Skocz do zawartości
IGNORED

DAC - Chris Sound Research D-2 vs Meridian 566?

rybaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Cytat

Z paroma porównywałem np. M2Tech Young, Calyx 24/192, CEC  DA3N. Pewnie było ich więcej... ale nie wszystkie pamiętam.

Oo, był jeszcze stary Proceed.

Gdybyś mógł coś skrobnąć o CEC DA3N, jak oceniasz ten przetwornik? Gra u mnie i jestem zadowolony z niego.

Jak jesteś zadowolony to już ustawia sprawę:)

Ten model był według mnie za drogi do tego jak grał. I coś przeszkadzało w średnicy.

Tylko, że minęło parę lat od kontaktu z nim i mogę mieć luki w pamięci:)

jafi napisz coś więcej nt. CSR D2. Chciałbym się ukierunkować na odsłuch, ale w pobliżu nie ma gdzie... no i niestety ze względu na cenę w grę wchodzi tylko używany. Porównaj go, czy warto. M. in. w porównaniu do nowych typu Chord Cutest, oraz to CD > 5000 używka. ?

Chorda nie mam skąd wziąć.

Używany CD np. Naim CDX2 jest pod ręką. Mogę porównać, choć system dzielony wymaga odpowiednich partnerów...

Byle jaki transport zagra z tym dac-em źle, a dobry spowoduje koszty. 

Poszukam jakiegoś rozwiązania... 

Ok. Dzięki, super. Będę wdzięczny. Myśle, że Naim powinien być jakimś odniesieniem.

Aczkolwiek apropos mojego niedawnego spotkania/odsłuchu  i tego co napisałem kilka postów wyżej, podłączyłem DACA DIY do przypadkowego CD Artora jako transport i pozamiatało to Artorę i Caspiana bez jednego zdania. Konstruktor tego DACA DIY (koszt zakupu nowego takiego daca to ok 5 kzł, podobnie lub trochę mniej jak nowy CSR) jest przekonany, że PRAWIDŁOWO wykonany DAC na odpowiednich podzespołach jest praktycznie nieczuły na jakość zasilania/kabli zasilających oraz w niewielkim stopniu czuły na transport... Więc wydaje się, że wykonany w podobnej filozofii CSR też taki powinien być (nieczuły, dobrze grający)

Hmmm.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.