Skocz do zawartości
IGNORED

Używany amplituner KD i stereo do 1500zł. proszę o pomoc

Misiek Moto

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów

Od kilku tygodni śledzę różne fora i tematy na nich by rozwiązać swój problem na który nie znalazłem jeszcze odpowiedzi.

Zdecydowałem się zarejestrować tu dlatego, że moim zdaniem jest to najlepsze fotum w tematach audio.

Przechodząc do tematu.Po latach słuchania muzyki na wieżach typu sony nx-1 czy w555 poprzez technicsy itp zdecydowałem, że wreszcie czas na zmiany.W tej chwili będąc już "na swoim" posiadam salon wielkości ok 27m2 (odległość od sciany ze sprzętem ok 4 metry).W moim przypadku chciałbym zakupić amplituner kina domowego ale taki który również zagra w stereo ponieważ u mnie proporcje to 50% film 50% muzyka.Co do muzyki słucham wielu gatunków zależnie od nastroju od AC/DC iron maiden czy TSA przez stare manieczki tiesto drum and bass po hip hop np kaliber 44.Lubię również odtwarzać koncerty i tu również bez ograniczeń co do gatunku muzyki.

Mam do wydania max 1500zł na amplituner więc szukam w egzemplarzach używanych.Zależałoby mi żeby podłaczyć to do Tv LG 4k oraz xbox 360, z czasem w planach zakup odtwarzacza cd oraz blu ray.Poza tym fajnie gdybym mógł go podłaczyć do internetu. Z modeli które wybrałem na ten czas:

-denon avr 1912

-denon avr 3808

-denon avr 3311

-onkyo tx 809

-onkyo tx 636

Szczerze mówiąc byłem nastawiony na tego denona avr 3808 jednak jest to dosyć wiekowy sprzet i mam obawy o awarie w trakcie użytkowania tak starego sprzętu.

Oczywiście chciałbym to połaczyć z kolumnami (na początek 2 podłogowe z możliwością późniejszego rozbudowania do 5.0 lub 5.1) i tu modele które mnie interesują po przeczytaniu wielu opini i w zakresie mojego budżetu który w tym wypadku jest słaby i raczej będzie to zakup na raty :

-tannoy mercury 7.4

-tannoy mercury v4

-klipsch rf52

-klipsch rp250

-monitor audio bx6

-monitor audio mr6

monitor audio monitor 300

ewentualnie z używek brałem pod uwagę Dali concept 6 lub mission m35i.

Rozumiem, że nie uzyskam mega efektu stereo z amplitunera KD jednak budżet mam jaki mam i chciałbym wykorzystać go możliwie jak najlepiej.Z góry dziękuję wszystkim za pomoc.

Za 1,5 tyś chcesz kolumny dobre do stereo i ampli ? Dozbieraj piniendzy bo bieda będzie i same spleśniałe używki

Za 1,5 tys chcę kupić sam używany amplituner.A kolumny, które wymieniłem chcę dokupić do tego amplitunera, modele te chodzą w cenach od 1 do 1,5 tys za szt nowe.

Chciałbym żeby ktoś kto siedzi w temacie doradził mi który z wymienionych przeze mnie modeli ampli i kolumn wybrać żeby grało to dobrze.Ewentualnie proszę o inne propozycje.

Za 1.5 tys chcę kupić sam używany amplituner, a do niego później jedne z wymienionych głośników.

Z nowszych modeli denona znalazłem jeszcze x2000.Czy ktoś słyszał go w połączeniu z kolumnami które wymieniłem wyżej?

Witaj.

Z ampli które podałeś znam Denona 1912 i Onkyo 809 i oba z czystym sumieniem mogę Ci polecić :-)

Co do kolumn to jak chcesz Monitor Audio to lepszym rozwiązaniem będzie model RS6.

Dobrą opcją są też Melodika bl40 (Oli roth 40) lub Heco music style 900.

Pozdrawiam.

natomiast jeżeli chodzi o Klipsch'a, to najlepiej celuj w serię RP, ale z pominięciem RP250 - to wyjątkowo "marna", jak na tego producenta konstrukcja. Myślę, że RP260 znajdziesz jeszcze gdzieś do wyrwania. A tak poza tym, odsłuch, odsłuch i jeszcze raz odsłuch, w Twoim przypadku najlepiej z nabytym już, ucelowanym ampli

Za 1,5 tys chcę kupić sam używany amplituner.A kolumny, które wymieniłem chcę dokupić do tego amplitunera, modele te chodzą w cenach od 1 do 1,5 tys za szt nowe.

Chciałbym żeby ktoś kto siedzi w temacie doradził mi który z wymienionych przeze mnie modeli ampli i kolumn wybrać żeby grało to dobrze.Ewentualnie proszę o inne propozycje.

Jeżeli mogą być używki to do 3 tysi możesz wyrwać MA rs8 lub Heco Aurora 700 (1000).

W tej kwocie kupisz też Klipsch rf82 II.

Ja osobiście wybrałbym Heco ;-)

Dzięki za odpowiedzi.

Przeglądając jeszcze forum stwierdziłem, że warto chyba dołożyć grosza i kupić kilkuletniego denona x4000 lub marantza sr 6005 lub 6006.Co o tym myślicie? A potem jak będę w posiadaniu jednego z nich śmignę na odsłuch.Akurat w trójmieście mam kilka opcji gdzie mogę podpiąć sprzęt do modeli tannoya, klipscha czy monitor audio.

Muszę coś na dniach kupić bo jak na złość stary sprzęt się właśnie posypał.... :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.