Skocz do zawartości
IGNORED

Ampli do 5.1 z rozbudową do ... więcej:) ok 2,5 tys

Tenfilip

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Mam sprzęt jak w stopce. Nie narzekałbym, gdyby nie fakt, że obsługuje tylko DTS i AC3. Brak choćby E-AC3, nie mówiąc o innych codecach :(

Głównie oglądamy na tym filmy, czasem gram, czasem leci muzyka. Niestety w streamingu filmów dzwięk jest z reguły kodowany w nowszych codecach, a przy grach (streaming z PC w LAN) to LPCM, którego mój sprzęt także nie ma.

Postanowiłem, że na razie wymienię ampli, za jakiś czas pomyślę o wymianie głośników na coś lepszego (może nawet uda się coś pod sufitem zamontować).

Na razie mam takie życzenia:

1. - obsługa nowszych codeców,w tym atmos, lpcm, truehd etc.
  2. - mile widziany chromecast audio
  3. - możliwość rozbudowy do 9.1 lub 7.1
  4. - hdcp 2.2, jakbym się na 4k przestawił
  5. - mile widziane 2 wyjścia, najlepiej działające na przemian (może sobie tv postawie jakiś malutki do nawigacji po Shield Android TV)
  6. - może być używka, może być nówka
  7. - 2.5 tys to raczej max na nówkę na sam amplituner
  8. - zależy mi, żeby był future proof
  9. - automatyczna kalibracja to chyba fajny bajer, nie wiem kiedy bede mial czas samemu to dokladnie ustawic
  10. - fajnie jakby dalo sie jakos zrobic tak,zeby to samo gralo na innych sprzetach w domu (np. jednocześnie na PC, na amplitunerze i powiedzmy na jakimś donglu wpiętym do wieży w kuchni).
  11. - musi dobrze grać, ale zakładam, że nie będzie biedy w tych pieniądzach. I tak jeszcze później muszę dobrać głośniki, a to one są chyba ważniejsze.

Na razie ogarnąłem Onkyo TX-NR686. Będę wdzięczny za sugestie co jeszcze mógłbym kupić i gdzie można dostać dobre ceny - może jest ktoś na forum, kto ma fajne ceny (najlepiej z Krakowa, ale mam adres pocztowy jak coś;)).

Z góry dziękuję za pomoc:)

Nie będę ze sobą tak konwersował w nieskończoność, więc serdecznie proszę doświadczonych kolegów o podpowiedź ;) Mogę coś uzupełnić informacji, jeśli trzeba.

Sprzęt dla jasności (byłem przekonany, że będzie w stopce, przepraszam za zamieszanie):

SONY DE 495 + Głośniki z zestawu (Sony SS-MF450, SS-CN250, SS-SR250) + SUB AKTYW.SUB 9.1 CLASSIC + NVidia Shield TV+ Epson eh-tw5300 (który pewnie za 2-3 lata zamieni się w 4k).

• 1 miesiąc później...

Kurcze, czemu nikogo tu nie ma?

Kupiłem Tannoy 6F XT+Centralny z tej serii+Denon x3500h+Dali e12f, zostaje mi tylko kwestia surroundów, i tu mam dylemat:
iść w bipol/dipol czy zwykłe (monopol;)? Obecnie mam stare podłogowe sony, ale trochę mam wrażenie dużej kierunkowości, bo są w najlepszym przypadku ok 1m od słuchacza.

Myślę też, czy dawać drugi subwoofer (stary Sub 9.1), ale to prostu sprawdzę, leży nieużywany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.