Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny do 700zł (Cambridge A5)

perfecta5

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam małe pytanie. Jakie polecacie kolumny podstawkowe do 600/700zł? Mam póki co Tonsil Perfect 150 i grają dosyć fajnie ale tak jeśli bym je kiedyś sprzedał to chciałbym wiedzieć nad czym się rozglądać ? Absolutnie nie mogą być od perfectów większe, jak już to lepiej mniejsze. Lubię miękki, ciepły, nisko schodzący bas i mało wyróżniające się z tłumu tony średnie (co jest trudne do osiągnięcia na wysokiej głośności z moim aktualnym zestawem). Budżet to nie więcej niż 700zł. Nie dołożę, im taniej tym lepiej.

Będą one stały na biurku w pokoju 18m2. W pokoju są również szafy jak i inne meble, ogólnie to taka pracownia/sypialnia. Ściany betonowe, bez żadnych pianek akustycznych itp.

Szukać coś ze stajni Tonsila (Excellence EX-1S mi do głowy przychodzą) czy może coś innego (np. Tannoy M2)?

Nie będą one non stop tłuczone na pełny regulator, najczęściej będą używane jako głośniki do komputera, a jak wiadomo o późnej godzinie kiedy rodzice śpią nie może być głośno ? Oczywiście nie mówię, że nie będzie czasami "puszczane" głośno, jak już to dosyć często będzie mały "huk" bo jestem fanem głośniejszej muzyki ? 
Będą również słuchane na nich płyty CD jak i kasety magnetofonowe.

Słucham ogólnie różnego rodzaju muzyki więc do tego raczej kolumn nie da się dopasować.

Z góry dzięki i pozdrawiam.

Cześć.

Jeśli nie szukasz basu "kruszącego ściany" to polecam od siebie dwa typy co najmniej przezwoicie uzupełniającymi się z Twoim wzmacniaczem. Optymalnie byłoby gdybyś odsłuchał ich i jeśli masz niedaleko do którychkolwiek to zachęcam do umówienia się ze sprzedającym.

Jak pisałem na początku moje propozycje nie są dla Ciebie, jeśli bardziej cenisz sobie masowanie klaty dyskotekowym graniem, jeśli jednak interesuje Cię kulturalne i w pewien sposób wyrafinowane brzmienie to zainteresowałbym się na Twoim miejscu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

6 minut temu, kocurro napisał:

Cześć.

Jeśli nie szukasz basu kruszącego ściany to polecam od siebie dwa typy co najmniej przezwoicie uzupełniającymi się z Twoim wzmacniaczem. Optymalnie byłoby gdybyś odsłuchał ich i jeśli masz niedaleko do którychkolwiek to zachęcam do umówienia się ze sprzedającym.

Jak pisałem na początku moje propozycje nie są dla Ciebie, jeśli bardziej cenisz sobie masowanie klaty dyskotekowym graniem, jeśli jednak interesuje Cię kulturalne i w pewien sposób wyrafinowane brzmienie to zainteresowałbym się na Twoim miejscu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie no, "kruszącego ściany" aż nie, do tego jest subwoofer ? Szukam czegoś, czego załóżmy da kolumna z otworem Bass Reflex, czyli taki trochę głębszy bas.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Teraz, perfecta5 napisał:

Nie no, "kruszącego ściany" aż nie, do tego jest subwoofer ? Szukam czegoś, czego załóżmy da kolumna z otworem Bass Reflex, czyli taki trochę głębszy bas.

Użyłem tego stwierdzenia ze względu na Twoje dotychczasowe obycie i przyzwyczajenia związane z Tonsilami ? 

Moje propozycje nie dadzą Ci głębszego basu niż Tonsile, choć sprawiając im optymalne warunki i towarzystwo kto wie... W zamian za jego ilość zyskujesz jego jakość definiowaną jako czytelność, twardość, konturowość, czy szybkość. 

2 minuty temu, trueman napisał:

Te castle wyglądają jak klejone i do tego białym klejem czarne membrany ?

Piszesz takie bzdury tylko z powodu lenistwa.. Google nie gryzie ?

9 godzin temu, trueman napisał:

Nie z doświadczenia o handlarzach.. ?

W takim razie Twoje doświadczenie klasyfikuje Cię jako pechowca ? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.