Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer PD-S707 kontra DV-575

Viktor

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś mi może powiedzieć, który z odtwarzaczy będzie lepszy typowo do słuchania muzyki :

Odtwarzacz CD Pioneer PD-S707

Odtwarzacz DVD Pioneer DV-575

Zaznaczam, że mam amplituner Pioneer VSX-D711 oraz kolumny Jamo E370.

Zakładam też, że każdy z tych odtwarzaczy byłby podłączony kablem optycznym.

https://www.audiostereo.pl/topic/14348-pioneer-pd-s707-kontra-dv-575/

Miałem CD707 i DVD 454. Jak masz się zastanawiać i chodzi Ci o słuchanie muzyki to tylko CD 707. DVD jako ogólny kombajn czytający wszystko nigdy nie będzie wstanie konkurować z urządzeniem, które jest tylko do CD. Z tej pary zdecydowanie polecam PD-S707

No tak ale jakby się zagłębić w szczegółowe dane techniczne to nie wiem co myśleć...

PD-S707 ma :

współczynnik sygnał-zakłócenia 110dB

zakres dynamiki 99dB

zniekształcenia 0,002%

DV-575 ma odpowiednio :

115dB

101 dB

0,0020%

Te dane mówią same za siebie. Pozatym dzisiaj jeśli chodzi o firmę Pioneer coraz mniejszy jest wybór samych odtwarzaczy CD. Czy to też nie jest jakiś znak?

Tak naprawdę hi-end odtwarzacze to np : model DV-668 ale on jest kilkakrotnie droższy od 575 dlatego o nim w ogóle nie piszę.

Reasumując....

dlatego pytam czy ktoś tak mógłby z np. własnego doświadczenia porównać te dwa konkretne modele i wydać werdykt.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Ale przetworniki w amplitunerach sa z reguly bardzo kiepskie.

PD-S 707 to bardzo dobre cd. I gra o wiele lepiej od tego klocka dvd. A danymi sie nie przejmuj - ktos kiedys powiedzial ze na plocie tez d... pisalo:):):)

Fakt faktem jak powiedzal jeden z przedmowcow zadne dvd nie dorowna dzwiekowo cdekowi za podobne pieniadze. Zwroc uwage ze wiekszosc forumowiczow i ja takze mamy osobne dvd i cdeki. Moj Panasonic DVD A 360 mimo ze kosztowal prawie 4 tys PLN nigdy nie dorowna brzmieniowo 4-przetwornikowemu CD Yamaha CDX 1030 z metalowym napedem i szklanym oczkiem wazacemu 11kg. Co wiecej uwazam ze ow Pioneer PD-S 707 konstrukcyjnie bliski topowemu PD-S 06 rowniez zagralby sporo lepiej.

• 4 miesiące później...

>discomaniac71

polegam na twojej wiedzy i doświadczeniu , co byś wybrał Pioneer PD-9300 (bez tuningu) czy Yamaha 1030.

Jak oceniasz konkurencję Pioneer - Yamaha.

Zamierzam nabyć klasyka CD i biorę pod uwagę Yamahę i Pioneer'a : PD-707, 77, 9300, 8700.

Doradź coś.

bruce

• 1 rok później...
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Sporo po czasie ale moze to sie komus przyda... Tylko 9300 i Yamaha 1030. Ktory lepszy? Dziala ich dwa lata. 9300 ma 2 razy PCM 58 PK a Yamaha 4 jednobitowe DACs. To rownorzedne CD. Choc Yamaha gra szerzej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.