Skocz do zawartości
IGNORED

VA Beethoven - jaki wzmacniacz je lubi ?

tornado

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki wzmacniacz jest wstanie "okielznać" Beethoveny, które mają mnóstwo basu i dynamiki. Szukam wzmacniacza, który lekko stonowalby też wlaściwości.

Swoją drogą, czy promocyjna cena 8.000 zl nie jest kusząca ?

https://www.audiostereo.pl/topic/14017-va-beethoven-jaki-wzmacniacz-je-lubi/

Spróbuj Amplifikatora - poczytaj recenzję Alka Rachwalda w HiFiM 11/2004, ja ze swojej strony dodam, że nie muszę nic do niej dodawać, choć moja opinia o tym wzmacniaczu jest bardziej pozytywna. Sam myślałem o Haydnach do niego - i czasami ta myśl wraca.

1. monobloki Delty studio, + Cd np: MF`a lub Meridiana

2. integry Musicala Fidelity, 308, A5? pod warunkeim że Cd będzie z innej stajni- jakieś b. energetyczne np: wyższe modele Arcama albo stara seria Alpha *SE, 9, FMJ CD23

co jeszcze może ktoś podpowie

budżet na wzmacniacz jest w granicach 7 tyś.

zastanawiam się na polączeniem z jolidą 502, ale nie jestem do tego polączenia przekonany dlatego szukam jakiegoś innego wzmacniacza. Przy czym nie ma znaczenia czy będzie to integra czy lampa. Ważne aby trochę odebrala basu i dynamiki, tak aby stonować Beethoveny, które w moim odczuciu są aż nadto żywiolowe.

1wsze słysze narzekanie na żywiołowość kolumn. nakryj je kocem - zrobi sie taka błłłłuuułłłłaaa z dziwieku.

jak to niewiele do szczescia potrzeba czasem a człowiek szuka i szuka....

:-)

wężu: czy ty sluchaleś tych kolumn, że tak mocno mnie krytykujesz? Bardzo wątpię, tak więc w pierwszej kolejności leć i zobacz o czym mówię, a dopiero później bierz się za opiniowanie !

>>Ważne aby trochę odebrala basu i dynamiki, tak aby stonować Beethoveny, które w moim odczuciu są aż nadto żywiolowe>>

VA to porządna firma i nic a nic nie mam do tych kolumn

rozumiem ze sa za dobre dla ciebie i chcesz je troche schrzanic

ja bym do nich kupił szybki i mocny wzmacniacz tranzystorowy z wykopem

jak sie ma hi end to szkoda zmieniac go na własne zyczenie na low end

chyba ze sie lubi to ok

ot wszystko

jestem po odsluchu VA Beethoven w polączeniu z Primare i Jolidą 202. Jestem bardzo zadowolony bo zarówno jeden jak i drugi wzmacniacz spelnily moje oczekiwania. Uprzednio sluchalem VA z Rotelem 1070 i ... bylem rozczarowany. Czekam jeszcze na Jolidę 502 oraz Jadis - zobaczymy co z tego wyniknie. VA Beethoven to dobre kolumny i z tego co slyszę lubią się z lampami

P.S. Wężu doprawdy nie chcę cię czepiać ale przesadzasz w krytyce dotyczącej moich poszukiwań. Chce zestawu wyważonego a nie takiego, który zaleje mnie falą dzwięków. Tak więc zamiast szydzić pokuś się o konstruktywną opinię

paulinka: no cóż na tą falę tsunami to bym bardzo uważal.

Trochę slucham już sprzętu i mam ochotę na coś zrównoważonego, bez zbytniego epatowania basem dynamiką itp. Z drugiej strony nie chcę niczego anemicznego i bez wyrazu. Raczej zleży mi na czymś zbalansowanym i zrównoważonym - bez zbędnych wyskoków.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.