Skocz do zawartości
IGNORED

Kino domowe z możliwościami stereo do 10 tysi

worms

Rekomendowane odpowiedzi

uuu a to ci niespodzianka. A karton tez bym uszkodzony?

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Denon AVR-X6200W / Denon PMA-1510AE / Denon DBT-3313UD

Monitor Audio Silver 10 / Silver Center / Silver 1 / Dali sub E-12F

Karton od poprzedniej sztuki wyglądał na zdezelowany, ale nie był uszkodzony na tyle by coś takiego mogło powstać.

Dzisiejsza dostawa opakowanie nówka sztuka nie śmigana, uwaga: dziura na wylot tuż nad membraną. Oczywiście szybkie sprawdzenie czy wszytko jest ok.

Na szczęście nic nie jest uszkodzone i bryka aż miło.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

KD 5.1.2: 4400H, DBT-3313, Stereo: M6Si, DBT-3313UD, Pioneer N-70AE, GŁośniki: 1.4LE, Klipsch, 440C, 240s, 112SW, 500SA, miniDSP-DDRC24

Wczoraj odwiedził mnie kumpel, który posiada podobny zestaw, trochę pozmieniał Velodyne najmłodszy około 7 dni ma:

Denon 2400H, Klipsch 160M, Velodyne Impact 10.

Koledze nasunęło się spostrzeżenie iż 4400H jest lepszym partnerem dla klipsch, ale bardzo chciał zobaczyć jak to jest gdy się zrobi u mnie Bi-amp.

Miałem jakieś kable Oehlbach 2x2,5mm i na jednym głośniku tak właśnie podłączyliśmy, kolega twierdzi że coś jest lepiej, bardziej wszystko oddycha.

Ja kompletnie nic nie zauważyłem, no może na jednym kawałku że bas jest inny, ale czy lepszy to nie wiem.

U niego mówi że efekt był piorunujący, z ciekawości się do niego wybiorę i to sprawdzę.

Natomiast uważa że jego Velodyne nie ma sobie równych , 112 nawet do pięt mu nie dorasta.

Zastanawiam się czy to nie jest wina tego że mój co dopiero został wyciągnięty z pudełka.

Dziś przychodzą 240s, bardzo się cieszę że w końcu wszystko będzie już u mnie.

Zastanawiam się jak poprawnie je rozmieścić i czym najlepiej o testować, by dźwięki odpowiednio się rozchodziły, tak jak powinny.

Macie Panowie coś sprawdzonego do 5.1?

KD 5.1.2: 4400H, DBT-3313, Stereo: M6Si, DBT-3313UD, Pioneer N-70AE, GŁośniki: 1.4LE, Klipsch, 440C, 240s, 112SW, 500SA, miniDSP-DDRC24

Gość

(Konto usunięte)

5.1 musiałbym pomyśleć, wiem że Niemcy-Brazylia było 7.0

To zdradzisz w którym sklepie robiłeś zakupy czy dalej powiesz że to tajemnica, w sumie jak wszystko podłączone i ustawione to można olać już tych co poprowadzili za rączkę.

Velodyne kolego to półka wyżej od Klipsch. Twoj 112 się rozkręcić spokojnie, efekt na filmach usłyszysz gdzie dedykowana ścieżka audio jest dla suba.

Miałeś bi-amp czy bi-wire połączenie bo to jest różnica.

Przy bi-wire to masz od strony avr tylko jedną parę kabli a od strony kolumny dwie pary, przy bi-amp to masz z jednej i drugiej strony dwie pary kabli i trzeba w avr zmienić przypisanie wzmacniaczy. Jeśli nie korzystasz z bi-amp to musisz z powrotem wrócić do przypisania wzm w avr.

Pierwsze dwa zdjęcia pokazują układ dla bi-wire gdzie wykorzystujesz tylko wyjscie front L/P (9.1)

Następne pokazuje bi-amp (7.1) przy tym wykorzystujesz dodatkowe wyjście na kolumny. 282410f8b303b407fb56bc859168e91c.jpg65789ff5f4a923207313dc14a6ecd887.jpg7c182dc9db671185aee1b4447184ab7e.jpg3438a7b10516699f9339ba755fa522dc.jpg77f37d940db102c0a55ce6046df00738.jpg

Gość

(Konto usunięte)

Bali szczerze Cię podziwiam za chęci i mam nadzieję że chociaż "dziekuje" uświadczysz, jak dla mnie za dużo zachodu po tym jak mnie kolega potraktował.

Nawet nie chodzi o tą nazwę sklepu itp bo i tak sporo czasu mam do zakupów ale zaskakujące jak kolega nakreslił linie między nami ze swojej strony.

subfan, zupełnie nie wiem o co Ci chodzi, pijesz do mnie że nie chciałem Ci powiedzieć jak sklep się nazywa, a zakupy robisz dopiero na jesieni. Miałem swoje powody już Ci to pisałem, teraz gdy wszystko mam, o czym Ci również pisałem to mogę powiedzieć co za sklep.

