Skocz do zawartości
IGNORED

triss.yen

triss.yen

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuję porady. 

Chcę kupić kolumny podlogowe Klipsh RP-280F  i do tego jakiś amplituner sieciowy .

Mój cel: odsluchiwanie glownie wplyt winylowych z rock i trochę metalu (Queen, Led Zeppelin, Iron Maiden,Metallica (mam Audio-technica AT-LP60-USB).

I tu pojawia się problem bo moj  mąż chce aby to byl  amplituner  z  technologia  bezprzewodowej domowej rozrywki (Dezzer, spotify itd)  oraz jako serce systemu nagłośnienia całego domu (multi-room). (Także do oglądania filmów). Dodatkowo chcę żeby odtwarzacz CD był już wbudowany w taki amplituner.

Mieszkamy w domu, salon prostokatny ma ponad 35m  i jest otwarty (nie ma drzwi) na cały parter. Salon jest pusty. Po środku sofa w kształcie L , mały dywan , na wprost stolik pod TV. (na dłuższej ścianie) Po lewej  w rogu jest kominek,  a na prawej krótszej ścianie jeden jedyny wąski prostokątny regał w rogu bo resztę ściany zajmuje wielkie okno/drzwi na ogród po prawej stronie. Zanych tapet, golutkie ściany i parkiet na podłodze. Piszę o tym żeby dać wyobrazenie  tego pomieszczenia.

Nie, nie postawie głośników przy ścianie, raczej jakiś metr od niej lub więcej. (Skrzynie wentylowane są układem bas-refleks o prostokątnym wylocie znajdującym się na tylnej ściance, więc w przypadku RP-280F należy zachować pewien dystans od ściany).

Odsluchwalam jeszcze Focale ARIA 936 ale dla mnie to już "potwory", poza tym jakoś mnie nie urzekły same w sobie ( takie wielkie czarne krowy dodatkowo były podłączone z subwooferem a to zmienia postać rzeczy) (plus cena 1000€ za jeden) .

Odsłuchałam również Bowers&Wilkins 685 S2 +Marantz PM5005 +CD5005  - głośniki to już nie kolumny, ale ten Marantz mnie zaciekawił.

Te Klipshe odsłuchiwałam z Amp. HiFi Yamaha MusicCast RN303  + odtwarzacz CD Yamaha CDS300. Jak jestem raczej zdecydowana na te głośniki to też wiem że wcale nie potrzebuje  kosmicznie wypasionego amplitunera bo te głośniki naprawdę dają radę.  (Aż sama byłam zaskoczona - wokal w wykonaniu Klipscha jest ładnie wyodrębniony na tle towarzyszących mu instrumentów,  (słuchałam Bohemian Rapsody na winylu , Hardwired i  Fear of the Dark  w wersji koncertowej  oraz coś tam od  Adelę).

Ale nadal nie wiem jaki amplituner sieciowy do tego . Ten na którym odsłuchiwałam? Nie wiem.

Zaznaczam że ne mieszkam w Polsce, i nie kupię nic online z Polski  czy z innych krajów bo zwyczajnie nie wierzę kurierom no i chcę mieć ten komplet na JUŻ ? 

Jakieś sugestie? 

https://www.audiostereo.pl/topic/143539-trissyen/

Klipschów miałem u siebie kilka modeli i powiem Ci tak, że po przesiadce z bardzo chwalonego za dźwięk w stereo (i już dość leciwego) amplitunera Onkyo TX-SR 805 na klasyczny wzmacniacz - obecnie mam Onkyo A9000R - nie mogłem uwierzyć, że jest aż taka różnica. Jeżeli naprawdę zależy Ci na jakości słuchanej muzyki to nie pakuj się w żaden amplituner (też miałem kiedyś klapki na oczach/uszach). Nie wiem jakim budżetem dysponujesz, ale jeżeli zależy ci na dobrym dźwięku z obsługą sieci (Tidal, Spotify) - to proponuję zakup wzmacniacza NAD C368 lub C388 z modułem MDC BluOS.

https://www.audiostereo.pl/topic/143539-trissyen/#findComment-4536757

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.