Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw Yamahy z Avans

prradek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Jestem zupełnym laikiem w sprawach kina domowego, a chciałbym zakupić jakiś zestawik do pokoju o powierzchni 20 m2. W gazetce firmy Avans widziałem taki oto zestaw Yamahy: RX-V350+DV-550+Eltax Discovery.

Całość za około 2400 PLN.

Moje pytanie brzmi: Czy to jest dobry zestaw w tej cenie i dlaczego jest tylko 5 głośników (brak Subwoofera), czy wzmacniacz ten nie obsługuje subwoofera? A może to oszczeędność sprzedawców?

Wszystkim dziękuję z góry za wszelką pomoc i pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/14044-zestaw-yamahy-z-avans/
  • 2 tygodnie później...

Witam. Od miesiąca jestem posiadaczem zestawu Yamaha rx 450 DVD s550 i zestawu Eltax Universe. Moje wrażenia są następujące:

cały zestaw jest warty wydanej gotówki tj. 2899zł,

Klasa amplitunera Yamahy potwierdza się, jest to prosty w obsłudze i mam nadzieję,że trwały. DVD "jeszcze działa" to uwaga do wielu wypowiedzi na temat trwałości tego urzędzenia. I wreszcie na koniec "nieszczęsne Eltaxy Universe". Tu ukłon do osób niezdecydowanych. Należy dobrze policzyć. Jeżeli RX 450 kosztuje średnio 1500 zł (w sklepie z gwarancją) DVD ok. 900zł to z tego rachunku wynika,że cały zestaw kolumn kosztuje zaledwie 500zł (allegro mnie nie interesuje). Za te pieniądze możemy jedynie kupić atrapy kolumn. To oczywiste,że takie zestawienie ma na celu "złapanie klienta", ale mając 3000zł mamy cały komplet tj. doskonały amplituner i DVD oraz zestaw kolumn do tymczasowego lub docelowego słuchania. Gdyby dodano doskonałe kolumny to cena całego zestawu przekroczyłaby możliwości wielu z nas.

Jeżeli chodzi o brzmienie Eltax to rzeczywiście sporo uwag mogę potwierdzić. Grają w przyjemnym środkowej tonacji tj. bez przesadnych sopranów i basów. Przyznam,że nie jest to zestaw "do rajcowania",lecz najważniejsza uwaga Eltaxy Universe potrafią przy dobrze nagranej płycie zagrać przepięknie!! dotyczy to np. muzyki filmowej. Może przeciętne osiągi kolumn podbija dobry amplituner i DVD lecz naprawdę tak własnie jest. Podsumowując przychylam się do uwag o nienajwyższych lotach Eltax Universe, lecz w zestawieniu z Yamahą jest naprawdę ok. Tak czy inaczej myślę w przyszłości wymnienić kolumny na nowe w cenie całego tego zestawu. Dopóki to nie nastąpi niech gra muzyka!! pozdrowionka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.