Skocz do zawartości
IGNORED

Kino domowe z możliwościami stereo do 10 tysi

worms

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie ze się przepłaci , a za pół roku, to już z 60 % stracę, ale na tą chwilę patrząc na ceny pojedynczych sztuk w PL, mówimy o nowym sprzęcie, oraz porównując z ofertami ze sklepów wybrałem możliwie najlepszą opcje.

Nie patrzyłem ile by to kosztowało za granicą, bo dodatkowo jeszcze za zakupem w PL przemawiają raty 0%, nie dochodzi mi przewalutowanie, które też swoje robi, ryzyko zabawy w odsyłanie i czekanie.

Osobiście uważam że cena jest super.

Cena 6950 jest z gorszym centralnym i bez 4400H.

KD 5.1.2: 4400H, DBT-3313, Stereo: M6Si, DBT-3313UD, Pioneer N-70AE, GŁośniki: 1.4LE, Klipsch, 440C, 240s, 112SW, 500SA, miniDSP-DDRC24

Gość

(Konto usunięte)

Można i w pl niedrogo ale trzeba dzwonić dosłownie z 3-4 godz i pytać o poszcz3golne ceny lub zestawy .

Jestem naprawdę ciekawy jak Ci to zagra bo sam myślałem nad takim zestawem ale innym subem. Ampli będzie też denon lub marantz 7011 że względu na cenę w Niemczech a denon w sumie pasuje mi w otwór w RTV bo maraś za wysoki.

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Worms jak już będziesz to miał to daj foto paragonu. Bo nie uwierzę że za 7 tys. kupisz ten zestaw z centralnym 440c. A co do gwarancji to co ty chcesz z tym robić rzucać, kopać po głośnikach? ?? Kupowalem nówki i używki w swoim życiu i moje najstarsze kolumny jakie kupiłem to B&W cdm1 od trzeciego właściciela i ani ryski ani nic nie popalone. Gwarancja to tak naprawdę tylko po to że jeżeli towar ma wade fabryczna by naprawić nic po za tym!

Ja się stąd zmywam... jak juz kupisz i będziesz miał w tedy może się odezwę

Zadzwoń do s4home z Oświęcimia, powiedz że z forum jesteś i że liczysz na fajny rabat. Uwież mi, nie jeden klient wyszedł z s4home zadowolony.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Ukryta Zawartość

Denon AVR-X6200W / Denon PMA-1510AE / Denon DBT-3313UD

Monitor Audio Silver 10 / Silver Center / Silver 1 / Dali sub E-12F

Panowie spokojnie, nie było moim celem nikogo tutaj zdenerwować.

Stivi89, pewnie gdyby to była moja kasa w całości, to bardzo możliwe że kupiłbym z Niemiec, ale niestety w małżeństwie muszę się liczyć ze swoją połówką. Jeżeli mówi" idą wakacje jak możesz zostaw kasę na to i kup na raty" to się godzę bez gadania. Zawsze mogła powiedzieć " oszalałeś nic nie kupisz, są ważniejsze sprawy"

Co do ceny to wszystko będę wiedział jak dostanę towar, będzie to tam wyszczególnione.

Na 100% ceny lepszej nie mam jak w Niemczech, ale nie jest zła biorąc pod uwagę inne sklepy i ich ofertę, oraz cenę detaliczną pojedynczych sztuk.

Z s4home rozmawiałem i niestety powiedzieli ostatnie słowo o 700 więcej jak najlepsza oferta.

KD 5.1.2: 4400H, DBT-3313, Stereo: M6Si, DBT-3313UD, Pioneer N-70AE, GŁośniki: 1.4LE, Klipsch, 440C, 240s, 112SW, 500SA, miniDSP-DDRC24

Tak, ale może się jeszcze okazać, że czegoś brakuje i będzie ból.

Jak przyjdzie do końca tygodnia, to będzie dobrze.

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Worms nic się nie stało. Widzisz ja nie mam kobiety jestem sam i mieszkam sam hah ale rozumiem i zdaje sobie sprawę z tego jak to jest gdy się ma druga połówkę. Trzymam kciuki by wszystko było ok

Pewnie że opiszę, nawet z kolegą wyciągniemy wnioski w stereo.

Specjalnie do mnie przyjedzie na odsłuch w celu porównania, głownie stereo, posiada Denona 2400H Klipsch 160M, reszta zestawu to C10, R14 i Velodyne Impact 10.

Jestem też ciekaw tej konfrontacji, chciałem dlatego RZ820 by granie było troszkę inne, ale mam nadzieję że dopłata do 4400H coś jeszcze wniesie.

