zmieniać bo te 2 lata temu kupiłem jako nowe w salonie i raczej mało je używałem - małe dziecko więc możliwości posłuchania muzyki raczej ograniczone.

W NADzie brakowało mi jakby przestrzeni, nisko schodzącego i mięsistego basu a pasma wysokie wydawały sie być jakby takie "suche", męczące.

Ogólnie Nada kupiłem okazyjnie więc tolerowałem to co mnie kuło w uszy ale uległ uszkodzeniu więc zmiana.

Budżet 800-900zł więc tylko używka.

Pozdrawiem

TAK DENON, TYLKO NOWSZY DRA 500 AE

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi ;-)

Denon to też ciekawa propozycja zwłaszcza ten dra 700ae.

Zastanawiałem się nawet nad nowym wzmacniaczem PMA 720ae bo nowy mieści się w budżecie tyle że tunerek też trza bedzie dokupić tylko jaka jest różnica w dźwięku między dra700 a pma720???

Głównie to zależy mi na zyskaniu przestrzeni, dodaniu troche mięsa do niskich tonów i uspokoić troche góre żeby tak nie męczyla.

A jak z dźwiękiem mają sie te nowe amplitunery sieciowe firmy onkyo? Coś tam słyszałem że onkyo ostatnio małą rewolucje zrobił na plus w torze audio i dosyć ciekawie brzmią te amplitunery. Wiem że to przekracza założony budżet ale może warto było by sięgnąć głębiej do kieszeni i jeszcze coś tam wydrapać żeby micha bardziej się cieszyła przy słuchaniu...

Pozdrawiam

Sluchalem kiedys takie klipsche, albo bardzo podobne z harmanem szalu szalu nie bylo, ale fakt gralo to dosc liniowo

Twierdzisz że z tym Denkiem bedzie lepiej???

nowe pma720 bym odpuscil, mialem chwile pma 700ae, i smiem twierdzic ze nie jest lepsze od dra-700AE, zreszta gdzies ktos pisal w sieci ze ampli gra lepiej

na allegro masz dra-1025, potarguj sie a bedzie mial sprzet jedyny w swoim rodzaju i napewno nie stracisz w czasie

slyszalem klipsche tylko raz z ampli harmana modelu nie pamietam

Witam

Dziękuje za wszystkie sugestie. Po przeczytaniu waszych opinii i przeglądnięciu ofert na portalach aukcyjnych nabyłem amplituner Denon DRA-700AE. Jest napewno lepiej niż przy NADzie (oczywiście chodzi mi o połączenie z moimi kolumnami klipsch RF52 II żeby ktoś mi nie sugerował że twierdze że NAD jest gorszy). Góra nie jest tak męcząca, jest troche więcej "mięsa" w dolnych pasmach. Ogólnie sprzęt bardziej muzykalny niż sterylny w dźwięku. Szczerze polecam do kolumn grających ostro i mających problem ze skrajnymi pasmami - Denonik w zadowalającym stopniu załagodził sytuacje.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.