Skocz do zawartości
IGNORED

Kino domowe z możliwościami stereo do 10 tysi

worms

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Tak ma polskie menu.

Lepsza dynamika, dokładniejsze dialogi, wszystkiego na plus minus to gabaryt ale to się odwdzicza jakością brzmienia. A 60€ to 250zł moim zdaniem warto ale tamten też jest dobry. Widzisz ja mam set na zensorach 3 i centralny Vocal i nie narzekam pod marantz em 7009. Kwestia kto co lubi ja nie lubię ostrego grania więc idę w cieplejsze klimaty

Gość

(Konto usunięte)

Haha uśmiałem się trochę, sory. Posłuchaj teraz tzn przeczytaj :) tego typu twory jak fora mają to do siebie że zrzeszają fanów czy jak zwał w tym wypadku Audio. Czy to stereo czy kino domowe. Wymieniają się oni spostrzeżeniami jak i pomagają mniej doświadczonym np tobie w tym wypadku dobrać elementy systemu jak i nie dać naciąć się na farmazony branży których już ofiarą padłeś jak czytam. Onkyo nie jest złe ale w tym przypadku (do klipscha) będzie ostro i ta wyrazistość i szczegółowość będzie przechodziła w męczenie przy dłuższych odsłuchach. Systemy kalibracji też ma słabe co było już powiedziane na forum. Denon jest też tańszy.

Jeżeli ktoś wysteruje kogoś tu na forum na minę lub oszuka to uwierz że jest o tym głośno a winowajcy nie mają łatwo.

440c bedzie we wszystkim lepszy od 250c tzn więcej z niego będzie się wydobywalo dźwięku a pamiętaj że central to ... Nie pamiętam ale jakieś 80% dźwięku.

Pomyśl sam jeżeli każdy gdzie nie zadzwonisz poleca onkyo obojętnie do jakich kolumn i muzyki to jest coś nie halo . Nie ma aż tak uniwersalnego sprzętu .

subfan wszystkie onkyo od serii rz graja bardziej dociazonym dzwiekiem z niekrzykliwa gora, to co piszesz mialo miejsce zanim weszla seria rz, dla mnie denon to cieple kluchy i jesli w muzie moze byc ok bo ktos ma takie gusta i to lubi to w kinie ma byc efektownie :), jedynie kalibracja gorsza od denka ale i ta ich autorstwa daje rade

A autor niech sie nawet nie zastanawia i bierze serie 440/450 bo roznica kolosalna

mam caly set ponad rok i nie narzekam :D, ale jak autor watku sam nie poslucha to sie nie dowie co i jak, ja juz swoje spedzilem na odsluchach i jak na razie patrzac na rynek nie ma po co jezdzic na nowe

rp-115sw trochę za duża ale rp-112sw powinno być ok na pewno nie bierz 12sw tylko 112 lub 115 ewentualnie (mają przedni br) . Central też bym na większy bym mienił 440/450.

Onkyo + Klipsch dobre zestawienie.

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Czasami na aukcjach też znajdziesz "klocki" z pl dystrybucji na gv ale trzeba szukać okazji. Jeśli proponują Tobie zakupy z DE z dostawą to się nie zastanawiaj tylko bierz.

Niestety KD kosztuje wydasz więcej kasy ale zakup już na lata będzie.

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Denon AVR-X6200W / Denon PMA-1510AE / Denon DBT-3313UD

Monitor Audio Silver 10 / Silver Center / Silver 1 / Dali sub E-12F

Gość

(Konto usunięte)

Wystarczy wygoglowac onkyo 820 . Gość na odsłuchu wytrzymał 2 piosenki z 280rp i nawet branża przyznała że ostre połączenie tyle że nie na tym forum.

A 115 na ponad 20m jest w sam raz plus różnica tylko 100€ co do 112 .

Zastanawiasz się nad poprawą stereo a bierzesz pod uwagę Klipsch RP160m które w stereo są gniotami.

O ile centralny 440C jest świetny o tyle te fronty do stereo nie nadają się całkowicie.

Nie bój się systemów dzielonych różnych firm. To mit, że muszą być z pod jednej firmy.

Póki co szukam informacji na temat Onkyo, czy posiada polskie menu, bo w sumie było by miło jakby posiadał.