Jeszcze tak się zastanawiam czy jest konieczny zakup listwy, w tej chwili ciągnę prąd z przedłużaczy i dodatkowa listwa zabezpieczająca przed skokami podpięta pod to jest potrzebna, jeżeli tak to jaka, niedroga wystarczająca?

Powiem tak, po moich przejściach z "no name" nie zaszkodzi mieć dobrą listwę. Jedna z tańszych i dobrych to Monster, są też droższe np. Taga ( sam na nią poluje z używek )

1d7af3b2d4808e4002f958cac71668d1.jpg1dc514d6c4d66d5caf8c57a3b8e4aed3.jpg

Z Denona AVR-X4400H powinieneś być zadowolony. Miałem avr-x6200w a teraz mam avr-x4400h i naprawdę fajna "zabawka" już na start Auro3D jest, kiedyś było to płatne.

Do amp av Denon nie mam się o co czepiać, działa doskonale, jedyny minus to apka Heos na telefonie mi szwankuje, ale za bardzo mi to nie przeszkadza on/off i vol +/- działa jak i zmiana źródeł, jedynie szukanie stacji radiowych nie działa, ale można to zrobić pilotem od Denona i zaprogramować pod ulubione przyciski szybkiego dostępu(1,2,3,4)

Hehe nie śmiej się, u mnie po całym dniu grania listwa się po prostu rozplyneła, stara "no name" za 5zł i teraz wolę dmuchać na zimne. 100zł nie majątek wydać na listwę aby mieć spokój.

No napewno bym takie cudo brał jakbym sprawił ampli cambridge cxr 200-1800W potrafi zassac, tzn to i listwa nie pomoże jak prądu zabraknie w domkach na całej ulicy hahah

Planuje coś takiego kupić.

Ukryta Zawartość

Aura 3d, jeszcze nie wiem co to jest i pewnie trzeba mieć dodatkowe głośniki, ale kiedyś może się w takie zaopatrzę.

Apki zaraz poszukam.

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Z tego co czytam na obcych forach to seria 4xxx w denonie to odpowiednik 7xxx w marantzu tyle że trochę tańszy. Nie raz i nie dwa na takie porównanie trafiłem czyli nie przypadek. Z resztą testy w pl pokazują że są testowane w tej samej grupie .

A ja już Tobie powiem że się pogubiłem z tymi D/M. Marantz miał być klasę wyższą niż Denon, za dużo tych modeli wychodzi po prostu. 500 1500/2500/ 3400 itp. Co można co roku zmieniać?

Ok, przeskok z avr-x4000w vs. avr-x4400h ok to rozumiem, ale co roku wprowadzać na rynek nowy model??? Przesada to już jest moim zdaniem.

Gość

(Konto usunięte)

Chcesz to poczytaj sobie np wpisz denon 4400 vs marantz 7011- czy coś w tym stylu

Ja żeby nie niemieckie ceny to nawet uwagi bym na 7011 nie zwrócił za ponad 5tys tylko brał denka.

Te ceny sprzętu AV i filmów u nas a miedzy innymi krajami to sam się zastanawiam skąd u nas takie.Kolega kupował mi z forum Macieja filmy z UK z PL napisami to ceny kolekcji nie porównywalne u nas a tam

Kwestia kabli mi się jeszcze pojawiła.

Na fronty i centralny wziąłem Chord C-screen, do do subwoofera (sygnałowy) Melodika MDSW40 4m.

Chciałem wykorzystać stare kable do surround, ale się okazuję że będą za krótkie, łączyć raczej nie wypada, tym bardziej 2,5mm z 1,5mm, hehe.

Proszę o radę jaki kabel minimalnie kupić do tylnych głośników nie drogi, bo kurcze troszkę tych metrów będzie: 2 x 20 metrów?

Myślałem o czymś takim :

Ukryta Zawartość

Jednak nie wiem czy to wystarczy i nie trzeba kupić czegoś lepszego.

Ukryta Zawartość

Typowe ofcu-ofc kup bez domieszek. Te sa cca o ile się nie mylę.

jak kupisz 2×1mm2 grubość będzie ok ale cu-ofc

Do wczoraj się jeszcze cieszyłem jak dziecko.

Jak się okazało, komplet do mnie nie zawita przed weekendem, trochę smutno.

Dziś wjechał Denon z centralnym i pomijając ustawienia kalibracji głośników, słucham sobie muzyki z jednego głośnika i powiem że czasami mam nawet ciarki na plecach, jest nieźle.

Czasami mnie ponosi i daje na fula głośność, ale chyba raczej nie jest to wskazane?

Jutro ma wjechać prawie wszystko, bo bez 240s. Na tyły sobie jeszcze poczekam pewnie do końca przyszłego tygodnia.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.