Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo CS-220 - killer pianocrafta?

orion

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Ostanimi czasy dużo czytam na forum o "mini-wieżach". Z tego co się dowiedziałem to warto zainteresować się PianoCraftem i Denon D-M31. Ale co możecie powiedzieć o Onkyo CS-220 ? Na papierze prezentuje się bardzo ciekawie. DAB, MP3 (chociaż MP3 i tak nie używam) - konkurencja tego nie posiada. Biorąc pod uwagę jeszcze cenę 339 euro to możemy mieć czarnego konia. Może mi ktoś wytłumaczyć czemu nigdzie o tym sprzęcie jeszcze nie słyszałem i czy jest on wart tych pieniędzy?

https://www.audiostereo.pl/topic/14189-onkyo-cs-220-killer-pianocrafta/

Ja ci dam killer pianocrafta ;-)

Obsluga mp3 w sprzęcie pewnej klasy to nie jest mówiąc kolokwialnie jakiś szczególny wypas, a zaryzykowałbym nawet twierdzenie że nie jest ona pożądana.

Byłbym zapomniał witamy na forum :)

Pianocrafty warte uwagi to niestety tylko stare serie e100/200/400 - nowa seria e600 (chociaż jej niestety nie sluchałem) może nie grać tak dobrze jak zestawy mini innych firm, w tym to onkyo.

e400 mozna teraz tanio kupic, wychodzi z produkcji.

Moim zdaniem najwazniejszym parametrem w miniwiezach jest waga :) To jet wazne i w "duzych klockach" bo np. lekkie kolumny nie graja (maja slabe obudowy).

No tak... Niestety coś mi sę wydaję że nikt tu nie słyszał tego Onkyo. Z papieru można wywnioskować że Onkyo będzie lepszym wyborem od Denona. Onkyo ma większą średnicę wooferów, jest cięższe :) no i ma kilka innych ciekawostek których Denon nie ma. Cena ta sama (na zachodzie). Z kolei papierowe starcie Onkyo vs Yamaha wygrywa Yamaha. Wiem że najważniejszy jest odsłuch na żywo ale nie mam możliwości odsłuchania CS-220. Słyszałem Denona (całkiem ładnie) i PianoCrafta (Jak dla mnie przyjemniej i bardziej neutralnie). Cały pech polega na tym że znajomy przyjeżdza z Niemiec do PL i muszę dokonać wyboru "korespondencyjnie". Logika mówi PianoCraft ale jakoś ciągnie mnie do tego Onkyo.......... ładne to i w ogóle......

"Z papieru" ? Samochód też kupujesz "z papieru" czy robisz jazde próbną, a potem jeszcze jedną i jeszcze , i tak przez 2 miesiące? :) Ciężar przy miniwieżach to jest jakieś kryterium ale lepiej go nie fetyszyzować za bardzo :)

Swego czasu porównywałem mini Oknyo (modelu nie pamiętam, ale cenowo był w okolicach dużego pianocrafta) i grało to bardzo ładnie, ale w porównaniu z pianocraftem odpadło . Nie sądze żeby od tego czasu inżynierowie Onkyo dokonali jakiegoś przełomu technologicznego ;)

O ja niewierny.................... właśnie wróciłem z MM. Patrze a tam E400 i kilka kroków dalej CS-220...... Liczy się TYLKO PianoCraft. Onkyo jak dla mnie brzmi gorzej nawet od Denona D-M31. Wybaczcie mój brak wiary w waszą mądrość i doświadczenie :-)

A teraz ciekawostka. W polskim MM PPianoCraft E400 kosztuje 2499zł. W niemieckim SATURNie................309 euro (około 1300zł)

> mciej

Kha kha... Gdzie tam porównywac audio z samochodami! Zestaw audio kupowałem powoli z rozmysłem, a potem (i dotąd ulepszam). A samochód? Popatrzyłem porównałem kształty/ceny przy założonej wielkości, zajrzałem do bagażnika, dobrałem kolor, zapłaciłem i mam. Służy mi od pięciu lat. Jazdy próbne? A po co? Ja nie rajdowiec. :-]

Maxaudio - zależy czy się kupuje w starej czy nowej europie. U nas niestet ceny sa mocno wynaturzone. Na zachodzie wszystkie te sprzety kosztują tyle samo. O dziwo najdroższy u nas jest PianoCraft podczeas gdy na zachodzie jest najtańszy. Mój PianoCraft właśnie przekroczył granicę polsko-niemiecką :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.