Skocz do zawartości
IGNORED

Harman HK670 – brzmieniowy koszmar

Nazareth

Rekomendowane odpowiedzi

americano> właśnie dlatego masówka jest masówką, bo jak się popsuje to się kupuje drugą masówke - zwłaszcza, jak sam napisałeś, w ameryce - tam tym bardziej się nie opłaca przesadzać z jakością - zastanawiałeś się dlaczego super exkluzywne żyletki marki Gillette tępią się tak szybko ? - zapewniam cię nie dlatego że masz wyjątkowo twardy zarost - a jednak kupujesz następną paczkę żyletek marki Gilette a nie np: polsilver

Ja nie chce ani bronic ani atakowac HK 670, bo kazdy ma to co mu sie podoba. Jak sie komus podoba HK 670, to bardzo dobrze, bo sprzet kupujemy w koncu sobie,i my go sluchamy a nie po to zeby ladnie wygladalo w opisie w "o mnie".

Mnie brzmienie HK 670 tez nie przypadlo do gustu, ale komus innemu przeciez moglo, wiec po co kogos atakowac, jesli mu sie podoba...?

A tak swoja droga to NAD, czy Rotel, czy CA czy innej masci sprzet to juz wdg Was nie jest masowka???

beszti.

A nie wydaje Ci się, że słowo "masówka" jest pozanarodowe, pozakoncernowe i pozamarkowe. Wiele firm robi produkty bardziej i mniej "masowe". Trzeba poprostu mądrze wybierać i kupować możliwie najwyższe modele. I nie uogólniać na podstawie taniego produktu jakiejś tam firmy na znacznie droższy produkt tej samej firmy. Np. Przedwzmacniacz Sony TAE-1 wcale nie jest tak zły jak wielu płaskogłowym by się mogło wydawać.

americano>masz absolutną rację - nie jest tak że firma A produkuje zawsze shit a firma B jest świetna - jak dla mnie ma to być porządnie zbudowane i grać jak należy - a napisów na płycie czołowej nie czytam

Tak samo jak wszyscy jada caly czas na HD 750, a poczytajcie sobie chociazby teraz dwa tematy w pierwszej dziesiatce najnowszych tematow o wadliwych NAD'ach - CD'ku i wzmaku,a niedawno niejaki NAD'ek tez pisal o zrabanym swoim wzmaku NAD'a. A tak jak Harman jest wdg Was przereklamowany w prasie, tak tu na forum NAD jest jeszcze dwukrotnie bardziej przereklamowany. I piszecie o dziadwoskim wykonaniu, a o HK 670 nie slychac o awariach, a o NAD'ach co chwile, tyle ze na to jakos nikt nie zwraca uwagi....

nie skomentuję tego to napisał plexar :)

Chyba znowu warto polecić przeanalizowanie niezależnego testu porównawczego receiverów (bo chyba niewiele osób to widziało). Można zwrócić uwagę, że harmany nie mają większych zniekształceń od reszty, a moce podawane przez producenta (MFG. produkt rating) są zgodne z prawdą (S&V test results).

Ponadto proszę zwrócić uwagę jak różnią się rzeczywiste parametry od podawanych przez producentów w NIŻSZYCH MODELACH tych samych marek.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Teraz wychodzę z domu. Pozdrawiam forumowiczów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Prawdę mówiąc nie znam HK. Mam jedno wrażenie. Kiedyś , będąc w tym 'powinni tego zabrobić' stał sobie jakiś HK do kina domowego (ok. 10 kPLN). To grało i to jak - rzeczywiście koszmar. Dźwiek był na poziomie wieżyczki no name.

Wersja tego HK, to chyba jakaś pokazowa, bo z obudwą z pleksi, pewno, żeby pokazać bebechy jakie sa wspaniałe. Ale te bebechy też był dd.

gibon- nie przeciagaj,wrzuc na luz, napisalem wyraznie ze brzmienie HK jest efektowne i moze sie podobac,dla chociazby poszpanowania dzwiekiem , ale NIGDY ten wzmacniacz nie bedzie pretendowal do miana wzmaka audiofilskiego i to nawet (audiofilskiej budzetowki)..

na pewno HK670 nie może pretendować do miała audiofilskiego klocka stereo (tak samo jak creek, nad, arcam itp. budżetówki, przynajmniej dla mnie, zależy jakie kto ma wymagania), ale w KD harman 7300 mnie się cholernie spodobał, a miałem w swojej historii 2 topowe yamahy (DSP-A2070, DSP-A1 na świetnych kolumnach). Nic efektciarskiego w dźwięku HK7300 nie było, wręcz przeciwnie, niezwykle wyważony tonalnie, przestrzenny, homogeniczny, wspaniała mikrodynamika. Myślałem o hi-endowym kinie opartym na preampie + wielokanałowej końcówce firmy Sunfire, ale po usłyszeniu Harmana w doborowej konfiguracji wyleczyłem się z niesamowicie dobrego Sunfire bo HK był tylko troszeczkę gorszy.

Na 2 channel HK 7300 też, grał lepiej niż się tego spodziewałem (choć do stereo mam zupełnie inny system i nie łączę z KD). Słuchałem też system Krella HTS (rewelacyjny) i nadal wybieram Harmana bo jest na tyle dobry, że mi nie będzie brakować Krella. Wydaje mi się że niektórzy w tym wątku trochę przesadzają w pluciu i zaślepieniu, chyba macie jakieś problemy emocjonalne.

A tak jeszcze jedno dopowiem. Jeśli ktoś ma tylko doświadczenia z danym urządzeniem zdobyte w hipermarkecie, to nie powinien wogóle zabierać głosu, gdyż w tego typu miejscach są straszne warunki, połączenia klocków przez jakieś koszmarne, długie kable i rozdzielacze sygału, często podłączone pod kiepskie, nie wygrzane dostatecznie i źle dobrane zestawy głośnikowe. Trochę pokory i umiaru, panowie.

gibon- nigdy i nigdzie NIE napisalem ze to jest NAJLEPSZY sprzet. ...( o mnie) ... W przeciwienstwie do Ciebie , chwalisz..chwalisz..bronisz...HK .. po co ??.. Masz w tym jakis CEL... ?? Wystawiles juz go na ALLEGRO... bo ja jestem zadowolony i nie mam zamiaru sprzedac. Ale tez zdaje sobie sprawe (w przeciwienstwie do Ciebie ) ze jest DUZO drozszych i fajniejszych klockow niz moje. Pozdrawiam ,udanej licytacji zycze.

no może się źle wyraziłem. Nie to że nie może zabierać głosu, tylko powinien być umiarkowany w osądach, a jeśli już coś chlapnie, żeby zrobić wrażenie na innych jaki to z niego audiofil, to należy brać sporą "poprawkę" na jego poglądy w takich warunkach ukształtowane.

jako sprawca zamieszania dodam ze owo badziewie hk670 zwane wzmacniaczem odschluchiwalem w odpowiednio przystosowanym wytlumionym pomieszczeniu ol.15m2 w specjalistycznym sklepie. I harman zagral zdecydowanie gorzej od wielu sprzetow stojacych na polkach w placowkach typu "powinni tego zabronic". W takich warunkach spotkalem sie z Marantzem pm-7000 dlatego nie chce sie wypowiadac szczegolowo na temat jego brzmienia ale tylko chwile sluchajac grajacego go na polce smiem stwierdzic ze gra kilka klas lepiej od hk670 brzmi przynajmniej poprawnie i nie tak anemicznie, twardo i plasko jak pm17 ktorego sluchalem tez w przystosowanym pomieszczeniu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.