Rozesłałem dziś kilka maili z zapytaniem o cenę, czekam na odpowiedzi.

Co do wyboru to nic mi się nie zmieniło, a wręcz wzrósł do moich maksymalnych możliwości:

Onkyo TX RZ 820

Klipsch Reference Premiere RP-160M

Klipsch Reference Premiere RP-440C

Klipsch Reference Premiere RP-240S

Klipsch Reference R-112SW

Obejrzałem sobie jakiś filmik z kalibracji Denon 1400 na YT, kurcze bardzo mi się to spodobało, mam nadzieję że 820 ma takie same możliwości.

Denon aż 8 pozycji kalibrował, pięknie, ciekawe jak bardzo dobre to jest.

Dokształcam się z podłączeń jak to wszytko poprawnie zrobić i czego mi brakuje, pewnie tego HDMI -ARC w standardzie nie ma.

KD 5.1.2: 4400H, DBT-3313, Stereo: M6Si, DBT-3313UD, Pioneer N-70AE, GŁośniki: 1.4LE, Klipsch, 440C, 240s, 112SW, 500SA, miniDSP-DDRC24

Ale jakąś tam ma "TX-RZ820 wyposażono w układ kalibracji akustyki pomieszczenia AccuEQ"

Moja Yamaha nie miała żadnej.

KD 5.1.2: 4400H, DBT-3313, Stereo: M6Si, DBT-3313UD, Pioneer N-70AE, GŁośniki: 1.4LE, Klipsch, 440C, 240s, 112SW, 500SA, miniDSP-DDRC24

co do suba to mysle ze 112 ci starczy, serio czasem ludzie przesadzają ten jak łomotnie to podskakuje (za kazdym razem qwa) :) Co do centrali to raczej 450 jest polecana za granicą, 440 ma mniejsze przetworniki. Ja mam 250 bo 450 jest kolosem, w sumie moglbym pomyslec o "zamianie" jakby sie znalazl chetny na zakup 250tki :) ale na pewno szedlbym w 450ke - chociaz pewnie zona by mnie z domu wyniosla ;D

Panowie, a co sądzicie o Pionier LX-502, w połączeniu z samymi Klipsch-ami.

Co można powiedzieć o tym amplitunerze?

Gość

(Konto usunięte)

Worms wiem o co Ci chodzi,dzwonisz po sklepach i sprzedawcy mieszają ci w głowie różnymi ampli itp ale nigdzie poza forum nie usłyszysz szczerych i bezinteresownych opini tak że sugeruj się czym chcesz ale żebyś potem nie żałował.

No może trochę, podobno LX502, jest dokładnie tym samy co RZ820 i tak samo gra.

Chciałem potwierdzić tą informacje.

Gość

(Konto usunięte)

Podobno. A jeśli tak to co jeżeli tłumaczymy Ci że będzie ostrzej niż z denonem. Tak w ogóle właśnie to musisz iść na odsłuch kilku zestawów żeby wiedzieć o czym mowa. Może właśnie onkyo klipsch Ci podpasuje, kto wie ale na chwilę obecną to jak tłumaczenie ślepemu o kolorach jeżeli nic nie słyszałeś.

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Właśnie wróciłem ze sklepu za zestaw z subem 112 i centralnym 250 i po rabacie całość wyszła 1620€ x4,26zł to nam daje 6.900 zł gdzie np w q21 set kosztuje 9,000zł - 10% to nam daje 8,100 no różnica jest rzędu 1,200zł. No ale kolega zrezygnował z mojej pomocy. No coz mogę mu tylko życzyć powodzenia i udanych zakupów.

Pozdrawiam

Mam nadzieję że nie taka długa.

Nastąpiła zmiana RZ820 się już wysprzedał.

W zamian będzie Denon 4400H, nie wyszło tak jak chciałem, ale ten wybór też nie jest zły.

A ten set za 6950, to jaki dokładnie, cena niezła.

Zobaczymy na ilu stanie u mnie. Liczę że nie dużo więcej.

Denon AVR- X4400H

Klipsch RP-160M

Klipsch RP -440C

Klipsch RP -240S

Klipsch R -112SW

Finalnie wyjdzie całkiem dobra cena, przeczuwam to w kościach, hehe.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.