Skocz do zawartości
IGNORED

Ekran ramowy na stelażu

Pancio88

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuję ekranu ramowego 100-120 cali 16:9, który zamontowany byłby na stojaku a nie na ścianie. W tej chwili mam ekran rozwijany, który zacią się i pomarszczył i szczerze mam go dosyć. Czy kupując dowolny ekran ramowy dokupie do niego stelaż, czy muszę kupić gotowca? Widziałem takie ekrany w kategorii "PRZENOŚNY" Tylko pytanie, czy jakość tych ekranów jest taka sama jak tych zwykłych niesprzedawanych że stelażem. Budżet ok 4000zł. Ma ktoś doświadczenie w stojakach i w ogóle jakieś propozycje?

Ps pokój mam całkowicie zaciemniony, ściany grafitowe, czarna dziura :)

https://www.audiostereo.pl/topic/141080-ekran-ramowy-na-stela%C5%BCu/

Ale czemu nie powiesić go na ścianie? Przecież taki ekran na stojaku będzie wyglądał jak jakiś tani zestaw do prezentacji, a nie kino domowe.

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

Na ścianie mam okno z wystającym parapetem. W tej chwili ekran wisi na suficie jakieś pół metra od ściany tak, że mam dostęp do okna i rolety. Ale ekran rozwijany zawsze będzie jakimś kompromisem, nigdy nie będzie idealnie napięty, no i może się zepsuć tak jak mój. Ekrany z napinaczami są drogie. Ja moge sobie pozwolić na stały montaż ekranu ale nie moge zastawić całkiem okna. Zostaje ekran ramowy tylko nie bezpośrednio na ścianie. Albo stelaż albo zawieszenie na linkach na suficie. I moje pytanie jest takie: czy do ekranu ramowego dokupie taki stelaż na 120 cali czy muszę sobie zrobić to samemu? Widziałem ekrany że stelażem w zestawie ale to były jakieś mobilne w których tkanina była zapinana na guziki i generalnie nie stawia się w nich na jakość tylko na mobilność i szybkość montażu, więc do domu na stałe raczej odpadają.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.