Skocz do zawartości
IGNORED

onkyo 509

Piotr_71591

Rekomendowane odpowiedzi

siema

Mam pytanko, jestem bliski decyzji o inwestycji w zestaw kina domowego

Na oku mam onkyo 509 - tak naprawde to za to, ze ma radio internetowe, 5.1 i hdmi

Zalezalo mi tez na wejsciu phono, bo mam gramofon z koncowka din (5pin)

Moze podpowie ktos czy podlacze mojego ADAM GS420 do tego oknyo? czy musi zostac przy mojej unitra tosca 303

do tego pory jako glosnikow uzywalem panasonic SB-CH72

Teraz swoja droga uzywam tego zestawu staroci stereo do komputera zamiast zestawu 5.1 firmy a5

skoro onkyo 509 juz wypatrzone, to potrzebuje podpowiedzi jaki zestaw kolumn 5.0 ?? (zalezaloby mi zeby bass szedl wmiare naturalny juz z kolumny, pewnie podlogowej, bez dodatkowego suba)

bardzo wiele juz sie naczytalem i za kazdym razem, gdy chce sie na cos zdecydowac widze jakas druzgocaca opinie...

co powiecie o m-audio HTS 900 ? jakas fajna alternatywa ? zaznaczam ze zestaw chce kupic uzywany, zeby byl jak najlepszy, moze chociaz podpowiedzcie jakich firm sie trzymac z wyborem, albo jaki conajmniej musze kupic model, zeby za chwile tego nie zmieniac? slucham naprawde kazdej muzyki, zeby docenic walory kolumn lubie odpalic nawet metal, tak to glownie rock, hip hop w stylu ostr i 'drum and bass'

Czy funkcja multiroom w tym oknyo dziala w ten sposob, ze bede mogl podpiac glosniki stereo np te od panasonica i uzywac ich do komputera, a zestaw 5.0 bedzie dzialal ze zrodlem z tv?

pozdrawiam i prosze o podpowiedzi, nawet te najmniejsze ;)

https://www.audiostereo.pl/topic/140165-onkyo-509/

siema

Mam pytanko, jestem bliski decyzji o inwestycji w zestaw kina domowego

Na oku mam onkyo 509 - tak naprawde to za to, ze ma radio internetowe, 5.1 i hdmi

Zalezalo mi tez na wejsciu phono, bo mam gramofon z koncowka din (5pin)

Moze podpowie ktos czy podlacze mojego ADAM GS420 do tego oknyo? czy musi zostac przy mojej unitra tosca 303

Podłączysz jeśli dokupisz przejściówkę (z din) + osobny preamp gramofonowy, to Onkyo na pewno go nie posiada, to domena "wyższych modeli", których raczej nie kupisz w małym budżecie. Ale osobny preamp nie musi być drogi (ok 100zł najtańszy).

Jaki masz budżet ogólny na zestaw kina ? Trzeba to jakoś rozsądnie podzielić. W jakiej cenie masz to Onkyo 509 ?

https://www.audiostereo.pl/topic/140165-onkyo-509/#findComment-4402373

onkyo kupilem za 500zl, wiec byla okazja

do gramofonu moge nadal uzywac starego zestawu

z tego co sprawdzilem to na kolejne onkyo bede musial wydac kolo 1100zl, zeby byl NET i phono

a moze juz wtedy troche sie oslucham i bede potrzebowal czegos innego niz onkyo ;)

na zestaw 5.0 chcialbym przeznaczyc kolo 700zl, ale po poszukiwaniach zdaje sobie sprawe, ze bedzie ciezko w takim budzecie, wiec chetnie uslysze nawet jakies drozsze opcje

moze poprostu wstrzymam sie jeszcze 1-2 miesiace i dozbieram brakujace srodki, bo kolumny mimo wszystko wolalbym na lata

Quadral Quintas 500 to 500zl, a Quadral Quintas 5000 to jakies 800zl, m-audio HTS 800 za 330zl, m-audio HTS 900 za 700zl

takie tanie zestawy 5.0 narazie przegladam

do tego sa to najtansze ceny z polski, a ze wzgledu na gabaryty pewnie bede musial szukac czegos ze swojego wojewodztwa, zeby je odebrac osobiscie

https://www.audiostereo.pl/topic/140165-onkyo-509/#findComment-4402935

onkyo dotarlo, radio internetowe rozpracowane, wszystko juz dostosowane :P

nie powiem przy 1 odpaleniu bylem zalamany jaki to ma slaby dzwiek, ale okazalo sie, ze poprzedni wlasciciel naprawde sporo rzeczy poprzestawial

teraz wszystko pozmienialem, do wartosci docelowych (tylko bas lekko podbilem, a i tak korzystam pure audio poki co)

po tym jak to wszystko pozmienialem dzwiek zdecydowanie sie poprawil, co przyjalem z ogromna ulga :)

myslicie ze warto przerobic koncowke w sluchawkach na duzego jacka? czy kupic poprostu przejsciowke?

sluchawki KOSS UR40 i poza muzyka uzywam ich do grania w fpsy

teraz tylko jaki zestaw 5.0, zeby nie trzeba bylo kupowac subwoofera, a zebym byl w stanie sluchac muzyki np OSTRego z jak naturalniejszym bassem (czyli o ile sie nie myle, zeby membrana miala odpowiednia wielkosc?)

pozdrawiam :)

https://www.audiostereo.pl/topic/140165-onkyo-509/#findComment-4403746

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.