Q21. ten sklep stanął na wysokości zadania i w nim zrobiłem swoje zakupy.

Żadnej linii miedzy nami nie nakreśliłem, no chyba że już podpadłem tym iż nie kupiłem przez Was sprzętu z Niemiec.

Za wszystkie porady oczywiście bardzo dziękuję.

Co do podłączenia to robiłem dokładnie Bi-Ampa, tak jak jest na samym dole.

Kable Oehlbach 2x2,5mm, bardzo stare z 15 lat mają, końcówek nawet na nowo nie zarobiłem, może to miało wpływ na tak słabe efekty.

Oczywiście za fotki podglądowe bardzo dziękuję.

Jeśli chodzi o kolegę który kupił Denon avr-x3400h to wszytko z 3miasta ze sklepu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Szczerze jestem z Gdyni ale jeszcze u nich nie byłem, słyszałem dużo pozytywnych opinii o tym sklepie.

Ja jestem klientem

Ukryta Zawartość

Pisać o sklepie.....już chyba wszytko było powiedziane czy tu czy na innych forach, ja polecam S4home.

......

Trochę nie rozumiem o co chodzi, kto, co, jak, gdzie, kiedy, kogo potraktował bo chyba coś mi umknęło????

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bali kolega pije do mnie, ale tak jak napisałem to tez nie wiem o co chodzi, skoro od razu napisałem że wszystko powiem jak już będę miał towar w domu.

Gość

(Konto usunięte)

Na raty kupiłeś worms ? Coś wspominałeś wcześniej o tej formie kupna . Ile wyszły Cię głośniki o ile można wiedzieć?

Haha Bali masz zaniki pamięci czy chcesz po prostu być neutralny ale niedawno na pw podsumowałeś kolege krutko-co za baran,po tym jak wytlumaczylem Ci jego wielką tajemnicę cenową.

Yhy już wiem o co chodzi

Widzę subfan że dalej siejesz jakiś zamęt.

Bali też, nie znasz całej sprawy i ludzi od razu od baranów wyzywasz.

Nie no super Pany że jesteście mocni , chwała Wam za to.

subfan, napisałem Ci przecież w drugim poście cenę teoretyczną za głośniki, a że nazwy sklepu od razu nie podałem, to miałem swoje powody. Nie byłem pewny do końca czy zakup wypali.

Zakup miał być na raty tak jak napisałem przez sklep, ale nie dało się. Wiec mogło nie dojść wcale do transakcji.

Kasa przeznaczona na wakacje.

Założyłem kasę z wakacji o czym żona nie wiedziała, a w międzyczasie dogadywałem sprawę pożyczki w pracy, mogło to nie wypalić i po zamówieniu wszystkiego mogłem wszystko oddać gdyby się okazało że na moich warunkach nie dostanę pożyczki. Wszystko dobrze się skończyło, żona o niczym nie wie, stąd całą tajemnica jak to ty nazwałeś w pierwszym poście na PW, do mnie. Ja Ci tylko napisałem, że nie zdradzę skąd póki nie dostanę całości.

Tajemnicy z tego nie zamierzałem robić, to ty subfan zrobiłeś z tego tajemnie.

Słuchajcie na sprzęcie audio się nie znam i wcale tego nie ukrywałem, ale widzę że tu nagonka zrobiła się z innych powodów.

Chciałby się dowiedzieć z jakich, czemu to zostałem nazwany baranem itd?

Gość

(Konto usunięte)

No niby pisałeś coś podniecony o 4900 za głośniki bez suba ale to też farmazonem podszywane bo dzwoniłem do q21 i poniżej 6 nie ma mowy. Nie wim nie powim tajemnjyca

Śledzę temat, co prawda nie widziałem wiadomości PW, ale uważam że worms dobrze robi bo sklep może nie chcieć podawać cen jeśli jest oferta dogadana indywidualnie.

Dodatkowo subfan trochę jak dziecko z podstawówki, PROSZĘ PANI A ON MA TO SAMI I DOSTAŁ 5 A jA 4!

Jak można napisać "niedawno na pw podsumowałeś kolege krutko-co za baran" Jak ktoś wysyła wiadomość PW to chyba nie po to żeby całe forum czytało...

