Skocz do zawartości
IGNORED

Tuning Marantza 53 MkII - kto?

roberticus

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuję osoby chętnej i odpowiedzialnej, która podejmie się tuningu tego cd. Prosze o pomoc, sam nie posiaddam doświadczenia w sprawach elektro-lutowniczych. Wiem, że tuning tej 53 przynosi wiele dobrego i jest warty zachodu.

https://www.audiostereo.pl/topic/13940-tuning-marantza-53-mkii-kto/
  • 9 miesięcy później...

Gyver

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

eee to zgupiałem... Jest to CD52 II na górze przy napisie Marantz napisane, a na środku złoty napis na zasadzie "emblematu" (nie nadruku) napisane Special Edition... hmm to może ktoś dla bajeru zerwał z innego napis Special Edition :)

Dodaję małą fotę hihi.. no to nie ważne, pewno nie może to być SE więc jest to 53 mk2 :) co da się z tego wycisnąć ?? Niestety nie posiadam lepszej fotki :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rany, człowieku, CZYTAJ WPISY. To nie jest CD53 Mk2 SE bo takiego NIE BYŁO. To JEST CD 52 Mk2 SE. Taki CD ISTNIAŁ.

Co nie zmienia faktu że to niezłe CD (to, co widnieje na foto).

Tak, moja wina ale siedziałem dziś w pracy przez 11h i już o tej porze mam dość monitora... Oczywiście MASZ RACJĘ !! Chodzi oczywiście o CD52 a nie 53 :) Więc, co Możesz Zaproponować? Chodzi mi o jakąś opcję dla mniej zamożnych, oraz opcję taką na maxymalny tuning dla tego modelu... :) hihi a co do 53, to szukałem właśnie 52ki a nie 53... ale zmęczenie daje mi popalić :/

Jednak to nadal BitStream. Zagra dobrze ale nie bardzo dobrze.

Ps.McGyver ---> Miałeś kiedyś u siebie kable głośnikowe Jantzena??

W razie czego proszę o info na GG: 5437679

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Klocuszej już gra u mnie. Stan oceniam na db+, bo wiadomo, że przy tych latkach co ma, to i tak dobry stan. Czekam teraz na odpowiedź od McGavera w sprawie zmiany D/C na zewnętrzny, czy to coś da? Bo ustaliliśmy już, że można za drobne pieniądze zrobić troszę włącznie z wymianą clocka :)

A jak tam Wasze Doświadczenia z CD52 MkII ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.