Skocz do zawartości
IGNORED

czy ktos slyszal oo Genesis Genre II?

moleks

Rekomendowane odpowiedzi

moleks-> Czy musisz zakladac tyle watkow na ten sam temat?

Jesli te glosniki sa firmy Genesis to znadziesz dane o nich i czesci tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

niestety nie, oni maja do Genesis Phisics Inc. i rozwiazali sie chyba w 80tych, zas te "moje" Genesis to Genesis Technology a teraz jeszcze inaczej, w kazdym badz razie robia zestawy za 130tys $ i to ich usprawiedliwa, ze nie interesuja ich stare zestawy z poprzedniego zycia. Niemniej jednak ciagle uzywaja tych samych wysokotonowcow (planar ribbon tweeter), slysalesz moze cos o nich Parsec?

Slyszec to o nich slyszalem, bo trudnio nie slyszec, jesli ktos interesuje sie audio. Nie slyszalem jednak ich kolum.

Wszystkie kolumny Genesis laczy nazwa. Tu jest historia nazwy:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tego nie wiem. Jak sie stalo, ze te glosniki nie sa podlaczone? Masz tylko czesci? Z opisu tweeter wyglada na ciekawa konstrukcje. Moze warto zamowic projekt zwrotnicy w Madisound. Goscie znaja sie na rzeczy. Odrestaurowalem stare kolumny Bozak przy ich pomocy.

historia jest taka, ze moj kumpel stolarz pracuje u goscia co wykupil czesc tej fabryki, czyli chyba ze 200 sredniotonowcowi i tyle samo tweeterow. Ponadto dostal po jednej gotowej kolumnie. Kumpel poprosil o 8 glosnikow i wymiary. Zrobil wiec dokladnie taka sama obudowe i wstawil glosniki takie jakie trzeba noi potem zrezygnowal i oddal mi. Z ciekawosci podlaczylem je i wstawilemm przypadkowa zwrotnice, bo specyfikacji nigdzie nie moge dostac, (a to naprawde inna firma niz ta z humanspeakers). Grano to na pewnno lepiej niz moje RCA ale do perfekcji daleko. Tweeter ma ponoc super cienka membrane dlatego moze ciagnac w granicach 96db. Zastanawiam sie nad janbo, ale te cholerne specyfikacje, co sadzisz Parsec?

Ten sam tweeter lub powidzmy z tej samej fabryki uzywa VMPS i byl uzyty w starszych Infiniti Kappa. Moze patrzac na parametry tych kolum cos wywnioskujesz. Uwazam, ze warto skontaktowac sie z

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i pogadac o zwrotnicy. Wyglada na to, ze masz skladniki na dobrze brzmiace kolumny.

Ukryta Zawartość

parsec, wlasnie sypnalem maila do madisound. a co sadzisz o tym ukladzie 2 tweetery (maja one taka charakterystyczna zolta tasiemke) + 2 x 6,5 cala woofery? CZy moze to miec jakis odjazdowy dzwiek?

Sluchalem kolumn VMPS z tym tweeterem i mialy bardzo szybki i czysty dzwiek.

Dwa tweetery byly sa stosowane by je odciazyc i by lepiej rozchodzily sie wysokie tony. Wydaje mi sie , ze raczej w zgodnej fazie powinny pracowac. Powodzenia!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.