Skocz do zawartości
IGNORED

Quadral Quintas 105s czy warto zastąpić przez Mission 732

blurppp

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni 

Od jakiegoś czasu słucham na Yamaha A520 + Quadral Quintas 105s.
Pokój kiszkowaty 2,5m x 5m, słuchana muzyka ilustracyjna ( filmowa, teatralna), trochę jazzu i rocka progresywnego. Raczej ciche odsłuchy jako tło do pracy. 
Od pewnego czasu mam wrażenie zamulenia, braku dynamiki. czy sądzicie, że zamian głośników jak w tytule da poprawę. 
(missiony są w ofercie internetowej, na drugim końcu Polski, odsłuch nie wchodzi w grę)     

Yamaha ma nie tylko swoje lata, ale z tego, co pamiętam ma kłopoty z małymi poziomami dźwięku.

Zresztą nie tylko ten model i dlatego obawiam się, że dużej różnicy nie będzie, chyba, że coś zostało

uszkodzone w tych Quadralach i stąd te efekty ...

Miałem kiedyś parę Technics'ów i te same problemy; zmieniłem wzmacniacz na Sony i jak ręką odjął ...

Zapewne jak jest głośniej to ten efekt maleje ...ale fakt, że zależy to w równej mierze zarówno

od kolumn jak i wzmacniacza; źródło też swoje robi a najłatwiej to stwierdzić mając

jakieś słuchawki, porównując jakość sygnału na CD i wzmacniaczu.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Nie wydaje mi się, żeby była awaria głośników, myślę że raczej ich cecha. Przy podkręceniu głośności wciąż maja pazur. Natomiast ja w tej Yamasze nie przekraczam na co dzień 10% na gałce. Ten wzmacniacz jest chyba zbyt mocny, albo głośniki zbyt mało wymagające pod względem mocy. To też pytam jak jest z tymi Missionami,  czy ładnie graja już jak szepczą, i czy maja dynamikę. Czy ktoś kto je ma moze sie podzielić doświadczeniami odsłuchowymi   

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.