Skocz do zawartości
IGNORED

jaki wzmacniacz do 1300zl?? Dla poczat..

sinypl

Rekomendowane odpowiedzi

Cze!

Chcialbym zaczac od tego ze dopiero zaczynam moja przygode z pieknie brzmiaca muzyka!!!

Chociaz chcialbym kupic sobie naprawde audiofilski sprzet, to niestety jako student dorabiajacy nie jestem w stanie sobie na to pozwolic:( Ale wiadomo kazdy kiedys zaczynal. Narazie mam zamiar zaczac od wzmacniacza bo moj Radmor calkiem juz padl. Na ten cel chcialbym przeznaczyc nie wiecej niz 1300zl, mam kolumny unitry 30w, ale kolumny zamierzam rownierz wymienic ale to dopiero w marcu. Rozgladalem sie po sklepach i znalazlem tylko jedna pozycje: Yamaha ax396, czy to dobry wybor??? P.s slucham jazzu i electro. Zalezy mi na czystym ale i dynamicznym dzwieku.DORADZCIE PROSZE

pozdr.

https://www.audiostereo.pl/topic/14246-jaki-wzmacniacz-do-1300zl-dla-poczat/

Którą z opcji bierzesz pod uwagę?

1. Wzmak nówka ze sklepu.

2. Z drugiej ręki, ale na gwarancji.

3. Z drugiej reki, niekoniecznie na gwarancji.

4. Którakolwiek z powyższych.

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

Obawaim się, że czystego i dynamicznego dźwięku na tych unitrach nie uzyskasz nawet ze wzmacniacza daleko przekraczającego Twój budżet...

Nie wiemy jak wyglądają Twoje dalsze plany budowy zestawu ale w tej chwili mając na uwadze dokonania optymalnego wyboru przy określonym i ograniczonym budżecie proponował bym dalej zbierać srodki tak, żeby móc dokonać zakupu wzmacniacza i kolumn, których wcześniej przesłuchasz na neutralnym/preferowanym źródle.

No wiec ja raczej skłaniam sie do zakupu sprzetu nowego-sklep. Mialem juz kilka nieprzyjemnych przezyc z uzywanym sprzetem elektronicznym i wolalbym tego uniknac a co do dalszych dzialań to zamiezram w marcu dokupic jakies kolumny w cenie okolo 2000zl. A jesli to ma jakies znaczenie to moj pokoj ma 12m2 a muzyki bede sluchaj w 90% z komputera SBLive albo z Adaptera.

Dziekuje za pomoc

Jesteś zdecydowany na kupno nowego i masz już przykre doświadczenia z używkami - ok. Yamahę w Audioklanie niech Ci połączą z kolumnami, które uciągnie Twój budżet (czasami warto spróbować z trochę droższymi, ale wtedy istnieje ryzyko ostrej diety i chodzenia w jednych spodniach przez jakiś czas, chociaż jeżeli wrażenia z odsłuchu będą szczególne, to warto). Nie kupuj jednak od razu kompletu wzmak + kolumny. Jeżeli będziesz zdecydowany na Yamahę i nawet wypadnie dobrze z kolumnami z Audio Klanu, zapytaj ich na jaki rabat możesz liczyć przy zakupie w najbliższym czasie właśnie tych kolumn. Jeszcze lepiej, jak najpierw zapytasz ile zapłacisz za kolumny kupując wzmak (przy kompletach zniżki są większe). Niech zagwarantują Ci ten rabat przy późniejszym zakupie kolumn, chociaż może być trudno.

Wiem, że jak ma się akurat kasę i głód słuchania na lepszym sprzęcie, to człowiek chce mieć klocki jak najszybciej u siebie w domu. Ale te emocje to zły doradca. Kup sam wzmacniacz, potem weź go pod pachę i zasuwaj po innych salonach - zajmie Ci to góra 2-3 dni o ile jesteś z W-wy - może znajdziesz lepsze kolumny. Jeżeli nie, wracasz do Audioklanu i robisz zakup z rabatem - życzę 99% :). Jedno małe ale - jeżeli żadne kolumny nie zagrają dobrze w Audioklanie (chociaż wątpię), ponosisz pewne ryzyko w dalszych poszukiwaniach (albo nie kupujesz Yamahy).

Nie przejmuj się niektórymi głosami, że Yamaha to masówka, japońszczyzna itd. i że Rotel to skok o klasę (chyba z nazwy, bo za porównywalne wzamki Rotela z 2000 r. teraz trzeba wyłożyć prawie 2 razy tyle, a Yamaszka w miarę trzyma ceny - pewnie do czasu pojawienia się nowej serii, o ile w ogóle będzie - poszli do kina) w tej cenie trudno będzie znaleźć nowy wzmak o takiej mocy i tak uniwersalny jak Yamaha. Poza tym panel czołowy z zamykaną klapką wygląda ok. Jest też wejście direct.

Zostaje jeszcze Cambridge A-300, ale nie wiem czy nowy jest jeszcze gdzieś dostępny.

Chyba ciężko będzie znaleźć inne "nówki" do 1300 zł. Pozostaje jeszcze Reloop HA-200, entuzjastyczna recenzja w którymś "Magazynie hi-fi", ale raczej trudno dostępny i nie miałbym pewności co z serwisem za 2-3 lata. Natomiast Yamaha i Cambridge pewnie pozostaną na polskim rynku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.