Skocz do zawartości
IGNORED

Soundbar Sony problem z podłączeniem

Krzysztof_71034

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem z uzyskaniem dźwięku z Soundbar Sony HT CT 390.

Telewizor mam Sony KDL 55W829B.

Soundbar ma jedno wejscie HDMI, TV ma wejscie ARC.

Muszę podłączyć do TV Soundbar, konsole PS4 i dekoder kablówki z multimedi.Soundbar podłączyłem pod TV kablem HDMI pod wejscie ARC,konsole i dekoder z kablówki kablami HDMI problem jest z uzyskaniem pełnego zakresu głośności soundbara. Soundbar gra na max tylko z aplikacji YOUTUBE lub z telefonu poprzez bluetooth. Nie mam pomysłu jak to podłączyć zaznaczę jeszcze że z PS4 też nie mogę uzyskać pełnej głośności z sounbara tzn tylko z gier bo jak włączę YOUTUBE to jest ok.

Proszę jakieś wskazówki z góry dziękuję.

Podłączenie kablem swiatlowodowym nic nie daje dalej jest to samo. Można uzyskać 60 % głośności soundbara na 100% odbiera tylko przez aplikacje lub z telefonu.

Zaznaczę jeszcze ze podłączenie kabla optycznego nic nie dało.Wyglada na to ze przez internet działa normalnie tzn YouTube i inne a przez dekoder kablówki nic sie nie zmieniło. Moze ktoś ma pomysł jak to podłączyć aby z Soundbara było słychać pełna moc.

• 3 tygodnie później...

Może trochę późno, ale sprawdzałeś opcję wyrównania poziomu głośności w opcjach TV?

Home - Ustawienia - Dźwięk - Dźwięk - Ustawienia zaawansowane - Związane z wejściem - Korekta Głośności

(nie wiem jak dokładnie wyglądało to w serii TV B, ale w serii C jest właśnie taki bajer - u Ciebie powinna być taka opcja)

Podbij tutaj np. z 0 do 3.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.