Skocz do zawartości
IGNORED

Harman HK670 – brzmieniowy koszmar

Nazareth

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

kiedys mialem nieprzyjemnosc slychac harmana i slaby...tu na forum wiele osob by umarlo za swoj sprzet(HK) wiec mysle ze ten temat bedzie sie dlugo przewijal...a koledze NAZARETH gratuluje trafnej opini i zycze wiekszej ilosci tak trafnych wpisow!!!

->gibon

Raczej skuteczność marketingu. Może nawet nie tyle poprzez łapówki co przez nadzwyczaj hojne opłacanie reklam w prasie ponad ustalony cennik... Słychać o tym co jakiś czas na zachodzie więc i u nas jest możliwe.

Za Harmanem ciagnie sie dobra opinia. Bo oni w l. 70-tych faktycznie dobry sprzet robili, solidny, amerykanski. A teraz to jada na tej dobrej opinii ale od masowki niczym sie nie roznia.

Jak ktoś miał Technicsa i zmienił na Harmana, to jest zachwycony. Podobnie jest z NAD C320, kupa ludzi się zachwyca, a ja uważam że to dno. Lepszy jest już Pioneer A400, którego i tak uważam za przeciętny klocek, no chyba że po modyfikacji. Primare nA20 też jest słaby (w stosunku do ceny), a ludziom się podoba. Natomiast wiele naprawdę dobrze grających klocków jest pomijane i traktowane z pogardą (pewnie dlatego, że wiele z nich to japończyki popularnych producentów).

Czytajac ten watek nie wytrzymalem i poszedlem wczoraj do MM zeby sprawdzic wiarygodnosc niektorych wpisow (wiadomo z tym bywa roznie ). Wzmacniacz HK 670 byl przeceniony z 1999zl na 1499zl Uprzejmy sprzedawca widzac moje zainteresowanie od razu zaproponowal odsluch . Do wzmaka podpiol CD tez HK 750 ( tez przecena na 699zl) i glosniki KEF 5tki. Zauwazylem ze podkrecil volume na 11,30 i co... zostalem uderzony duza iloscia niskich tonow ktore dominowaly nad wszystkim..( prosba o sciszenie poskutkowala) moglem sie skoncentrowac .... i tak Dzwiek byl kluchowaty,potezny, zero subtelnosci , zero szczugulow. tylko SCIANA dzwieku . Srodek praktycznie nie istnial. Uff po 15 minutach ucieklem. Okey ale teraz zgodze sie tez z innymi opiniami ze taka prezentacja brzmienia robi DUZE wrazenie na nieosluchanym klijencie, i na pewno HK wygra z CA , NAD , ARCAM, czy z mojm creeckiem. Ale najwazniejsze jest dla amerykancow pierwsze wrazenie - towar sprzedany i zyd liczy kase. Pozdrawiam.

Czyli mamy w kwestii brzmienia tzw. kino domowe. Strasznie glosny, dudniacy bas jakby ktos z dna studni w kociol walil. Teraz to jest trendy i dopasowane do targetu, bo gdyby target, nie daj boze, uslyszal w miare neutralne urzadzenie to doznalby szoku a conajmniej by "klocka" nie kupil.

>gibon posluchaj sam i sam ocen, czy Ci sie podoba, kazdy ma swoje uszy, sa rozne glosniki, zrodla, kable, warunki odsluchowe no i rozne gusta. ja mialem hk670 i wolalem go od nada352, nie wspominajac o rotelu02. potem wskoczylem wyzej, ale hk w swojej cenie zly nie jest, ino nie do muzyki powaznej. rock cyz pop gra ok.

Dlaczego zawinil ?? HK jest wzmacniaczem o brzmieniu bardzo efektownym ( jak wytapetowana blondynka w mini) robi duze wrazenie - ale tylko na nieosluchanych AMATORACH .(klijenci agencji towarzyskich) Amerykanie(zydzi ) to naprawde madrzy ludzie i potrafia zrobic taki wzmacniacz ktory bedzie robil wrazemie i sie SUPER sprzedawal . To cala tajemnica HK.

amigo,

ja Cie prosze, nie mieszaj tutaj polityki.

