Skocz do zawartości
IGNORED

jaka karta dzwiękowa

szymanek17

Rekomendowane odpowiedzi

cześć ! chciałem kupic jakąś karte dzwiękową do 400 zł nie obchodzi mnie nagrywanie czy odtwarzanie efeków kina domowego ale jakość odtwarzanego dzwięku. Myślałem o audigy 2 zs ale posiadam juz audigy ls i chcialem zmienic ją na coś lepszego. słucham muzyki przeważnie na słuchawkach. Mam nadzieje ze mi pomozecie.

https://www.audiostereo.pl/topic/13890-jaka-karta-dzwi%C4%99kowa/

co masz na myśli Emil z tym terrateckiem czy jes jakis ponieżej 400 zł który będzie lepszy niż audigy 2. Przepraszam ze tak wypytuje ale nie moge znaleźć konkretnych informacji, mam 400 zł i chce kupic dzwiękówke. potrzebna mi ona tylko do słuchania muzyki. Może zaproponujesz mi konkretne modele i moze znasz jakieś linki do testów itp. dzięki z góry

moim skromym zdaniem jednya karta mogaca dac slyszalna poprawe w stosunku do audigy 2 to emu0404 - niestety kosztuje ona nieco ponad 400 pln no hcyba ze gdzies zdobedziesz karte usb oparta na pcm2702 (cena ok 120 pln)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Cena ta sama:)

W takim wypadku która karta lepsza? Przymierzam się do kupna jednej z nich, choć wcześniej wybrałem mk2...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

aha jeszcze do emila, mówisz o lepszych sterach, próbowalem kxproject chwalone przez wszystkich na moim starym kompie pentium 366 64 ram wogole sie nie instalują, to znaczy zainstalowałem je i muzyka nie gra. Z tą audigy wogóle mam spore problemy, nie moge odinstalować oprogramowania bo gdy tego próbuje wyskakuje mi komunikat który mowi cos o jakiejs procedurze RPC, nie działają mi takze opcje sterowania basem i sporanem w mikserze.

Pisałem o tym na wielu forach ale kazdy mi udziela nic niedających rad. Dlatego mysle o pozbyciu się ej karty.

>Cena ta sama:)

>W takim wypadku która karta lepsza? Przymierzam się do kupna jednej z nich, choć wcześniej wybrałem mk2...

emu ma lepsze przetworniki i opamp i ma DSP

za to audiotrack ma wzmacniacz sluchawkowy.

ja mam dobry zewnetrzny wzmak sluchawkowy (forum 608) wiec bral bym emu0404, jezeli natomiast nie masz wzmaka sluchawkowego zewnetrznego a zamierzasz uzywac sluchawek to lepsza bedzie maya. W przypadku glosnikow bralbym emu.

limak mówileś także o karcie opartej o pcm2702, szczerze to nie mam pojęcia co to wogole jest, ale z tego co przeczytałem to tak karta będzie rzewyższała jakość audigy 2, jest swietne rozwiązanie dla mnie. Do ej karty podobno nie mozna podłączyć słuchawek, trzeba mieć wzmacniacz. Moje pytaie brzmi czy jak podłącze tą karte do miniwierzy i własnie do tej wierzy podłacze słuchawki to duzo strace?? Jezeli strace wiele to znaczy ze trzeba kupić wzmacniacz słuchawkowy, czy moze cos jeszcze???

dodam jeszcze że zależy mi na cyfrowym sygnale ponieważ chciałbym podłączyć amplituner właśnie tą drogą. również wydaje mi się że w przypadku tańszej karyt dźwiękowej lepiej jest podłączyć sprzęt drogą cyfrową. poza tym nie bede nagrywał itp więc działać to bedzie tylko w jedną strone

A ta karta?

Ukryta Zawartość

Wygląda na zrobioną specjalnie do słuchania i nagrywania w stereo.

Ukryta Zawartość

tu wszystko jest :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

przepraszam ze tak sie dopytuje lecz czy te karty mają wzmacniacze słuchawkowe, nie moge tego odnależć i drugie pyanko to jezeli te karty nie mają wzmacniacza słuchawkowego to musze kupić jakis obry wzmacniacz, czy wystarczy konstrukcja do 100zl????

A po co Ci ta karta?? Do sluchania mp3?? Jezeli tak to kup jakiegos Sound Blaster Live'a. Nie uslyszysz roznicy pomiedzy nia a audigy... Tak mi sie przynajmniej wydaje... A tak swoja droga po co robi sie karty do kompow za np. 1000zl?? Ktos to kupuje??

deus, jak nie masz nic do powiedzenia w temacie, to nie zabieraj głosu.

Fademan, mk2 kosztuje 485 zł na aukutech:

Ukryta Zawartość

szymanek17, mk2 posiada, a emu 0404 chyba nie.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.