Skocz do zawartości
IGNORED

JBL LX2004 ile dacie

KwasCoNiePamietaHasla

Rekomendowane odpowiedzi

A jak bede poszukuwał jakiegoś wzmaczniacza to na co zwracać uwage, na jakie parametry bo nie mam o tym pojęcia. Jakie firmy się liczą a jakie nie ? I czy wogule warto kupić wzmacznicz uzwyany ? Bo kolumny używane to co innego, bo kolumny się nie psują, tak wogóle wzmaczniacz ma dużą awaryjność czy nie raczej żadko sie zdaża zeby wzmaczniacz sie popsół ? I czy jest duża rużnica w jakości w wzmacnziaczu za 1000zł a za 1500zł? No i najlpiej napiscie jakies typy do 800zł

Wlasnie Kwas, wrocmy do tematu (cos mi sie przelaczylo i nie wiem jak wrocic do polskich liter). To jakiego Ty dzwieku oczekujesz? Co Ci sie widzi? Czego sluchasz? Moze nie czytam dokladnie ale nie znajduje chyba blizszych preferencji. Za dobre bmw warto dac z 50 tys., ale ja bym nie dal, bo mam w d samochody. Wiec nie wiem czy Ci warto dac 1,6 za LX2004. W kazdym razie za to co mi sie podoba oddalbym wszystko, ale "to" nie jest do kupienia ;) sluchac i porownywac, i sie nie spieszyc

Słuchałęm dzisiaj tych kolumn (LX2004) Nie wywarły na mnie wielkiego wrażenia. Nie można było poczuć tej muzyki ( basu ) wiecie o co mi chodzi chyba, jakby powinna być zywsza, pozatym ok. No ale i tak się chyba zdecyduje bo nie mam tu ( w szczecinie ) innej opcji, jeszcze tylko przejde sie do sklepu z kolumnami i zapytam ile dadzą mi żniżki na avance omega , ale wątpie żeby tyle abym mogl je kupić. Więc już sie przyzwyczajam że bede mial u sibie LX2004 :D. Nie bedzie źle

Własnie wzmaczniacz to ja dopiero mam kupić i mieliscie mi poradzic co do 1000zł. A nie wiem na jakim słuchałęm, bo słuchalem u sprzedającego jakis 5 letni wzmaczniacz pionier to moze byl a moze sony nie pameitma

Tylko jeśli Nazareth czyta jeszcze ten wątek:)

Kwachu - poczytaj trochę stare wątki o tych LX-ach. Kiedyś rozmawialiśmy o wyciskaniu z nich dolnego basu.

O ile z mocnym wzmacniaczem (są prądożerne, minimum impedancji poniżej 4Ohm) można na nich zagrać ostro i dynamicznie - Love Of My Life Santany brzmiało jak na koncercie, mniam:) - to bas w tych kolumnach jest dość specyficzny. Choć mocno kopie górnym i średnim, poniżej częstotliwości bass reflexu (45 Hz) niewiele słychać i przydaje się sub, koniecznie dobrze kontrolowany.

załużmy że kupie sobie taki wzmaczniacz -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

do niego można podłaczyć 2 kolumny stereo i nic wiecej ? I co to jest "końcówka mocy"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.