Gość

(Konto usunięte)

Nie ma proszę pani on dał tyle a ja tyle tylko zadzwoniłem żeby sprawdzić to o czym pisał worms i G prawda a po co sciemial to jego zapytaj . Nie znasz pw więc nie udzielam się za bardzo skoro sam mleko masz pod nosem i różnicy mi3dzy amplitunerem a wzmacniacz3m nie widzisz. Rozchodzi się tylko i może aż o to że spytałem z czystej ciekawości gdzie robił zakupy zaznaczając żeby był spokojny bo nie będę dzwonił i lipy robił bo mam j3szcze dużo czasu do zakupów. Chciałem wiedzieć na przyszłość do kogo warto zadzwonić jeżeli oczywiście oferta jest ok. Ale worms wyjechał z tajemnicą i nie wskazane będzie pisanie o tym gdzie parę minut wcz3sniej podpowiadalem mu z balim jak to czy tamto tzn od głupich podstaw to za rękę prowadziliśmy. Napisałem k tym balemu bo dziwnie się poczułem z wormsa "tajemnicą " i bali bezbłędnie nazwał to baranem co było jak najbardziej uzasadnione wg mnie. Dziś zaś zadzwoniłem do q21 i spra2dzilem czy możliwe jest zrobienie 5tys za głośniki i tyle napisze że 6100 najmniej dało radę. Ale po co i na co tak pisać i czaić się z wiadomością o sklepie tego nie wiem,może q21 ma w zwyczaju zabieranie towaru po ujawnieniu prawdziwej ceny,nie wiem.

Panowie znowu syf się robi w temacie.

Po pierwsze wiadomości pw - czyli prywatna kierowana do jednej osoby a nie forum i powinieneś to dla siebie zostawić to raz, dwa jeśli ktoś nie chce mówić ile dał to jego sprawa. Ja w dalszym ciągu nie powiedziałem ile za swój avr-4400 zapłaciłem bo tak ustaliliśmy z S4home.

Jeśli już padło jawnie słowo "baran" to przepraszam jeśli to uraziło, nie miałem nic na myśli kogoś obrażać czy ubliżać. To była rozmowa prywatna gdzie była skierowana do konkretnej osoby i o konkretnym znaczeniu. Nie bedę drążyć tematu i opisywać sprawy co jak i dlaczego bo to nie ma sensu piany bić, jeszcze raz przepraszam jeśli obraziłem.

Nie potrzebny się zamęt w temacie zrobił. Forum ma pomagać a nie ubliżać i jeśli ktoś nie wie bo po prostu nie interesuje się tematem i nie zna różnicy amp vs. wzm to właśnie forum od tego jest aby pomóc a nie wyśmiewać.

Ja pomogłem jak mogłem, gratuluje zakupów, dla mnie temat jest zakończony bo wszytko już w nim padło.

A bo jestem wkur..... niepotrzebny syf się zrobił w temacie.

worms dużo rzeczy nie wie, i z wieloma ma problemy, ale sobie doczytam w innych tematach. Chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego.

subfan , jeżeli o coś pytasz, to Ci odpowiadam, ale widzę że nie ma to najmniejszego sensu, bo po co mam Ci pisać ile za coś zapłaciłem , skoro w to nie wierzysz.

Może to i dobrze z drugiej strony, myślę że sklepy też i Tobie dają taką ofertę jaką dają, nie czują w Tobie potencjalnego klienta, a dodatkowo robisz zakupy za niższą kwotę i na jesieni, a do tego czasu jeszcze może Ci się zmienić.

Co do jeszcze rady dla innych zainteresowanych podobnym wydatkiem.

Warto naprawdę pisać do każdego możliwego sklepu z zapytaniem o cenę.

Osobiście wysłałem takiego maila do co najmniej 10 sklepów z 4 dostałem przybliżone ceny i zaznaczę że jak się okazało w Q21 nie było wcale najtaniej, był drugi na liście w moim przypadku najniższą cenę zaoferował Kon-sul

sq38kw.jpg

Dlatego że dużo wcześniej zacząłem rozmowę z doradcą z Q21 to wybrałem właśnie tego sprzedawce.

Zobacz sobie subfan fotę , jak zauważysz to cena sklepowa jest 11 tysi bez 240s, a jak je dołożysz to cena jest 11200, co dalej nie wierzysz?

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Nie rozumiem tych kłótni...??? Jeżeli Worms nie chciał udzielić informacji na temat ile dał to o co się tu spinać, kłócić itp. To jest jego sprawa. Ja go parę stron wcześniej prosiłem o cenę jak już wszystko będzie miał by podał i tyle. Nawet się nie plułem tak jak co niektórzy. Ludzie przystopujcie bo SYF się robi... kultury za grosz

Bo mieszasz rozmowy PW z forum.. Wszyscy Ci to mówią. I jesteś jedyną osobą w tym poście która nie trzyma poziomu. Dla mnie koniec wątku poczytam ewentualnie Twoje kolejne zarzuty. Bez odbioru.

