Skocz do zawartości
IGNORED

HELP - SUBWOOFER do Stereo

dany

Rekomendowane odpowiedzi

Mam następujący problem, posiadam sprzęt Piano Craft 400 generalnie wyposażyłem go w porządne kable i standy lecz dalej czegoś ciekawego brakuje w dźwięku . Myślałem o wymianie kolumn na Dynaudio52, ale jest to stosunkowo duża inwestycja i wydaje się rozsądniejszym dokupienie Subwoofera. Potrzebny się on wydaje do dźwięków mniej dynamicznych takich jak telewizja, radio, a poza tym, aby wzmocnić efekty DVD. CD spokojnie można słuchać bez SUBA

Dla nie zorientowanych piano ma wyjście na Suba - RCA

Rozpatrywałem 3 propozycje pomóżcie wybrać najlepszą:

ELEAC-111.2 ESP – bardzo pozytywna recenzja Hi-Fi listopad

Wharfedale PC8A lub PC10A – wizualnie i jakoś tak z sentymentu

Yamaha YST215 lub YST315 – gdzieś czytałem że to dobra konfiguracja głośniki i subwoofer tej samej firmy

Generalnie jedyną zaporową wartością jest cenna nie może przekroczyć 1500 Zł. Muzyka- wszystkie dostępne gatunki -pokój około 20 m2.

P.S. Może ktoś poleci jeszcze dobry kabelek do przenoszenia niskich tonów do takiego suba do 100zł

https://www.audiostereo.pl/topic/14035-help-subwoofer-do-stereo/

Do 1500 zł to najlepszy będzie KODA SW 1000 który gra lepiej od tych wymienionych powyżej.

Kabelek zrobić najlepiej samemu z dobrego przewodu antenowego (ale dobrego z miedzi OFC) i zagra lepiej od sprzedawanych kabli z domieszką grafitu.

Dzisiaj właśnie podpiąłem do sprzętu subwoofer Koda SW 700 i jakoś tak mnie nie zachwycił. Basu owszem, jest dużo więcej, jednak jego jakość pozostawia sporo do życzenia. Być może wiąże się to z pewnym problemem technicznym, który może ktoś pomoże mi rozwiązać. Po podłączniu kabelka do gniazada we wzmacniaczu opisanego jako "pre out output - power amplifier input" (Creek 4330) i w subwooferze do gniazada "line in" usłyszałem ciszę i nie pomogły żadne regulacje. Subwoofer zagrał dopiero po podłączeniu do cd - do wyjścia "variable".

W moim przypadku SW 700 ma zasadniczą zaletę - otrzymałem go nieodpłatnie od kolegi, który modyfikował KD. Jeśli chodzi o podłączenie, to teoretycznie powinno działać tak jak podłączyłem do wzmacniacza, ale nic z tego. Może to awaria? Jednak zastanawia mnie dlaczego jedną parę gniazd opisano jako wejście i wyjście zarazem? Czyżby należało coś przełączyć we wzmacniaczu?

Koda jak dla mnie ma tragiczne suby , wielki shit !! wplabym pooszczedzac i kupic Paradigm PS1000v4 jst dla mnie cudowny powalil mnie na kolana i bylem zaszokowany ale cena sklepowa to 2190zl nie liczac rabaciku ktory moze siegnac tu 190zl max chyba ze z 2 reki, warto przesluchac jak ktos lubi mega niski bas ktory nie wali a go czuc gleboko naprawde gleboko

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.