Zydzi pisze sie z duzej litery, tym bardziej ze zaraz obok mamy 'A'merykanow.

Czy dobrze rozumiem z Twojej wypowiedzi Amerykanin = klient (podkreslam pisownie slowa) agencji?

pozdrawiam

T.

pitdog,

i agencji towarzyskich - omamiaja klientow niedoswiadczonych pieknym dzwiekiem.

Coby za przyjemnosci cielesne wiecej sklonni byli zapalacic.

To sie nazywa synergia zmyslow:)

pozdrawiam

T.

..hmm.. synergia zmyslow... itp... That is to say, survival of sort-very imp. Excuse me ,but spelling in Polish is difficult... Ja pisac PRAWDA i tylko prawda..Ja nie miec sprzedac HK i ja nie uprawiac marketing..........itp. J greet Pa. Pa.

Zbig.

Ha... Zjawiam się zgodnie z sugestią. Możliwe, że HK670 jest kiepski, niestety nie słyszałem. Ale pomimo tego, że w kinie zawsze preferewałem yamahy, to teraz faktycznie koncern Harmana wygrywa w moim typowaniu na nowy zestaw (Harman 7300 + maksymalna ilość podwieszanych Infinity OWS-1 + subwoofer Thiel SW2).

To miło Zbig że uważasz mnie za speca - przynajmniej dysonansu poznawczego redukować nie muszę :)

Greetings to Elliot Aronson /przypadkiem zauważyłem że kiedyś użyłeś tego terminu/

Piotr

"... I jest to robione celowo dzięki czemu producenci co kilka lat mogą liczyć na wymianę sprzętu przez ich klientów".

Bardzo ciekawa teoria spiskowa. Tylko, że jak komuś się szybko zepsuje CD-ek harmana, to raczej pobiegnie szybko do sklepu ale po CD-ek Sony albo może nawet i co lepszego. A może to taki spisek Oligopolistyczny ogólnoświatowy ? Kto wie :)

>pitgog ja wiem co mi się podoba , a hk 670 mam w domu tylko kolumny kiepskie, ale słuchałem na dobrych i mi się b. podoba, ja tak tylko bronię jak mogę atakowanego "biednego"hk :)

Kiedyś jak mercedes wypuścił model mercedesa 115 i 123 to wsadził za dobre części i do dzisiaj jeszcze te samochody jeżdżą po całym świecie - a przecież to tylko kłopot dla takiego konecrnu jak meredes z zapewnieniem części i serwisem nie mówiąc już o zbycie nowych modeli. Dlaczego taki był dobry ? Bo był zbudowany tak prosto jak cep i z najlepszych podzespołów i stopów. O ile wiem późniejsze modele już nie były takie udane. To nie spisek, to "dobro klienta" w pojęciu producentów - czyli: 1 primo zarobić,2 primo zarobić jak najwięcej. Dlatego jak widzę taki rozkręcony np wzmacniacz a wśrodku plątanine kabelków a pod nią "uniwersalna" płytka dla 10 modeli wzmacniacza (różnią się tylko ilością zworek), tandetny transformator i plastikowe gałki na wierzchu (np za 3000zł) to nawet słuchać mi się tego nie chce - masówka - spisek :) - jak to niektórzy nazywają

beszti.

Nie myl palca z ku....sem. Samochody to nie to samo co tanie hi-fi. W normalnych krajach jak komuś się zepsuje CD-ek harmana kupiony na sale'u w Circuit City za $90 to tego samego dnia wy***rdala go do śmieci i kupuje sobie np. soniaka za dniówkę. Nikt tam nie biega do naprawy jak w Polsce z 20 letnim telewizorem RUBIN. Chyba nikt nie sądzi że jakiś koncern kształtuje swoją politykę jakościową na podstawie zachowań konsumenta na niszowym i małoznaczącym rynku polskim czy rumuńskim :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.