Skocz do zawartości
IGNORED

Szum w głośniku

mattyjas

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam obecnie bardzo silny szum w głośniku Naima (tylko w 1). Zestaw NAP 200 / NAC 202 i jest to powiązane z lewym kanałem końcówki mocy, jak zmieniam wejścia, szumi głośnik nr 2. Jest to upierdliwe, zagłusza muzykę. Do tego wtedy słychać każde  działanie pilotów do TV, dekodera itp (trzaski w głośniku). A teraz gwóźdź programu - trzaski i szumy odeszły w piątek wieczorem i powróciły w poniedziałek : - (. Chyba czas na serwis? Sprawdzałem w innym pokoju - inne gniazdko i jest to samo : - (

https://www.audiostereo.pl/topic/144005-szum-w-g%C5%82o%C5%9Bniku/

Wygląda mi to na klasyczną pętlę masy. Sprawdź który element toru ma bolec uziemiający.

Elektronika: ARCAM AVR850, Onkyo NS-6170, Onkyo P-3000R, Onkyo M-5000R, Onkyo PA-MC5501, OPPO UDP-203

Nagłośnienie: Dali Rubicon 6 + Vokal + 4x LCR, Jamo IC608LCR-FG + IC606FG, 2x SVS SB16-Ultra

Teraz to już lipa, NAP 200 w serwisie w Poznaniu czekamy na części z UK za jedyne 550 zł, cały jeden kanał się uszkodził - w sumie nie wiadomo czy od przesteru czy nie wiadomo czego : - ( . Z gniazdkami faktycznie był bałagan w domu - nie uziemione po remoncie przez elektryka amatora (schucko) podłączenie kabla bez wyłączania urządzenia także mu nie pomogło chyba : - /...kable audio ciężkie jak słoń ciągle wypadają jak tylko ktoś je dotknie...

Serwis postawił diagnozę, że kanał jest uszkodzony?

Elektronika: ARCAM AVR850, Onkyo NS-6170, Onkyo P-3000R, Onkyo M-5000R, Onkyo PA-MC5501, OPPO UDP-203

Nagłośnienie: Dali Rubicon 6 + Vokal + 4x LCR, Jamo IC608LCR-FG + IC606FG, 2x SVS SB16-Ultra

Ano tak, nie serwis Focal tylko człowiek który naprawia duże ilości sprzętu w Poznaniu, podłączyliśmy to u niego i była masakra z dźwiękiem - szum jak na morzu, cichy dźwięk z tego kanału, zdiagnozował to i ustalił cenę. Mam nadzieję iż to zadziała bo jak nie to zmieniam hobby...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.