Skocz do zawartości
IGNORED

zestaw stereo

Gerardski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów:)

Chciałbym prosić o pomoc w konfiguracji sprzętu audio, na chwilę obecną mój zestaw to kino domowe  gdzie jednostką główna  jest amplituner Yamaha RX-V475 połączony z odtwarzaczem Yamaha BD-s473, nagłośnienie  Avance S-777 5.1 + Jamo sub 210.- zestaw ten działa od 5 lat i po prostu mi się znudził, chciałbym zmienić na zestaw audio stereo, z którego będę zadowolony przez najbliższe 5 lat. Jestem w trakcie zmiany mieszkania gdzie salon w którym nowe stereo ma grac ma powierzchnie ok 30m2. nadmienię , ze funkcje obecnego amplitunera są dla mnie bardzo wygodne - bez problemu przełącza się na airplay czy tez Spotify - tego tez oczekiwałbym w nowym stereo.

Nie określiłem stanowczo górnego budżetu,  ale myślę ze chciałbym się zamknąć pomiędzy 10-20k pln w sprzęcie używanym.

przeglądając fora oraz youtube moja uwagę zwrócił 

Cambridge Audio Azur 851N +

Cambridge Audio Azur 851A +

Cambridge Audio Azur 851W

nagłośnienie , które bym widział w zestawie to

FOCAL ARIA 948

lub

Tannoy XT8F

nie miałem czasu żeby zacząć odsłuchy w/w sprzętów , ale myślę ze po nowym roku ruszę z tematem odsłuchów.

Proszę o wyrozumiałość jeżeli Waszym zdaniem  takie zestawienie jest niewłaściwe i chętnie wczytam się w Wasze propozycje co do zestawienia. Z góry dziękuję za pomoc i życzę spokojnych Świąt:)

https://www.audiostereo.pl/topic/141978-zestaw-stereo/
Godzinę temu, Nikimaj napisał:

Cześć

Dlaczego nie rozważasz nowych produktów?

Nikimaj, my Polacy to naród oszczedny;), Internet jest pełen ofert sprzętów kilkumiesiecznych na gwarancji gdzie potencjalny sprzedawca  chce oddać swój kilkumiesieczny nabytek za cenę dużo niższa niż nowka z salonu- przykładowo azur 851A cena w sklepie to prawie 7k pln, kilkumiesieczny uzywka 3800- 4500, poskładać 3 klocki zestawu w całość i wychodzi że mam jedną nową kolumnę  focala za free biorąc pod kreskę cały zestaw.  

https://www.audiostereo.pl/topic/141978-zestaw-stereo/#findComment-4469733

Bardzo często przy zakupie pakietu w salonie możesz liczyć na podobne ceny, a masz sprzęt pewny z pełną gwarancją. Zapraszam do kontaktu. Natomiast jeśli masz ta dużo znaków zapytania w kwestii wyboru konfiguracji, serdecznie zapraszam Cię do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań. Poza wymienionymi przez Ciebie rozwiązaniami, myślę że znajdziemy jeszcze wiele innych, równie ciekawych konfiguracji. Serdecznie zapraszam.

PS

z mojej strony jeśli już decyzja zapadła na CA, to z wybranych kolumn lepszą opcją będzie Tannoy, pomimo że jest to kolumna o połowę tańsza i obiektywnie niższej klasy. Focal Aria 948 to bardzo potężna konstrukcja, którą raczej postawiłbym w salonie minimum 40m2, do Twojego salonu wystarczy Aria 936.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

https://www.audiostereo.pl/topic/141978-zestaw-stereo/#findComment-4469968

Q21 dziękuję za pomoc i zaproszenie, dziś bylem na odsłuchu CA z Aria 936, powiem szczerze, ze ciarki przeszły przy Keith don`t go Lofgrena, jednak zdecydowanie będę chciał posłuchać również innych konfiguracji. Proszę o propozycje co interesującego powinienem  przesłuchać żeby iść mniej wiecej w takiej klasie cenowo/jakościowej jak wspomniany CA z Aria lub podobnymi kolumnami. Wspomiałeś o pakiecie cenowym wiec poproszę o ofertę pakietu:

Cambridge Audio Azur 851W

Cambridge Audio Azur 851N +

Focal Aria 936

https://www.audiostereo.pl/topic/141978-zestaw-stereo/#findComment-4470957

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.