Skocz do zawartości
IGNORED

JBL ti6k czy JML Elektra 926 ?

Tanusz

Rekomendowane odpowiedzi

Ja kiedys wpożyczyłem z trimexu 926 i podłączyłem do mojej ówczesnej Orchestry reference (KT-90) i niestety ale 926 potrzebują bardzo dużo pradu i chyba lepszym towarzyszem dla nich bedzie tranzystor bądź duza amarykańska lampa

pozdr

Teo

Hehehe zerknji jeszcze raz i poszukaj tam jednej sztuki hyhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

CENY SĄ DLA PARY I TAM TO DOKLADNIE PISZE :) na stronie cena jest za sztuke ale jesli przechodzisz do kupywania tak jak w tym linku to cena jest dla pary.

A zresztą co ja gadam kto myslący to i z chin wzmaka sciągnie! :)

Zenek:

> Hehehe zerknji jeszcze raz i poszukaj tam jednej sztuki

Proszę bardzo:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Cena za Electra926S: EUR 945,00 - to jest cena za SZTUKĘ.

> hyhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Zakrztusiłeś się?

> jesli przechodzisz do kupywania tak jak w tym linku to cena jest dla pary.

Para kosztuje, jak łatwo policzyć, EUR 1890. To jakieś 7500-8000 zł. To ma być jakaś okazja stulecia, super cena, powód do wycieczki? Sądzę, że wątpię. Strzelam, że w Polsce bez problemu można je kupić za np. 1000 zł więcej.

Podaj link do sklepu z cenami o 40% niższymi, to będzie się z czego cieszyć ;-p

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

-Teo

Nie życz nie życz czlowieku brzydki...

15540.00 zł cena wywolawcza na dzisiejszy dzien w TRIMEX(dystrybutor na kraj jak ktos nie wie) za parę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Czlowieku perfidny hyh to skoro tam jest 7000-8000 cena wywolawcza za NOWE!!!! to je mozna kupic z 1000 taniej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

We francji gdzies widzialem na www za 4000 para z hakiem.

A zresztą z kim to gadac idz kupuj czleku heh :)

Zenek:

1) Po co ci tyle wykrzykników??????????????????????????????????????????? Płotek stawiasz?????????????????????????????????????????? Klawisz się zaciął????????????????????? Świetnie się to, jak widzisz, czyta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bardziej serio, tymi 15.000 mnie zdziwiłeś. Cena oficjalna jest wobec tego chora. Cóż, podtrzymuję jednak twierdzenie, że w Polsce można je (nowe, naturalnie) kupić poniżej 9.000.

->teo

ze sklepu czy jak kto woli "salonu" nowiuskie na gwarancji pelnej od legalnego dystrybutora mozesz kupic je za 9000 tys? czy sciągane z zachodu u "laweciaza" za tyle?

Hehe nasza rozmowa niezle wygląda :) tak nawiasem mówiąc.

Cóż, podtrzymuję jednak twierdzenie, że w Polsce można je (nowe, naturalnie) kupić poniżej 9.000.

no tak, dla niektorych przyznac sie do bledu to duzo za duzo, jak tak to podtrzymuj sobie twierdzenie:)))

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Zenek

nie zrozumiales:) ja pisalem do Teo:) tez nie wiem gdzie sa z polska gwarancja < 9 tys i tez sie chetnie dowiem:)

Zenek:

Żeby daleko nie szukać: wpisz "926" w wyszukiwarkę Allegro. Cena "kup teraz" (droższej wersji tych kolumn) to 9.400. Dogadując się ze sprzedawcą spokojnie coś stargujesz - już samo pominięcie allegro redukuje koszty sprzedającego o ponad stówę. Dzwonić i targować się "dla zabawy" nie będę, ale wciąż twierdzę, że cena "poniżej 9000" jest realna.

Czy pochodzą od polskiego dytrybutora? Pojęcia nie mam; nie sądzę. Mało to jednak istotne. Kilka postów wcześniej zgadywałem , że za tyle "w Polsce bez problemu można je kupić". To i uzadanienie masz wyżej - że można. Wycieczki do Niemiec mijają się nieco z celem.

BTW, to pierwsza oferta jaka mi wpadła w oko, a szczerze mówiąc nie chce mi się szukać dalej - wykaż się może inwencją ;)

electro:

Ofertę podałem wyżej. Zobaczmy teraz, czy z kolei ciebie nie "przerasta" przyznanie się do błędu ;-p

Teo

ale do jakiego bledu? jesli rozmawiamy o legalnej dystrybucji to chyba nikogo nie przekonales:) jesli o nielegalnej to zupelnie inna gadka , np. rzuc okiem na www.cobrason. tam w tej chwili bc akustic gange sa 1800 euro /para , a byly jakis czas temu 1600 euro/para wiec po co dawac zarobic handlarzom jak mozna sobie zamowic to samo bez posrednikow w sklepie internetowym? w jm lab sie nie rozeznaje , ale na francuskich listach dyskusyjnych duze obnizki sa szeroko omawiane i ja bym postulowal nie nabijanie kabzy supersprzedawcom z alegro tylko przemyslenie kupna w kraju producenta, wszak po to chyba socjalisci wymyslili te wspolna jewrope zeby bylo lepiej:)

pozdrawiam:)

zawsze mnie szlag trafia jak slysze o legalnej dystrybucji.

