Skocz do zawartości
IGNORED

marka Rubicon

A-B-G

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałbym zakupić zestaw do kina domowego marki Rubicon.

Trochę szukałem w internecie i poza polską strona nic nie znalazłem a juz najmniej o jej brytyjskim rodowodzie.

Mam pewne obawy że jest to firma sezonowa i za kilka lat słuch o niej zaginie. Chciałbym miec pewność że za kilka lat bedzie serwis i nowe oferty.

Czy ktos miał już jakieś doświadczenia z tą firma ?

https://www.audiostereo.pl/topic/14092-marka-rubicon/
  • 2 miesiące później...

Witam :)

Od 2 miesięcy jestem w posiadaniu zestawu 5.0 firmy RUBICON model RHK-1000.Więc do rzeczy ,kiedy sprzedawcy polecali mi te kolumny to nieco wątpiłem ,w końcu nowa firma bez doświadczen....no i po chyba 3 godzinnych porównaniach z KODAMI, KEF-ami i tanszymi konstrukcjami znanych marek, postanowiłem kupic ten zestaw. I teraz gra z YAMAHA RH V-640 I po prostu są to rewelacyjne kolumny!!!!!!To moze krótko scharakteryzuje dzwiek .

1 -MUZYKA: dzięki kevlarowi (tak tak za cene 3500!!!!!!!)głos ludzki jest naprawdę bardzo naturalny. Bardzo miło i naturalnie słucha się pięknych nastrojowch utworów E.Gorniak ,Simply Red, Genesis czy Ramazottiego.Utwory ostrzejsze są równie dobrze odtwarzane ,aczkolwiek te kolumny są wrecz stworzone do spokojnej muzyki .

2 - FILMY: Pomimo braku subwoofera,bas jest w tej konstrukcji niesamowity (dodatkowy głośnik z tyłu kolumny ),oglądając Gladiatora naprawdę można sie poczuć jak w filmie , dzwiek jest bardzo bardzo dobry.

Sumując jeśli masz kase kup RHK-1000 za te pieniadze NIE KUPISZ GŁOŚNIKÓW 5.0 O TAKIM BRZMIENIU !!!!

Co do reszty oferty Rubicona to kazdy produkt jest moim zdaniem liderem w swojej klasie cenowej a niektore jak RHK-1000, RP-36 czy topowe R-63 to naprawde super zakup gdyz oferuja to co droższe głośniki znanych marek.

Co do jakości wykonania -bez zarzutu, widziałem już mase sprzetu i naprawde niejedna firma z tradycją mogłaby sie wiele w tej kwestii od Rubicona nauczyć .A co do przyszłości firmy choćby i nawet jutro jej już nie było to takie kolumny trzeba kupić bo to jest naprawde okazja :) .

Zapraszam więc do odsłuchania i porównania z innymi producentami (tylko trzeba pamiętać o amplitunerze ,bo kazdy gra nieco inaczej ) . POZDRAWIAM

https://www.audiostereo.pl/topic/14092-marka-rubicon/#findComment-276808
  • 7 lat później...

Czy ktos jeszcze moze potwierdzic ze te rubicony sa dobre do spokojnej muzyki rock progresywny,jazz ,blues?

Czy sa lepsze od jamo s606? Pytam bo aktualnie na allegro mozna się o nie policytowac. Ile można by było dac maximum za nie?

Oczywiscie mowa o modelu RHK-1000

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

https://www.audiostereo.pl/topic/14092-marka-rubicon/#findComment-2496349

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.