Skocz do zawartości
IGNORED

JBL LX2004 ile dacie

KwasCoNiePamietaHasla

Rekomendowane odpowiedzi

Na ile wycenilibyście te kolumny ? Ile byście zaplacili za nie z drugiej ręki ? Do jakiego pomieszczenia się nadają ? Za ile mógłbym kupić do nich wzmaczniacz w sklepie (600zł wystarczy zeby jakoś grało ? ). Akurat te kolumny ktos sprzedaje w moim mieście ale jeszcze ich nie słuchałem niestety.

https://www.audiostereo.pl/topic/14186-jbl-lx2004-ile-dacie/

Cena nowych to ok. 2.000 zł. za parę. Używane im tańsze tym lepiej, oczywiście przy założeniu, że są w idealnym stanie. Kolumienki dobre, tak więc nie ma co za bardzo liczyć na znaczący spadek ceny przy odsprzedaży. JBL LX 2004 to duże kolumny, raczej do trochę większych pomieszczeń. Jednak przy założeniu, że będą grały ze wzmacniaczem za 600 zł., to szkoda na nie kasy wydawać, lepiej zainwestować w coś z trochę niższej półki, zostanie na inne elementy zestawu. Jeśli masz mozliwość to posłuchaj i porównaj z innymi kolumnami, bo tak trzeba ;))) Jak zauważyłem jesteś ze Szczecina, tak więc z odsłuchem nie powinno być większych problemów. W "Audiofilu" jest parę ciekawych rzeczy.

" nie ma co za bardzo liczyć na znaczący spadek ceny" to znaczy że ile miewiecej 10-20% ? Nazareth narazie te kolumny mam okazje kupić używane, bo na allegro poprzez wysyłke nie zdecyduje sie na taki drogi zakup. Słuchalem w Audiofilu takich kolumn Avance Omega i podobalo mi sie jak grają ale one kosztują tam 2000zł (myślicie że ile mogli by spuścić z ceny). Więc troche za dużo gdyby ktoś miał użuwane je to juz bym je kupił.

I jeśli mówicie że za 600zł nie kupie wzmaczniacza to powiedzymy że do 1000zł., najwyzej pozycze troche kasy za tyle mam nadziję że już jakiś dobry bedzie do takich kolumn ?

>Stryjek

Generalnie to kolumny powinno sie kupowac tak dobre, jak tylko sie da (pomijajac juz same JBL'e...), bo nie czesto je zmieniamy, a potem ewentualnie podgonic z elektronika mozna.

>Nazareth

Ale Ty lubisz wszystko negować......

Najlepsze tzn. takie, które oczywiście nam się najbardziej podobają. Kurde, tylko żeby wybrać te naj..., to trzeba pół życia spędzić latając ze wzmakiem pod pachą, ale trudno - co zrobić.

omegi sa stale w ogloszeniach, nie wiem ktorego modelu sluchales, ale najpopularniejsze 503 chodza uzywane za ok. 1000-1200zl. podobnie te jbl, ostatnio byly na allegro, o ile dobrze pamietam to za 1300zl.

jezeli macie w szczecinie czego sluchac w sklepach, to pochodz i posluchaj wlasnie, a potem zawsze mozesz kupic uzywane. a za 600zl wzmacniacz tylko uzywka.

pozdrawiam

paulinka

ps. a o co kolego pytku chodzilo z tymi 2 osobami??

voila:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) avance@allegro :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale ja się nie upieram ażeby zaczynać od jak najlepszych klocków, a następnie dobierać kolumny! Chciałem tak ogólnie powiedzieć, że najlepiej tak to sobie wszystko zorganizować żeby mieć jak najwięcej satysfakcji z całego systemu. W końcu nawet jakiś nie taki kabel może wszystko zniweczyć i najlepsze kolumny nie będą "grały". Jednak i tak, nawet po uzyskaniu czasowej satysfakcji, w końcu zacznie czegoś brakować i cała zabawa zacznie się od nowa.

Poza "Audiofilem" to w Szczecinie niestety lipa :) Te JBL bym sobie darował - jak wszystkie tanie wytwory tej firmy :)

Rafko bez szaleństw...idąc tym tropem to można by się odrobinkę zapętlić - kupujesz sprzęt z myślą żeby go potem wymieniać na lepszy? ;-)

>mciej

Zapewne zauważyłeś na tym forum, przy różnego rodzaju poradach, taki audiofilski gryps "łatwe do odsprzedania", czy "nie będzie problemów z dalszą sprzedażą". Skądś to się bierze.

Słusznie, ale nie ma to moim zdaniem aż takiego znaczenia w przypadku pierwszego poważnego systemu :) To jest już troche późniejsze stadium choroby. :))

Zresztą zakładanie że składany system jest tylko tymczasowy i niektóre elementy są z góry przeznaczone do późniejszej wymiany uważam za dość ryzykowne - prowizorka bywa bardzo trwała ;)

Ja tych LX2004 słuchałem dosyć dokładnie i uważam, że pogrywały całkiem przyyjemnie, zwłaszcza w muzyce troszke ostrzejszej. Słuchałem z wzmacniaczem Harmana i jakimś droższym marantzem.

A w MM nie słuchać. I nie kupować, bo to sklep nie dla idiotów, a nas większość społeczeństwa za takowych uważa

A ja wybralem te których cena była identyczna z ówczesną zawartością mojego portfela - ale porównywałem je dla pewności z trzy razy droższymi sennheiserami i nie było słychać żadnej różnicy...nic . Jak to możliwe , nie mam naprawdę pojęcia.

Jak nie ma gdzie to się niestety słucha i w MM - tu nie stolyca :)

Czy "łatwe do odsprzedania" jest modne na tym forum tego nie wiem! Jeśli znaleźliście od razu, za pierwszym razem sprzęt, który pozostanie u Was na zawsze to moje gratulacje, ale jesteście chyba wyjątkami na tym forum...

Każdy (łącznie ze mną) cały czas szuka nowego, lepszego brzmienia. Jeśli nie masz od razu na tyle wystarczająco kasy, aby pójśc i kupić sobie ten zestaw, który Ci najlepiej gra w sklepie, zmuszony jesteś na używki, a potem na ich ewentualne odsprzedanie.

No chyba że ktoś jest w 500% pewnym , że kupowany sprzęt nigdy nie będzie wymieniony, to wtedy rzeczywiście nie warto kupować za dobrych kolumn...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.