Skocz do zawartości
IGNORED

Stereovox HDSE

pitdog

Rekomendowane odpowiedzi

marekzawa =>

1. Opinie są subiektywne. Wszystkie.

2. Jako skromny słuchacz i oglądacz muzyki sukcesywnie nabywałem drogą kupna różne rzeczy. Część z nich ma już innych właścicieli. Nie kupuję rzeczy używanych, płacę cash. Po okresie burzy i naporu oraz błędów i wypaczeń subiektywnie mogę stwierdzić z czystym sumieniem, że Marantz DV9600 + HDVX to optymalne połączenie zarówno dla toru video jak i audio, dla materiału SACD, DVD-A oraz DVD.

3. Przy doborze sprzętu kieruję się, jak wiele osób, kryterium jakości. Cena jest ważna ale jednak jest zdecydowanie na drugim miejscu. Z tego punktu widzenia HDXV jest znakomitym wyborem.

4. To miło spierać się w tak błahej sprawie.

kaszanka7, 31 Maj 2006, 09:29

Nie wygłupiaj się ;) Napisano o nim sporo - skorzystaj z wyszukiwarki. Poza tym F. Kulpa napisał o nim opinię w AV. Myślę, że być może konkurencją dla tego IC jest VdH Orchidea (ale nie słuchałem). (Też masz opinię w AV).

A o S. HDSE mogeę się wyrażać tylko w superlatywach. Jeśli ma jakieś wady to chyba tylko wynikające z budowy (nie należy go zbytno wyginać) i ceny za nowy.

Z 2. ręki chodzi po ok.700zł/para 1m.

zorro

< 4x droższe i oferujące postęp 5% >

Pewnie masz rację, bo i takie przypadki się zdarzają.

Ale zdarza się że ten mały postęp 5% wynika też z ograniczeń sprzętowych i więcej wydusić się nie da.

Zorro ja nie porównuje kabli cen tylko ich jakość ogólnie.Przyznam ,że moje obserwacje dotyczą kabla cyfrowego a nie analogowego,ale znając politykę firmy nie spodziewam się postępu w kablu analogowym.Powiem krótko znam kable lepsze za tę kwotę ,ale nie będę robił publicznie reklamy.Napisz na priva .

Może i nie na temat ale niech tam....

Po ostanim spotkaniu jakie odbyłem na Mazurach- odsłuchy w Giżycku i w czasie prezentacji wpięcie H.G. jak mi w tym systemie totalna kicha. A więc drogie i uznane, nie musi oznaczać góru :):)

Nie ma co ukrywać, że Stereovox ma niedociągnięcia, bo jaki kabel ich nie ma w poszczególnym systemie?:):)

Bufer (Zorro) wnosi więcej dobrego niż kable:):). Nie wyobrażam więc sobie zastosowania w swoim systemie H.G. Jest on w moim odczuciu i przekonaniu przeciwieństwem działania bufora.

Wszystkich którym brakuje góry, otwartości w ich systemach zalecam H.G. Do systemów przejrzystych, zrównowazonych porażka :):)

Kamera pogłosowa kosztuje taniej :):)

• 1 rok później...

Jest świetny!!!

Konkurencja temu drutowi kosztuje tak jak było w testach 4-5 x tyle. Ale i są minusy. System musu być neutralny. Kabel nie dociepla, ni9e dobarwi jesli barwa systemu będzie słaba. Bas w nim schodzi bardzo nisko. Jest mega szybki- synfonika wypada wręcz oszołamiająco. Jedynym minusem jak dla mnie to brak średnicy jak w Orchidzie:) Gdyby połączyć obie cechy byłby kablem idealnym.

Osobiście uzywam do gramofonu wyższego modelu SEI600 mk II jest lepszy ale nie tyle co drozszy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.