co masz do osob sprzedajacych na allegro?

taka forma sprzedazy istniala od dziesiatkow lat na wolumenie,skrze,

ci tzw legalni dystrybutorzy zaczynali w tych miejscach swoja przygode z handlem,bo to byla najlepsza szkola kapitalizmu.

tomek

nic nie mam, ale jak mam kupowac bez gwarancji to wole sobie wyskoczyc do francji:) , wiem ze caly nasz handel sie w pierwszej linii ze szczek na bazarze wywodzi , ale jesli chce kupic tanio bez gwarancji to czemu nie kupic jeszcze taniej bez posrednikow? przynajmniej takie jest moje zdanie i jesli ktos ma czas i nie musi miec kolumn na jutro , a chce wydac te parenascie tysiecy to moze i taka ewentualnosc brac pod uwage, prawda? przynajmniej ja biore:)

wiesz ta gwarancja od dystrybutora,to o kant d..py.

wiec nie wiem za co mam placic.

tez wole z zagranicy,ale po pare kolumn to chyba nie warto jechac.za duze koszta.

sprobuj policzyc.

dobra Paulinka , w wakacje prawdopodobnie jade po bc akustiki nil, mozesz sie zabrac, kup tylko ladny kostium:)))))))))))

electro i paulinka macie 110% racje :)

Ja takze planuje wakacyjny wypad do znajomych na zakupy i wypoczynek :)

electro masz moze jakis pomysl gdzie dobrze kupic we Francji sprzęt? kurcze przydal by sie jakis milosnik muzyki mieszkający na miejscu...

electro: Już tłumaczę, "do jakiego błędu". O ile dobrze rozumiem twój wpis, twierdzisz jakobym mylił się twierdząc, że 926 da się kupić w Polsce za 9.000 zł (czy mniej, mowa o nowych); w dodatku zarzucasz mi niezdolność przyznania się do błędu. Te oto słowa mam na mysli: "dla niektorych przyznac sie do bledu to duzo za duzo, jak tak to podtrzymuj sobie twierdzenie".

Nie mam do czego się przyznawać, jako że błędu nie popełniłem - ta cena jest całkiem realna. W Polsce. Nie twierdziłem nigdzie, że w oficjalnej dystrybucji, ale w Polsce.

Ciekaw natomiast jestem, czy ty z kolei potrafisz zdobyć się na przyznanie, że twój zarzut był nieuzasadniony, i na jego odwołanie.

Oczywiście jestem za brzmieniem Electry. Hifinesse nie zejdzie z ceny, bo się dowiadywałem i mają tylko czarne. Ktoś sprzedawał za 8000 zł, ale już nie ma, opylił. Tez na takie poluję. Słuchałem tych i Virgo 2, które miałem i Electra to moc, dynamika, wykop, jest czym dmuchnąć.

czesc Volker

a virgo tez w takim telegraficznym skrucie to?? :) (bardzo cenie takie szybkie zwięzle wypowiedzi, a nie lanie na 2 strony wody o czyms o czym nie ma sie pojecia)

Teo

czy ty moze w polityce siedzisz?? :) :)

najbardziej mnie interesuje ta slawna przestrzen/scena muzyczna virgo. Elektra jest na tym polu slabsza od physica(mialbym juz jakies odniesienie)?? najlepiej to w procentach okresl hehe jesli mozesz

Virgo 2, przestrzeń wielka, może nawet wyolbrzymiona, muzykalne, dość szybkie, ale nie tak jak Electra, nie są trudne dla wzmacniacza. Co do Electry to ma lepszy detal i szczegół, dynamika i niżej schodzi. Ale ludzie to jest kolumna na wyższym poziomie niż Virgo. Może tylko ma troszkę mniejszą przestrzeń niz Virgo 2. Ja miałem Virgo i może trochę się znudziły. Ogólnie to tez b. dobre kolumny, ale Electra mnie urzekła. Ponadto Focale są idealne do lampy, a Virgo 2 raczej niezbyt

Zenek: Jak widać, irytuje mnie rzucanie pewnych sądów bez brania późniejszej odpowiedzialności za swoje słowa. To chyba prosty dowód na to, że nie "siedzę" w polityce - "tam" zairytowałbym się na chyba na śmierć ;)

Ogólnie: JMlaby to jedna z rozważanych przeze mnie kandydatur; miałyby zastąpić (chociaż nieprędko) poczciwe Dali 450. Czy ktoś orientuje się, jak bardzo są wymagające pod względem wzmacniacza? O moc tego ostatniego głównie mi chodzi - trochę watów może być niezbędnych do wzięcia takich kolumn "za twarz".

BTW, czy to nie 926 grały u Amplifona na AS'04? Słuchałem, ale nie wiem - "szmaty" miały założone.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.