Gość

(Konto usunięte)

Nie wiesz o co chodzi to się nie mieszaj ,podobnie jak Stivi. Jak8e m8eszanie pw z forum co ty bredzisz? Po p5ostu jeżeli komuś pomagam a w zamian słyszę, ty tajemnica to m8 się ciśnienie podnosi no nie trawię takiego zachowania,tak jestem wychowany,bez znaczenia czy spytałem o ceny czy o pogodę czy o wynik meczu. Kolega najwidoczniej jest przyzwyczajony do zasady "najpierw jemy twoje kanapki a potem każdy swoje" tyle że u mnie nie da rady tak na dłuższą metę. Pytania ?

Sklepy jak robią indywidualną wycenę proszę o zachowanie jej dla siebie. Jest to całkowicie normalne, a cena może być zależna od tego kto pyta.

""Jak8e m8eszanie pw z forum co ty bredzisz?"

- neutralny ale niedawno na pw podsumowałeś kolege krutko-co za baran,

- Nie znasz pw więc nie udzielam się za bardzo skoro sam mleko masz pod nosem

- Stivi jak ich nie rozumiesz ani ni3 znasz rozmów na pw to po co się wp."

Ale coś bredzę, urojenia mam pewnie od tego mleka pod nosem :)

Miałem już nie pisać, ale nie da się..

Gość

(Konto usunięte)

Jak się nie da jak się da ,po co zaczynasz pisać i drążyć? Pytał Cię ktoś o zdanie ? Nie dotyczy to nie odpisuje proste się wydaje ale jednak nie jest. Masz swój temat więc prowadź tam dyskusje a nie zaczepek się zachciało.

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

@subfan ochłoń i wyluzuj dobra. Bo zauważyłem że napinke robisz w prawie każdym temacie... nie twierdzę że ja jestem święty ale ty to przesadzasz! Masz okres czy ci się spoznia? ?? Hmm??? Wrzuć na luz...

@Worms i jak tam secik się sprawuje?? Masz już wszystko poustawiane tak jak chcesz? Były już filmy ??? Jeżeli tak to jakie??? Zapodaj se transformers ów ostatnia część, sub będzie miał co robić

• 3 tygodnie później...

Nie dostawałem chyba powiadomień, a tutaj wątek ostro się sam nakręca, nie koniecznie na temat, ale coż.

Oczywiście wszystko zostało już podpięte, kilka filmów już obejrzałem, ale nie koniecznie z super efektami.

Na tą chwilę bardziej skupiłem się na odtwarzaniu muzyki. Wkręciłem się też w odsłuch kabli i porównania z tym co mam.

Oczywiście tylko póki co do testów.

Zdałem tez sobie sprawę z pomocą Bipo, że jest mi potrzebny odtwarzacz Blu-ray, do tej chwili odtwarzałem wszystko z komputera i mimo tego że są to pliki nawet po 50GB, to nie jest to dźwięk jaki powinien być.

Możliwe że jest to wina ustawień z komputera, jednak póki co nie udało mi się tego poprawić.

Wczoraj dopiero zostało mi to wyjaśnione, że właśnie wejściówka w Transformers z gwiazdkami powinna zupełnie inaczej wyglądać , gdy film się zaczyna.

Ale jak człowiek nie wie jak ma co wyglądać to nie zdaje sobie z tego sprawy.

Będzie trzeba jakiś BR dokupić.

To nawet nie ma jak porównać, mimo że nie jest to zestaw do stereo, to po ponad 10 latach bez zmian, nie ma prawa grać gorzej.

Nigdy nie sądziłem że kupując kino domowe i mając wcześniej z tym do czynienia zamiast oglądać filmy wkręcę się w muzykę na tyle że teraz to jest u mnie tylko muzyka odtwarzana, założenie było inne.

Oczywiście filmy tez oglądam.

Emocji jest dużo i przyjemności z samego słuchania, ciężko mi przerwać, praktycznie po minimum 4 godziny dziennie leci coś, ale ja nie mogę przestać, chyba mnie wessało.

Co do filmów jak już mi sie uda zdobyć coś pokazowego i odpowiedni wyświetli mi ampli rodzaj dźwięku, to jest masakra, wcześniej nie maiłem tylu informacji na raz i nie działo się tyle wokół mnie.

Jestem też w szoku jak mogą zagrać podstawki i że tak nisko schodzą, a góra dla mnie to bajka, stereo bez suba oczywiście.

Sam sub to masakra, potrafi zrobić swoje.

Nie wyobrażam sobie jak musi grac pełno prawne stereo, ale może to i lepiej że mnie cieszy to co mam i jestem z tego mega zadowolony.

Jedyny minus to to że 4400H przestał mi widzieć pendrive, możliwe że się popsuł po prawie 2 tygodniach, jednak póki co nie zamierzam z tym nic robić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.